Administratie locala

Premieră în administraţia condusă de Făgădău Luna aceasta nu se întruneşte Consiliul Local Constanţa, deşi comisiile de specialitate au lucrat în regim normal

Tăcerea e de aur în Primăria Constanţa când funcţionarii sunt prinşi în off-side. Sigur, nu este neapărat vina lor, însă cineva trebuie să răspundă la această întrebare: de ce în luna august nu se întruneşte Consiliul Local Municipal? Nimeni nu ştie să răspundă la această întrebare. Unele voci susţin că ar fi plecaţi în concedii mai mulţi aleşi locali, alţii spun că primarul Făgădău s-a întors din concediu abia pe 28 august şi nu există suficient timp pentru organizarea şedinţei, în timp ce alte voci sunt tentate să creadă că şedinţele PSD-ului de la sfârşitul acestei săptămâni, atât cele de la Neptun, cât şi cele de la Mamaia, au dat peste cap programul tuturor aleşilor social-democraţi.
 
Cert este că, pentru prima oară în istoria Consiliului Local Municipal Constanţa, în luna august nu se convoacă şedinţa, deşi toate comisiile de specialitate au lucrat în program normal şi au emis avizele pentru proiectele aflate pe ordinea de zi.
 
Potrivit unor surse, CLM Constanţa ar trebui să se întrunească cel mai probabil în perioada 3-10 septembrie. Totodată, pentru recuperarea decalajului, luna viitoare aleşii se vor întruni de două ori.
 
Cât de legală este această abordare rămâne de văzut. Până una-alta, articolul 39 din Legea 215/2001 stipulează următoarele:
„(1)  Consiliul local se întruneşte în şedinţe ordinare, lunar, la convocarea primarului.
 
(2) Consiliul local se poate întruni şi în şedinţe extraordinare, la cererea primarului sau a cel puţin unei treimi din numărul membrilor consiliului.
 
(3)  Convocarea consiliului local se face în scris, prin intermediul secretarului unităţii administrativ-teritoriale, cu cel puţin 5 zile înaintea şedinţelor ordinare sau cu cel puţin 3 zile înainte de şedinţele extraordinare. Odată cu   notificarea convocării, sunt puse la dispoziţia consilierilor locali materialele înscrise pe ordinea de zi.
 
(4) În  caz  de  forţă majoră şi de maximă urgenţă pentru rezolvarea intereselor locuitorilor  comunei, oraşului sau municipiului sau în alte situaţii stabilite de regulamentul de organizare şi funcţionare a consiliului local,  convocarea consiliului local se poate face de îndată.
 
(5) În invitaţia la şedinţă se vor preciza data, ora, locul desfăşurării şi ordinea de zi a acesteia.
 
(6) Ordinea de zi a şedinţei consiliului local se aduce la cunoştinţă locuitorilor comunei sau ai oraşului prin mass-media sau prin orice alt mijloc de publicitate.
 
(7) În toate cazurile, convocarea se consemnează în procesul-verbal al şedinţei.
 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Rectificarea bugetară vine cu bani pentru RAEDPP şi pentru Handbal Club Dobrogea Sud

23 May 2019 689

Consilierii locali municipali au dat aviz favorabil Care sunt fundaţiile din Constanţa ce primesc subvenţie de la bugetul local

16 May 2019 510

Situația financiară a RAEDPP, în atenția consilierilor locali

15 May 2019 336

Senatorul este nemulţumit de cum arată bugetul oraşului Vergil Chiţac - Cine conduce Constanţa? Întâmplarea!

27 Apr 2019 720

Prefectura Constanța pierde procese pe bandă rulantă pe motiv de tardivitate! Cauza - nu are specialiști în PUZ-uri și stă la „mâna“ Inspectoratului în Construcții, care face verificări

25 Apr 2019 1290

Constanţa. Majorări de taxe şi impozite locale pentru anul viitor. Primăria dă vina pe legislaţia fiscală! (document)

24 Apr 2019 1179

În Săptămâna Patimilor Palaz vrea ca terenul de pe strada Munţii Tatra să fie preluat de CLM de la Arhiepiscopie. Acolo trebuia relocată biserica din Brătianu

23 Apr 2019 869

CLM, chemat în judecată Asociația „Piața Ovidiu“ a atacat în instanță regulamentul de acces în zona peninsulară

19 Apr 2019 1246

După doi ani de la ultimul vot împotrivă Făgădău le cere consilierilor să aprobe transmiterea către Arhiepiscopie a terenului pentru Capela Tinerilor din Mamaia (document)

17 Apr 2019 1185

OMV Petrom Marketing cumpără trei terenuri de la Primăria Constanţa (documente)

17 Apr 2019 1203

O nouă parcare va fi amenajată în Tomis III. Terenul fusese cedat cu titlu de folosinţă gratuită Arhiepiscopiei Tomisului (document)

17 Apr 2019 1569

Un teren situat în municipiul Constanța va fi vândut către SC Mol România Petroleum Products SRL. Iată de ce! (document)

16 Apr 2019 895

UPDATE CLM Constanţa retrage dreptul de folosinţă acordat Arhiepiscopiei Tomisului asupra unui teren de pe strada Munţii Tatra, unde trebuia ridicat un centru social (documente)

15 Apr 2019 1422

Joaca de-a aderarea După un an, Consiliul Local Constanţa se retrage din Asociaţia „Xarxa FP“ Barcelona!

13 Apr 2019 310

Liberalii şi-au pierdut răbdarea şi îi dau ultimatum lui Făgădău Soluţiile PNL Constanţa pentru crearea de locuri de parcare în municipiu

12 Apr 2019 1153