Administratie locala

Post-mortem Sublocotenentul Marius Daniel Fripis, cetăţean de onoare al municipiului Constanţa (document)

La propunerea consilierului municipal Secil Givan Cantaragiu, Consiliul Local Municipal (CLM) Constanţa va acorda titlul de „Cetăţean de onoare post-mortem al municipiului Constanţa“ sublocotenentului Marius Daniel Fripis. Reamintim că acesta şi-a pierdut viaţa în timpul unei misiuni a echipei ISU „Dobrogea” din data de 29 august 2015, pentru a salva alţi oameni.
 
„Ca pompier, şi-a făcut datoria cu cinste, pricepere şi devotament, manifestând grijă faţă de colegii săi în toate împrejurările. Numeroase sunt situaţiile în care a pus binele celorlalţi mai presus decât propria viaţă“, menţionează în expunerea de motive ce însoţeşte proiectul de hotărâre consilierul municipal Secil Givan Cantaragiu.
 
De asemenea, într-o informare a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Dobrogea“, sunt prezentate cariera exemplară şi conduita remarcabilă în îndeplinirea misiunilor încredinţate sublocotenentului Marius Daniel Fripis. La doar 42 de ani, acesta şi-a pierdut viaţa la datorie, pe data de 29 august 2015, această zi rămânând „pentru totdeauna în sufletele pompierilor constănţeni ca o dată de referinţă, cu o importantă încărcătură emoţională, o zi tristă, pentru că unul dintre salvatori, sublocotenentul (post-mortem) Marius Daniel Fripis, şi-a pierdut viaţa în linia întâi, la datorie, în timpul unei misiuni“.
 
În ampla informare a ISU „Dobrogea” se menţionează şi faptul că, de-a lungul celor nouă ani de carieră în domeniul Armei Pompieri, „camarazii săi îşi aduc aminte de incendii (…) la care Daniel le-a fost comandant de echipaj“. Din păcate, ultima misiune la care a participat a fost pe 29 august 2015, când un apel la 112 anunţa că în curtea unei locuinţe de pe strada Tabla Buţii din Constanţa s-a aprins o butelie de aragaz. În timpul misiunii de recunoaştere la faţa locului, butelia a explodat, iar comandantul echipajului de intervenţie, Marius Daniel Fripis, a suferit leziuni grave care, în final, i-au curmat viaţa.
 
Iată de ce, pentru curajul şi devotamentul de care a dat dovadă, precum şi pentru vieţile salvate, amintirea sublocotenentului Marius Daniel Fripis va rămâne vie în memoria întregii comunităţi, iar membrii CLM Constanţa îi vor acorda un titlu meritat cu prisosinţă: „Cetăţean de onoare post-mortem al municipiului Constanţa“.

Citeşte şi: 

UPDATE 5. „ISU a pierdut un bun profesionist”. Plutonierul adjutant Marius Daniel Fripis lucra în cadrul ISU din 2006
Un pompier a murit în timpul unei intervenții


Daniel Fripis, mort în explozia unei butelii
Arafat - „Echipamentele noi de protecție urmează a fi livrate”


„Eroului Marius Daniel Fripis, recunoştinţă veşnică“
Moartea tragică a pompierului din Constanţa i-a lăsat cu lacrimi în ochi pe cei apropiaţi


Plutonierul Fripis Daniel-Marius a fost avansat post-mortem la gradul de sublocotenent

Marius Daniel Fripis, pompierul mort în misiune, decorat post-mortem de Iohannis

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Decizie a consilierilor locali privind Liceul „George Emil Palade“ Constanţa (document)

23 Jan 2019 144

13 cabinete de medicină dentară din reţeaua şcolară vor trece în administrarea unităţilor de învăţământ constănţene (document)

23 Jan 2019 326

Prefectura Constanţa îi strică socotelile primarului Cristian Radu. Taxa specială de promovare a turismului în municipiul Mangalia, atacată (document)

23 Jan 2019 1866

Pământul plimbat să i se piardă urma, până a ajuns la Black Sea Design Concept Prefectura Constanţa cheamă în instanţă CLM pentru un PUD aprobat în 2004. Terenul retrocedat este pe strada Primăverii (documente)

22 Jan 2019 1399

Se mai construieşte blocul ANL din cartierul Palazu Mare? Aleşii locali, chemaţi să reactualizeze o hotărâre din 2002 (document)

21 Jan 2019 304

Prefectura Constanţa atacă investiţia SC Alfa Medical Distribution SRL. Se solicită anularea în instanţă a PUD-ului! (document)

21 Jan 2019 770

Comisia nr. 5 a CLM , chemată să aprobe documentația de avizare a lucrărilor pentru restaurarea Muzeului de Artă Populară Constanța (document)

17 Jan 2019 257

Cum arată propunerea de rectificare bugetară pe 2018 a primarului Constanţei, Decebal Făgădău? (document)

17 Jan 2019 560

Câți asistenți sociali pentru persoanele cu handicap grav sunt în Constanța. Raport de activitate pentru 2018 (documente)

16 Jan 2019 592

Modificarea proiectului, în Comisia nr. 5 a CLM Nu mai sunt bani decât pentru reabilitarea cantinei Liceului „Dimitrie Leonida“ din Constanța (document)

16 Jan 2019 444

Se modifică regulamentul privind gospodărirea, întreţinerea şi înfrumuseţarea municipiului Constanţa. Cresc amenzile (document)

15 Jan 2019 957

Proiect PMP privind siguranţa rutieră. Suprailuminarea trecerilor de pietoni din Constanţa

10 Jan 2019 565

PMP propune ca Elena Buhaiev să primească postmortem titlul de cetățean de onoare al municipiului Constanța

09 Jan 2019 722

Dimensiunile locurilor de parcare din municipiul Constanţa, modificate prin hotărâre de Consiliu Local (documente)

04 Jan 2019 1078

Anaid Tavitian şi Eugenia Jianu, doamnele teatrului constănţean, au devenit cetăţeni de onoare ai Constanţei

20 Dec 2018 589