Pregătiri pentru un eveniment de suflet, la praznicul Sfântului Dumitru Troiţa din Fântânele va fi sfinţită, duminică

După câteva săptămâni de aşteptări şi amânări, o lucrare de suflet a administraţiei publice a comunei Fântânele îi va putea bucura pe credincioşi. Duminică, în zi de sărbătoare, la data la care creştinii îl prăznuiesc pe Sfântul Mare Mucenic Dimitrie, izvorâtorul de mir şi făcătorul de minuni din Tesalonic, va fi sfinţită una dintre cele mai frumoase troiţe din judeţ.

Ridicată prin bunăvoinţa unor sponsori generoşi, cu sprijinul Primăriei şi al Consiliului Local, lucrările de la troiţa din centrul comunei se apropie cu paşi repezi de final, actualmente fiind făcute ultimele retuşuri.
„În prezent, se fac ultimele lucrări la troiţă. Terenul pe care se ridică acest obiectiv a fost donat de o familie din comunitatea noastră. Au fost câteva probleme cu pictura, în sensul că iniţial am dorit să o facem pe pânză, şi nu pe perete. Dar socoteala de acasă nu se potriveşte întotdeauna cu cea din târg, astfel că a trebuit să înrămăm unele picturi, a fost nevoie de unele ajustări - pentru că rama ar fi tăiat din imagine şi toate acestea au amânat momentul sfinţirii, pe care îl programasem pentru sărbătoarea închinată Maicii Domnului“, a declarat primarul comunei Fântânele, Gheorghe Popescu.

Astfel, duminică, toţi locuitorii comunei, împreună cu liderii din administraţia locală, se vor afla, la ceas de sărbătoare, în centrul localităţii, pentru a asista la slujba de sfinţire a construcţiei închinate Dumnezeirii. „Cu binecuvântarea Tatălui, cu puterea Fiului şi cu desăvârşirea Sfântului Duh, am reuşit să ridicăm această sfântă troiţă. Picturile sunt realizate de artistul plastic Dan Diaconu şi sperăm ca troiţa să fie îngrijită şi respectată aşa cum se cuvine de locuitorii comunei“, a declarat gospodarul-şef Gheorghe Popescu.
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Gheorghe Popescu - „Este un gând de mulţumire faţă de Dumnezeu“ Troiţă sfinţită la Fântânele, în ziua Sfântului Dimitrie

28 Oct 2014 3414

Troiţă închinată Fecioarei Maria, la Fântânele Cum reuşeşte o comună mică să crească într-un an cât altele în zece

19 Aug 2014 2740

Gospodarul-şef Gheorghe Popescu investeşte pentru viitorul comunităţii La Fântânele se reiau lucrările de la reţeaua de canalizare

26 Jun 2014 2042