Platanii de pe Valea Portului, motiv de gâlceavă între Primăria Constanţa şi Asociaţia „Eco Dobrogea“, au fost relocaţi pe bulevardul Aurel Vlaicu

Cei 16 platani din cei 95 aflaţi pe Valea Portului au fost transplantaţi, ieri, în spaţii special amenajate pe bulevardul Aurel Vlaicu. Operaţiunea a fost necesară în contextul în care, în scurt timp, vor începe lucrările de reamenajare şi modernizare din zona Termele Romane - Poarta 1. Zona pentru relocarea celor 16 arbori a fost aleasă pentru limitarea efectelor poluării de pe bulevardul Aurel Vlaicu, poarta de intrare a prafului în oraş.
 

„Nu se va tăia niciun arbore, pomii vor fi relocaţi în oraş!“  


Proiectul „Lucrări de reparaţii şi modernizare strada Termele Romane + strada Traian pe sector Poarta 1 Port Constanţa - bulevardul Tomis, municipiul Constanţa“ a primit girul consilierilor locali la sfârşitul săptămânii trecute.
După ce un ONG constănţean a avertizat asupra unor nereguli şi probleme care nu au fost luate în considerare în cadrul proiectului, Asociaţia „Eco Dobrogea“ a depus o sesizare la Primăria Constanţa. Reprezentanţii asociaţiei au precizat, la acel moment, că eliminarea unor arbori a fost constatată în urma analizei planşelor desenate, acest lucru nefiind inclus în memoriul înaintat către Agenţia pentru Protecţia Mediului Constanţa în data de 6.03.2018.

Despre aceste aspecte, primarul Decebal Făgădău a făcut următoarele precizări: „Pentru că deja a fost realizată breteaua de acces între Gară şi Poarta 1 şi pentru a completa tot procesul de fluidizare a traficului şi de a creşte atractivitatea zonei peninsulare, separând traficul generat de port de cel generat de zona noastră istorică, acest proiect vine şi în întâmpinarea investiţiilor care se fac în acea zonă. Veţi vedea că toată Poarta 1 îşi va schimba înfăţişarea în următoarea perioadă. Vreau să fac câteva precizări: nu se va tăia niciun arbore, vor fi relocaţi în oraş pomii pe care municipalitatea i-a plantat în luna noiembrie 2017. Prin acest proiect, se realizează 250 de mp de spaţiu verde în plus, va exista un acces mult mai facil către zona de port, iar aspectul va fi mult mai aerisit. Toate se vor implementa gradual. Acest proiect nu-şi propune să atace vestigiile istorice, din contră, nu se ocupă de zona culturală, pentru acestea există un alt proiect separat”.

Citeşte şi:

A fost şedinţă de Consiliu Local Municipal. Comunicări importante ale primarului Decebal Făgădău pe marginea proiectelor votate de consilieri


Asociaţia „Eco Dobrogea“, despre reabilitarea străzilor Termele Romane şi Traian „Vor fi tăiaţi copaci, nu este prevăzut tranzitul velo, trotuarele dispar, ruinele arheologice sunt ignorate!“
 

Atenţie, şoferi! Străzile Termele Romane şi Traian din zona peninsulară a Constanţei vor intra în reabilitare


 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Lucrări în parcurile din municipiul Constanța (GALERIE FOTO)

09 Apr 2024 485

Achiziții Constanța Primăria Medgidia cumpără brazi naturali și platani

13 Mar 2024 1244

Sute de arbori vor fi plantați în această săptămână la Constanța! Iată zonele

22 Feb 2023 1386

Aproximativ 120 de copaci au fost plantați pe aliniamentele stradale din municipiul Constanța (GALERIE FOTO)

05 Dec 2022 1547

Platani, tei și stejari roșii americani, aclimatizați la Brăila vor fi plantați în fața Policlinicii nr.2 din municipiu (documente)

05 May 2020 3714

​Primăria Năvodari a demarat campania ”Năvodari, oraș Verde” (galerie foto)

25 Oct 2019 1700

De la cine cumpără Consiliul Judeţean arbori ornamentali pentru Pavilionul Expoziţional

08 May 2019 1443

Ultimele zile de toamnă vin cu noi plantări de copaci în Constanța

26 Nov 2018 1451

Se amenajează un mini-parc la Pavilionul Expoziţional. 155 de tei, platani şi stejari roşii vor fi plantaţi în această toamnă (document)

04 Sep 2018 4631

Asociaţia „Verde Urban“ prinde cu mâţa-n sac Primăria Constanţa „Transplantarea platanilor de pe Valea Portului pe bulevardul Aurel Vlaicu s-a realizat fără acord de mediu!“ (document)

12 May 2018 2756

Constanţa. Mai mulţi arbori de pe Valea Portului au fost transplantaţi pe bulevardul Aurel Vlaicu

03 May 2018 1616

Angajaţii Rompetrol Rafinare au plantat o mie de platani. Ei vor un mediu mai curat (galerie foto)

31 Mar 2018 3059

Imagini de la eveniment. Angajaţii Rompetrol plantează sute de platani la intrare în Năvodari (galerie foto-video)

30 Mar 2018 2737

Platani distruşi de vandali în Constanţa ! (galerie foto)

05 Aug 2015 1862

Comunicat de presă

05 Jun 2015 2160