Prefectul Bola vrea închiderea podului Agigea abia în primăvară Premierul Ponta - „Nu ne putem asuma riscul să se prăbuşească”

Podul de la Agigea a fost, în cadrul şedinţei de guvern de ieri, subiectul unei discuţii între premierul Victor Ponta şi ministrul delegat pentru Proiecte de Infrastructură, Dan Şova. „V-am rugat să ne informaţi rapid cum e cu podul de la Agigea. Sunt o mulţime de lucrări în ţara asta pe care nu le-a mai reparat nimeni de la Ceauşescu încoace şi le vine sorocul sau le-a venit demult”, a declarat primul ministru în cadrul şedinţei.
Ieri, reprezentantul Guvernului în teritoriu la Constanţa, Eugen Bola, a anunţat că mâine, la sediul Prefecturii Constanţa, va avea loc o nouă şedinţă cu factorii decidenţi, context în care se va discuta din nou despre posibila închidere a obiectivului care face legătura între municipiul Constanţa şi localităţile din sudul judeţului.
 
O nouă expertiză
 
„Vreau să mă asigur că este nevoie de acest lucru (n.r. de închidere), că durează cât mai puţin şi în cursul şedinţei o să vreau să-mi daţi detalii. Nici nu ne putem asuma riscul să se prăbuşească. Vreau, zilele acestea, să verificaţi încă o dată şi cu experţi independenţi situaţia reală şi să luăm măsurile necesare”, a precizat, ieri, premierul Victor Ponta, în şedinţa de Guvern, pe marginea închiderii podului de la Agigea, închidere care, cel puţin până ieri dimineaţă, părea iminentă.
Ulterior şedinţei de guvern, primul ministru a anunţat că în zilele care urmează va fi efectuată „o nouă expertiză, independentă, urmare a suspiciunilor locale la adresa CNADNR”. „Cu podul de la Agigea, ideea e următoarea: conform unui raport făcut de CNADNR, 40% din structura podului este afectată şi poate să cadă în price moment. Noi nu putem să ne asumăm responsabilitatea, să spune «Bun, să se meargă mai departe pe pod», Doamne fereşte, se întâmplă ceva!”, susţine premierul.
 
„Tragem nădejde că decizia va fi favorabilă judeţului Constanţa”
 
Ieri, prefectul judeţului Constanţa, Eugen Bola, a anunţat că mâine, de la ora 11.30, la Prefectura va avea loc o nouă şedinţă pe tema posibilei închideri a podului. La eveniment vor participa reprezentanţi ai Ministerului Transporturilor, primari şi transportatori, a menţionat prefectul. „Dorim ca podul să rămână funcţional până la primăvară, până când va fi gata celălalt pod. Ultima decizie aparţine însă specialiştilor, în primul rând, celor de la IPTANA (n.r. proiectantul podului). Noi tragem însă nădejde că decizia va fi una favorabilă judeţului Constanţa, că se va circula pe pod măcar pe un fir şi se vor urgenta lucrările la celălalt pod”, a precizat Eugen Bola.
În opinia reprezentantului guvernului în teritoriu la Constanţa, cea mai bună soluţie ar fi ca podul să se închidă în primăvara anului viitor pentru ca lucrările de reabilitare să fie finalizate până la debutul noului sezon estival.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Constănțeanul supărat Lipsa iluminatului public, în zona podului de la Agigea, un pericol pentru cetățeni. Ce spun autoritățile?

26 Feb 2024 977

UPDATE Intervenție de urgență pe Podul rutier de la Agigea! O persoană ar fi amenințat că se aruncă de pe pod (GALERIE FOTO+VIDEO)

21 Nov 2023 3290

Un accident a avut loc în Agigea! Intervin ambulanța și SMURD. Două victime, o femeie și un bărbat sunt transportați la spital

04 Oct 2023 3211

INFOTRAFIC Restricții de circulație pe DN 2A Lumina – Constanța și autostrada A4 Ovidiu-Agigea pentru efectuarea unor lucrări

18 Sep 2023 1267

Se construiește un pod feroviar și rutier între Portul Constanța și Constanța Sud - Agigea

07 Aug 2023 1174

UPDATE. Accident rutier cu victimă încarcerată pe autostrada A4! Intervine elicopterul SMURD (FOTO+VIDEO)

02 Jul 2023 7193

LIVE-VIDEO. Județul Constanța Două mașini implicate într-un accident rutier pe podul de la Agigea. Traficul, blocat în zonă (GALERIE FOTO+VIDEO)

13 Feb 2023 12336

Ce lucrări sunt programate să înceapă la noul pod rutier de la Agigea! (DOCUMENT)

07 Feb 2023 4448

Trafic blocat pe DN 39, în apropiere de localitatea Agigea. Trei mașini implicate într-un accident

07 Aug 2022 2331

Atenție șoferi! Aglomerație pe Podul de la Ovidiu! (galerie foto+video)

06 Aug 2021 3563

Minune inginerească. Podul de la Agigea a fost inaugurat în urmă cu 38 de ani. De ce este remarcabil

19 Jun 2021 3079

Oficial de la IPJ Constanța. Noi informații despre accidentul rutier de pe podul de la Agigea

06 Jun 2021 3260

Investiție de peste 90.000 de euro Administrația Porturilor Constanța contractează servicii de monitorizare a senzorilor pentru podul nou de la Agigea

25 Feb 2021 3580

Infotrafic Restricții de circulație pe Autostrada A2 București- Constanța și A4 Ovidiu-Agigea

21 Jan 2021 2434

Transport agabaritic pe ruta Constanța-Podari

14 Sep 2020 2170