Petrică Munteanu, consilier județean PSD și director în Primăria Constanța, declarat incompatibil de ANI (documente)

Agenția Națională de Integritate (ANI) a constatat încălcarea regimului juridic al incompatibilităților de către Petrică Munteanu, director executiv al Direcției Relații Internaționale și Organizare Evenimente din cadrul Primăriei municipiului Constanța și, în același timp, consilier în Consiliul Județean Constanța. Petrică Munteanu se află în stare de incompatibilitate, întrucât, începând cu data de 23 iunie 2008, deține, simultan cu funcția publică de conducere în cadrul Primăriei Municipiului Constanța, și calitatea de consilier județean în cadrul Consiliului Județean Constanța, încălcând, astfel, dispozițiile art. 94, alin. (1) și alin. (2), lit. a) din Legea nr. 161/2003, potrivit cărora „calitatea de funcționar public este incompatibilă cu orice altă funcție publică decât cea în care a fost numit […]. Funcționarii publici nu pot deține alte funcții și nu pot desfășura alte activități, remunerate sau neremunerate […] în cadrul autorităților sau instituțiilor publice […]”, susține Agenția Națională de Integritate.

Așa cum reiese din declarația de interese completată pe 13 mai 2014, Petrică Munteanu nu a menționat nici faptul că este consilier județean din partea PSD, rubrica în care trebuia specificată calitatea de membru de partid, acolo unde este cazul, fiind goală.

Conform declarației de avere completate în luna mai a anului trecut, funcționarul public deține două terenuri. În document nu e menționată însă nici adresa sau zona acestora, nici categoria. Este însă vorba despre un teren de 330 mp și despre unul de 1.291 mp, ambele dobândite prin cumpărare.

Acestora li se adaugă două locuințe. Nici aici nu sunt însă precizate localitatea și tipul de locuință. Ambele sunt însă în suprafață de 64 mp fiecare, una dobândită prin cumpărare. în 1980, una prin schimb de locuință. în 2011. Petrică Munteanu nu are active financiare, nici plasamente și investiții directe, dar nici datorii. În anul fiscal anterior completării acestei declarații de avere Petrică Munteanu a obținut, ca director executiv în Primăria Constanța, un venit de 45.671 de lei, iar în calitate de consilier județean, o indemnizație de 8.670 de lei.
În declarația de interese mai sus menționată, Petrică Munteanu figurează ca acționar la SC Petrion Servicii Maritime SRL.

Din datele Registrului Comerțului

SC Petrion Servicii Maritime SRL a fost înființată pe data de 27 decembrie 1999 și are ca domeniu de activitate serviciile anexe transportului pe apă. Conform fișei disponibile pe 3 iunie 2015 la Registrul Comerțului, asociați persoane fizice în firmă apar consilierul județean Petrică Munteanu și Ioan Tăuș. Munteanu are, de asemenea, calitatea de administrator al firmei.
Menționăm că am încercat să aflăm, de la Petrică Munteanu, un punct de vedere cu privire la decizia ANI, dar consilierul județean nu a putut fi contactat. Dacă totuși va transmite vreo declarație, aceasta va fi ulterior publicată.
 
În secțiunea „Documente“, puteți vizualiza declarațiile de avere şi de interese ale lui Petrică Munteanu.
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.