Petiție pentru înființarea unui parc memorial pentru animalele de companie în zona Dobrogea

Peste 200 de constănțeni au semnat o petiție online lansată la începutul lunii decembrie,  pentru înființarea unui parc memorial pentru animalele de companie în zona Dobrogea.

Petiția s-a născut din dorința iubitorilor și deținătorilor de animale de companie de a avea un loc special amenajat în care să onoreze memoria animalelor care le-au fost alături până la sfârșitul vieții lor. 

Vă reamintim în 2017, a existat o inițiativă privată. Doi investitori au cerut de la Comisia tehnică de urbanism şi amenajarea teritoriului obţinerea avizului de oportunitate conform Certificatului de urbanism nr.1270/15.05.2017, emis de Primăria Constanţa, în vederea elaborării unui Plan Urbanistic Zonal generat de amplasamentul situat în Constanţa, Ia nord-vest de nodul rutier format Ia intersecţia DN 3 cu centura Constanţei - (A4).
 
Terenul identificat cu numărul cadastral 241262 este proprietate a unui om de afaceri care intenționa să amenajeze un cimitir destinat în special câinilor şi pisicilor, dar şi altor animale de companie de talie mică.

Din motive neprecizate nici de investitor și nici de autorități, cimitirul nu s-a mai realizat.

În conformitate cu prevederile Ordinului ANSVSA nr. 16/2016, activităţile de pompe funebre sau similare (cimitire de animale de companie/incineratoare pentru animate de companie) - cod CAEN 9603 - se supun înregistrării/autorizării sanitar-veterinare.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

foto cu rol ilustrativ

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

„Cimitir“ în aer liber, la Tulcea! Începe procesul (MINUTĂ)

16 Feb 2022 1648

Cimitir în aer liber, la Tulcea! Rechizitoriul procurorilor din Constanța (document+video)

12 Oct 2021 7531

Constănţenii ar putea avea un cimitir pentru animale de companie (document)

04 Jul 2017 9651