Precizări asupra solicitării PNL Constanţa în privinţa suspendării Marianei Belu

Conducerea Consiliului Judetean Constanta face urmatoarele precizări privind solicitarea reprezentanților PNL Constanţa de a suspenda din funcție un funcționar public de conducere. Aceştia afirmă că este nelegal şi inoportun să se procedeze conform solicitării PNL Constanţa şi să demarăm procedura de suspendare a secretarului Mariana Belu.

Astfel, atâta timp cât instituțiile abilitate nu solicită Consiliului Județean Constanţa asemenea masuri, potrivit art 86, alin (2) din Legea 188/1999, privind Statutul funcționarilor publici, suspendarea contractului de muncă al unui funcționar se face în momentul trimiterii în judecată a acestuia şi până când instanţa competentă pronunţă o sentinţă definitivă şi irevocabilă.

 „Nu este corect sa sacrificam si sa terfelim un functionar public, doar din disperarea de a puncta politic si sa arunci cu noroi intr-o institutie publica fara a preciza punctual ce lege incalca demersurile acestei institutii. PNL trebuie sa inteleaga ca legea trebuie respectata si asiguram ca in conditiile in care legea va impune anumite masuri, vom actiona in consecinta”, declară Marius Horia Țuțuianu, președintele Consiliului Judetean Constanta.


Bogdan Huţucă, președintele PNL Constanţa susține ca menținerea Secretarului Judetului in functie are “accente puternice de incompatibilitate”.

„Cerem public presedintelui PNL Constanta, domnul deputat Bogdan Hutuca (fost Prefect al judetului Constanta, functie pe care a exercitat-o  întemeindu-şi activitatea pe principiile: legalităţii, imparţialităţii şi obiectivităţii) să precizeze actul normativ până la nivel de articol care se încalcă în actualul context.”, susține Claudiu Iorga Palaz, vicepreședintele Consiliului Județean Constanta.

Consiliul Județean Constanţa, între a aplica legea şi imagina instituției, va alege întotdeauna aplicarea legii.

 „Nu mai suntem pe vremea în care, imaginea politică era mai presus de lege. Aceste practici au încetat o data cu anul 2016, de când la conducerea Consiliului Judetean Constanta se afla o noua echipa. Conducerea Consiliului Judetean Constanta este si va ramane un partener al institutiilor statului si va aplica intotdeana legea chiar daca ii va fi afectata imaginea publica, lucru pe care il recomandam si celor de la PNL”, punctează vicepresedintele CJC.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Aniversare Celebrul antrenor Octavian Bellu, cetăţean de onoare al Constanţei, la 70 de ani

17 Feb 2021 3450

A părăsit definitiv administrația. Mariana Belu a renunțat să-l mai consilieze pe președintele CJ, Mihai Lupu

14 Jan 2021 3626

Belu - consilier, Geafar – secretar al județului, Țuțui – director. Ce “vrăji” a mai făcut președintele Consiliului Județean Constanța!

01 Jan 2021 3537

Secretara județului Constanța, Mariana Belu, iese la pensie. Cine va ocupa temporar postul ?

18 Dec 2020 3089

LIVE TEXT Ultima sedinta ordinară a actualului Consiliu Județean Constanța. Proiecte, la final de mandat

24 Sep 2020 2172

Rămâne secretarul județului Constanța. Mariana Belu, prelungire de mandat peste vârsta standard de pensionare

31 Aug 2020 2766

Tensiuni în şedinţa Consiliului Judeţean Constanţa! Bogdan Bola şi Horia Ţuţuianu, dezacord pe tema unui proiect privind transportul elevilor

28 Jul 2018 1783

Concursul de referinţă pentru „Ţară, ţară, vrem campioane!“ Gimnastele constănţene au urcat pe podium şi la Cupa OMV Petrom (galerie foto + documente)

22 Jun 2018 3446

Antrenorii de legendă Octavian Belu şi Mariana Bitang, în „control“ pe litoral „Gimnastica are o istorie fabuloasă în Constanţa“ (galerie foto)

08 May 2018 9320

Petre Daea şi-a văzut visul cu ochii Oaia va fi promovată şi în judeţul Constanţa!

30 Jan 2018 1998

Secretarul judeţului, Mariana Belu, a scăpat de calitatea de suspect într-un dosar instrumentat de către DNA

02 Oct 2017 4694

Atribuţiile, averea şi interesele secretarului general al Consiliului Judeţean Constanţa (documente)

14 Sep 2017 7199

Legea 188/1999 - „Suspendarea din funcţie intervine doar la trimiterea în judecată!“ Statutul funcţionarului public, de partea Marianei Belu, suspectă într-un dosar al DNA Constanţa

08 Aug 2017 6038

Revista presei locale

07 Aug 2017 2159

Deputatul Bogdan Huțucă solicită președintelui CJC mutarea temporară din funcție a secretarului Mariana Belu, până la finalizarea urmării penale

04 Aug 2017 3266