Pregătiri intense pentru sezonul estival la Techirghiol

În vederea sezonului estival, care se apropie cu paşi repezi, localităţile aflate pe litoralul românesc sau în apropierea acestuia realizează, în această perioadă, pregătiri pentru întâmpinarea turiştilor care vin în vacanţă, vara, la mare. Acelaşi lucru se întâmplă şi la Techirghiol, unde autorităţile locale au în derulare o campanie de salubrizare şi igienizare a oraşului, sub sloganul „Împreună pentru un oraş mai curat“.
 
Acţiunea reprezintă un apel pe care autorităţile locale de la Techirghiol îl transmit instituţiilor publice, agenţilor economici şi cetăţenilor, astfel încât aceştia să acţioneze eficient pentru un oraş curat.
 
În cadrul campaniei, care va dura până pe 14 aprilie, se execută lucrări de măturat stradal, toaletare de arbori, tuns gard viu, curăţare a spaţiilor verzi, reparare a mobilierului urban. De asemenea, sunt înlocuite corpurile de iluminat cu probleme, se remediază defecţiunile la reţeaua de iluminat stradal, se vopsesc bordurile şi arborii de aliniament.
 
„Am început campania de curăţenie înainte de sărbătorile pascale. Am făcut un grafic pe zile, pe ce străzi se va interveni. Cetăţenii care au materiale din resturi vegetale, în urma tăierii pomilor, în ziua respectivă sunt anunţaţi de Poliţia Locală să scoată la poartă aceste resturi, iar Primăria Techirghiol vine şi le ridică“, a declarat primarul Iulian Soceanu.
 
În ceea ce priveşte deşeurile rezultate din activităţile de demolare, renovare, reparaţii, reabilitări spaţii locative, acestea vor fi ridicate de Serviciul Public de Salubrizare Techirghiol, contra cost. Cei care nu respectă normele de mediu şi produc depozite necontrolate de deşeuri de acest fel riscă amenzi. În cazul persoanelor fizice, acestea sunt cuprinse între 3.000 şi 6.000 de lei, în timp ce persoanele juridice pot primi sancţiuni cuprinse între 25.000 şi 50.000 de lei.
 
Săptămâna trecută, consilierii locali de la Techirghiol au adoptat bugetul local, iar autorităţile vor face demersuri pentru a creşte gradul de atractivitate al oraşului în următoarea perioadă. „Bugetul local a fost votat cu majoritate de voturi. Avem mai multe obiective, iar prioritatea contractelor de achiziţie şi a alocărilor va fi preponderent pe zona turistică a oraşului. Ne vom concentra pentru pregătirea sezonului estival“, a conchis Iulian Soceanu.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Primăria Techirghiol a semnat un contract cu o firmă din Constanța. Ce va presta?

22 Apr 2024 399

Cumpărări directe Constanța Ce firmă prestează serviciile de reparare și de întreținere sistem de irigare la Techirghiol (DOCUMENT)

21 Apr 2024 487

Licitații Constanța Primăria Techirghiol va reabilita Biblioteca Orășenească și Grădinița cu Program Prelungit (DOCUMENT)

17 Apr 2024 337

Contract în valoare de peste 3,7 milioane de lei Primăria Techirghiol a concesionat sistemul de iluminat public din oraș firmei Euro-Audit Service SRL (DOCUMENT)

16 Apr 2024 451

Licitații Constanța Licitație pentru dotarea cu echipamente digitale a liceului „Emil Racoviță” din Techirghiol. Când va avea loc (DOCUMENT)

03 Apr 2024 463

Cumpărări directe Constanța Seaside Playgrounds SRL va amenaja un loc de joacă în Parcul Terapeutic Techirghiol. Contract de peste 700.000 lei (DOCUMENTE)

28 Mar 2024 479

Licitații Constanța Primăria Techirghiol investește în lucrări de reparație și întreținere curentă a unor străzi asfaltate (DOCUMENT)

25 Mar 2024 1109

Licitații Constanța Primăria orașului Techirghiol cumpără mobilier pentru Liceul Teoretic „Emil Racovița” (DOCUMENT)

25 Mar 2024 643

Licitații Constanța Fourmar Construct Management SRL se va ocupa de proiectarea și execuția lucrărilor de la Școala Gimnazială Nr. 1 Castelu. Primăria achită circa 400.000 de euro (DOCUMENT)

16 Mar 2024 601

Angajări Constanța Posta vacant la Primăria Techirghiol

15 Mar 2024 1199

Licitații Constanța Liceul Emil Racoviță din Techirghiol se dotează cu mobilier și materiale didactice (DOCUMENT)

03 Mar 2024 749

Cumpărări directe Constanța Primăria Techirghiol plătește aproape 900.000 lei pentru lucrări de întreținere și reparație a străzilor (DOCUMENT)

28 Feb 2024 1070

Primăria Eforie cumpără ambarcațiune de salvare folosită în scopul salvarii vieții pe mare în Asia, Europa și Africa de Sud

25 Feb 2024 583

Licitații publice Primăria Techirghiol a bătut palma cu două companii din Constanța pentru proiectul de îmbunătățire a mobilității urbane (DOCUMENTE)

15 Feb 2024 847

Primăria Techirghiol scoate la licitație un contract de peste 2.1 milioane de euro. Sunt vizate lucrări pe 11 străzi din oraș!

06 Feb 2024 717