Administratie locala

Post-mortem Sublocotenentul Marius Daniel Fripis, cetăţean de onoare al municipiului Constanţa (document)

La propunerea consilierului municipal Secil Givan Cantaragiu, Consiliul Local Municipal (CLM) Constanţa va acorda titlul de „Cetăţean de onoare post-mortem al municipiului Constanţa“ sublocotenentului Marius Daniel Fripis. Reamintim că acesta şi-a pierdut viaţa în timpul unei misiuni a echipei ISU „Dobrogea” din data de 29 august 2015, pentru a salva alţi oameni.
 
„Ca pompier, şi-a făcut datoria cu cinste, pricepere şi devotament, manifestând grijă faţă de colegii săi în toate împrejurările. Numeroase sunt situaţiile în care a pus binele celorlalţi mai presus decât propria viaţă“, menţionează în expunerea de motive ce însoţeşte proiectul de hotărâre consilierul municipal Secil Givan Cantaragiu.
 
De asemenea, într-o informare a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Dobrogea“, sunt prezentate cariera exemplară şi conduita remarcabilă în îndeplinirea misiunilor încredinţate sublocotenentului Marius Daniel Fripis. La doar 42 de ani, acesta şi-a pierdut viaţa la datorie, pe data de 29 august 2015, această zi rămânând „pentru totdeauna în sufletele pompierilor constănţeni ca o dată de referinţă, cu o importantă încărcătură emoţională, o zi tristă, pentru că unul dintre salvatori, sublocotenentul (post-mortem) Marius Daniel Fripis, şi-a pierdut viaţa în linia întâi, la datorie, în timpul unei misiuni“.
 
În ampla informare a ISU „Dobrogea” se menţionează şi faptul că, de-a lungul celor nouă ani de carieră în domeniul Armei Pompieri, „camarazii săi îşi aduc aminte de incendii (…) la care Daniel le-a fost comandant de echipaj“. Din păcate, ultima misiune la care a participat a fost pe 29 august 2015, când un apel la 112 anunţa că în curtea unei locuinţe de pe strada Tabla Buţii din Constanţa s-a aprins o butelie de aragaz. În timpul misiunii de recunoaştere la faţa locului, butelia a explodat, iar comandantul echipajului de intervenţie, Marius Daniel Fripis, a suferit leziuni grave care, în final, i-au curmat viaţa.
 
Iată de ce, pentru curajul şi devotamentul de care a dat dovadă, precum şi pentru vieţile salvate, amintirea sublocotenentului Marius Daniel Fripis va rămâne vie în memoria întregii comunităţi, iar membrii CLM Constanţa îi vor acorda un titlu meritat cu prisosinţă: „Cetăţean de onoare post-mortem al municipiului Constanţa“.

Citeşte şi: 

UPDATE 5. „ISU a pierdut un bun profesionist”. Plutonierul adjutant Marius Daniel Fripis lucra în cadrul ISU din 2006
Un pompier a murit în timpul unei intervenții


Daniel Fripis, mort în explozia unei butelii
Arafat - „Echipamentele noi de protecție urmează a fi livrate”


„Eroului Marius Daniel Fripis, recunoştinţă veşnică“
Moartea tragică a pompierului din Constanţa i-a lăsat cu lacrimi în ochi pe cei apropiaţi


Plutonierul Fripis Daniel-Marius a fost avansat post-mortem la gradul de sublocotenent

Marius Daniel Fripis, pompierul mort în misiune, decorat post-mortem de Iohannis

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

CLM, chemat în judecată Asociația „Piața Ovidiu“ a atacat în instanță regulamentul de acces în zona peninsulară

19 Apr 2019 272

OMV Petrom Marketing cumpără trei terenuri de la Primăria Constanţa (documente)

17 Apr 2019 1011

O nouă parcare va fi amenajată în Tomis III. Terenul fusese cedat cu titlu de folosinţă gratuită Arhiepiscopiei Tomisului (document)

17 Apr 2019 1322

Un teren situat în municipiul Constanța va fi vândut către SC Mol România Petroleum Products SRL. Iată de ce! (document)

16 Apr 2019 800

Joaca de-a aderarea După un an, Consiliul Local Constanţa se retrage din Asociaţia „Xarxa FP“ Barcelona!

13 Apr 2019 238

Liberalii şi-au pierdut răbdarea şi îi dau ultimatum lui Făgădău Soluţiile PNL Constanţa pentru crearea de locuri de parcare în municipiu

12 Apr 2019 964

La Constanţa, PNL şi USR se acuză de „furtul“ unor proiecte care vizează accesul elevilor şi modernizarea terenurilor de sport din curtea şcolilor (documente)

06 Apr 2019 538

Primarul Făgădău, apel către asociaţiile şi fundaţiile care vor să sprijine Centrul pentru persoanele fără adăpost din Brătianu

01 Apr 2019 559

Municipiul Constanţa, partener în proiect Primăria va realiza PUZ Peninsulă şi reabilitarea clădirilor istorice degradate

29 Mar 2019 356

Ce bulevarde din Constanţa vor fi modernizate cu fonduri europene?

29 Mar 2019 1455

Avere şi interese Liberalii Tulică şi Gavrilă se întorc în Consiliul Local Municipal Constanţa!

26 Mar 2019 894

Bulevardele 1 Mai, 1 Decembrie și Alexandru Lăpușneanu din Constanța, modernizate cu fonduri europene

23 Mar 2019 534

Preşedinte USR Constanţa, despre Registrul spaţiilor verzi din Constanţa

22 Mar 2019 508

PNL s-a abţinut de la vot Procesul-verbal al şedinţei de Consiliu Local din 2015 în care s-a aprobat PUZ-ul investiţiei de pe bulevardul Lăpuşneanu (galerie foto+document)

14 Mar 2019 1014

Ce au decis judecătorii constănţeni în dosarul în care Bogaris Residential Rom Cuatro SRL şi CLM Constanţa au calitatea de pârâţi

14 Mar 2019 795