PNL şi USR se „caţără” pe catargul lui Palaz! În joc sunt 80.000 de euro, dar şi o construcţie ilegală!


Preşedintele USR Constanţa, Remus Negoi, caracterizează prima şedinţă de Consiliu Judeţean din acest an drept scurtă şi penibilă.
“Parafrazându-l pe marele Ion Creangă (care spunea că „sărac aşa ca în anul acesta, ca în anul trecut şi ca de când sunt niciodată n-am fost”), şedinţa poate fi caracterizată astfel – scurtă şi penibilă ca data asta, ca luna trecută şi ca de când se ţine sub conducerea lui Țuţuianu nu a mai fost. O adevărată defilare, fără dezbateri, argumentaţii. Susţinută, bineînţeles, de „marea opoziţie” a ALDE şi PMP. Prin coarnele scurte ale furcii şedinţelor de CJ au trecut de-a lungul vremii, de exemplu, celebrul catarg (stâlp) care costă 80.000 de euro”, susţine Negoi.


În fapt, proiectul de hotărâre privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici- faza DTAX+DT aferenţi obiectivului ”Amplasare catarg port drapel la Pavilionul Expoziţional Constanţa”, proiect iniţiat de vicepreşedintele CJ Claudiu Palaz, a fost retras de pe ordinea de zi. Oficial, proiectul ar fi avut nevoie de avize care lipseau la momentul şedinţei. Pe de altă parte, liberalii spun că ei ar fi atras atenţia că materialele care au rezultat în urma expertizei tehnice făcute şi materialele puse în DTAC pe care trebuia să îl voteze în şedinţa de CJC nu erau în concordanţă cu caietul de sarcini şi fişa de date. Mai exact, au fost folosite alte tipuri de materiale, mai ieftine, la construcţia stâlpului pe care a fost arborat cel mai mare drapel din sud-estul ţării, în 2018, cu prilejul centenarului.


“Trebuie identificată o soluţie. Se anulează licitaţia? Nu se mai plăteşte? Cei de la Curtea de Control vor veni să vadă şi vor constata diferenţa de material, ar trebui să se ceară un punct de vedere de la Agenţia Naţională de Achiziţii Publice (ANAP). Acesta a fost de fapt motivul retragerii de pe ordinea de zi”, au comentat aleşii liberali prin vocea lui Marian Cruşoveanu.


Vă reamintim că proiectul Consiliului Judeţean Constanţa de construire a celui mai mare catarg din România nu are autorizaţie de construire nici în acest moment. Informaţia a fost adusă în atenţia opiniei publice anul trecut de reprezentanţii PNL Constanţa, care susţineau că administraţia judeţeană ar căuta o firmă pentru a obţine, retroactiv, autorizarea acestei construcţii.


Aşa cum arătam în ediţiile anterioare, catargul a costat aproape 80.000 de mii de euro iar lucrările trebuie achitate de către Consiliul Judeţean Constanţa. În replică, şeful CJ, Marius Horia Țuţuianu, a declarat că deocamdată nu s-a achitat nimic pentru această lucrare.


Amintim că licitaţia pentru amenajarea catargului avut loc în luna octombrie 2018 şi a fost adjudecat de Nova Project & Konstruct Group SRL, înfiinţată în 2011, cu sediul social în comuna Cumpăna. Valoarea contractului este de 366.222 de lei cu TVA. Asociaţii firmei sunt Alexandru Eduard Ioniţă, Lenuţa Lepădatu şi Valentina Dinu, iar administrator este Alexandru Eduard Ioniţă.
 

Citeşte şi:



Prin încredinţare directă, Consiliul Judeţean Constanţa vrea să aducă în legalitate catargul neautorizat de la Pavilionul Expoziţional Mamaia

Catargul steagului de la Pavilionul Expoziţional Constanţa, fără autorizaţie de construire. CJC vrea să intre în legalitate (document)
 
Cel mai mare drapel din Dobrogea a fost înălţat aseară la Pavilionul Expoziţional  

Cum motivează Consiliul Judeţean Constanţa cheltuirea a 80.000 de euro pentru un catarg şi un steag? „E vorba de un monument dedicat Centenarului“ 

Cel mai mare drapel din Dobrogea a fost înălţat aseară la Pavilionul Expoziţional


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Ziua Marinei 2023. S-a rupt un catarg în timpul unei ceremonii

15 Aug 2023 1887

Cum au marcat ziua NATO elevii Școlii Militare de Maiștri Militari a Forțelor Navale (FOTO)

02 Apr 2023 1084

Ziua NATO în România. Mesajul ministrului Apărării Naționale

03 Apr 2021 2147

MApN Ceremonie cu prilejul zilei de 9 mai. Triplă semnificație pentru istoria poporului român

09 May 2020 2599

Ceremonie militară de înălțare pe catarg a drapelului național al României și a drapelului NATO, la Batalionului 341 Infanterie „Constanța”

05 Apr 2020 1869

Mesajul ministrului apărării naţionale cu prilejul Zilei NATO. „Pandemia COVID-19 este cea mai mare provocare la adresa umanității de la încheierea celui de Al Doilea Război Mondial”

05 Apr 2020 2047

Ziua NATO, onorată de Brigada 9 Mecanizată „Mărășești”, la Constanța

05 Apr 2020 2877

Exercițiu NATO, desfășurat în Marea Mediterană. 82 de marinari din Forțele Navale Române, printre participanți

24 Mar 2020 1804

Catargul drapelului din faţa Pavilionului Expoziţional din Mamaia a intrat în legalitate. A fost eliberată autorizaţia de construire

05 Mar 2020 2243

Constructorul a renunţat la proiect pentru că nu are bani să intre în legalitate Catargul neautorizat de la Pavilionul Expoziţional va fi donat Consiliului Judeţean Constanţa

12 Feb 2020 3765

Prin încredințare directă, Consiliul Județean Constanța vrea să aducă în legalitate catargul neautorizat de la Pavilionul Expozițional Mamaia

19 Nov 2019 2487

Drapele de exterior pentru Consiliul Judeţean Constanţa

18 Nov 2019 1605

S-au decernat premiile „Clubului Amiralilor”. Nume de prestigiu ale Marinei Militare (galerie foto)

06 Nov 2019 3930

PNL Constanța cere Inspectoratului de Stat în Construcții și primăriei să ia măsuri. Un catarg mai înalt decât legea!

30 Oct 2019 2070

Cum motivează Consiliul Judeţean Constanţa cheltuirea a 80.000 de euro pentru un catarg şi un steag? „E vorba de un monument dedicat Centenarului“

20 Oct 2018 6920