Administratie locala

Premieră în administraţia condusă de Făgădău Luna aceasta nu se întruneşte Consiliul Local Constanţa, deşi comisiile de specialitate au lucrat în regim normal

Tăcerea e de aur în Primăria Constanţa când funcţionarii sunt prinşi în off-side. Sigur, nu este neapărat vina lor, însă cineva trebuie să răspundă la această întrebare: de ce în luna august nu se întruneşte Consiliul Local Municipal? Nimeni nu ştie să răspundă la această întrebare. Unele voci susţin că ar fi plecaţi în concedii mai mulţi aleşi locali, alţii spun că primarul Făgădău s-a întors din concediu abia pe 28 august şi nu există suficient timp pentru organizarea şedinţei, în timp ce alte voci sunt tentate să creadă că şedinţele PSD-ului de la sfârşitul acestei săptămâni, atât cele de la Neptun, cât şi cele de la Mamaia, au dat peste cap programul tuturor aleşilor social-democraţi.
 
Cert este că, pentru prima oară în istoria Consiliului Local Municipal Constanţa, în luna august nu se convoacă şedinţa, deşi toate comisiile de specialitate au lucrat în program normal şi au emis avizele pentru proiectele aflate pe ordinea de zi.
 
Potrivit unor surse, CLM Constanţa ar trebui să se întrunească cel mai probabil în perioada 3-10 septembrie. Totodată, pentru recuperarea decalajului, luna viitoare aleşii se vor întruni de două ori.
 
Cât de legală este această abordare rămâne de văzut. Până una-alta, articolul 39 din Legea 215/2001 stipulează următoarele:
„(1)  Consiliul local se întruneşte în şedinţe ordinare, lunar, la convocarea primarului.
 
(2) Consiliul local se poate întruni şi în şedinţe extraordinare, la cererea primarului sau a cel puţin unei treimi din numărul membrilor consiliului.
 
(3)  Convocarea consiliului local se face în scris, prin intermediul secretarului unităţii administrativ-teritoriale, cu cel puţin 5 zile înaintea şedinţelor ordinare sau cu cel puţin 3 zile înainte de şedinţele extraordinare. Odată cu   notificarea convocării, sunt puse la dispoziţia consilierilor locali materialele înscrise pe ordinea de zi.
 
(4) În  caz  de  forţă majoră şi de maximă urgenţă pentru rezolvarea intereselor locuitorilor  comunei, oraşului sau municipiului sau în alte situaţii stabilite de regulamentul de organizare şi funcţionare a consiliului local,  convocarea consiliului local se poate face de îndată.
 
(5) În invitaţia la şedinţă se vor preciza data, ora, locul desfăşurării şi ordinea de zi a acesteia.
 
(6) Ordinea de zi a şedinţei consiliului local se aduce la cunoştinţă locuitorilor comunei sau ai oraşului prin mass-media sau prin orice alt mijloc de publicitate.
 
(7) În toate cazurile, convocarea se consemnează în procesul-verbal al şedinţei.
 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Se mai construieşte blocul ANL din cartierul Palazu Mare? Aleşii locali, chemaţi să reactualizeze o hotărâre din 2002 (document)

21 Jan 2019 153

Anul acesta, MDRAP organizează licitaţia Achiziţia autobuzelor electrice pentru municipiul Constanţa, din nou la mapa aleşilor locali! (document)

21 Jan 2019 185

Prefectura Constanţa atacă investiţia SC Alfa Medical Distribution SRL. Se solicită anularea în instanţă a PUD-ului! (document)

21 Jan 2019 279

Comisia nr. 5 a CLM , chemată să aprobe documentația de avizare a lucrărilor pentru restaurarea Muzeului de Artă Populară Constanța (document)

17 Jan 2019 239

Cum arată propunerea de rectificare bugetară pe 2018 a primarului Constanţei, Decebal Făgădău? (document)

17 Jan 2019 534

Câți asistenți sociali pentru persoanele cu handicap grav sunt în Constanța. Raport de activitate pentru 2018 (documente)

16 Jan 2019 564

Modificarea proiectului, în Comisia nr. 5 a CLM Nu mai sunt bani decât pentru reabilitarea cantinei Liceului „Dimitrie Leonida“ din Constanța (document)

16 Jan 2019 426

Se modifică regulamentul privind gospodărirea, întreţinerea şi înfrumuseţarea municipiului Constanţa. Cresc amenzile (document)

15 Jan 2019 934

Transformarea RATC în CT BUS şi rectificarea bugetară, pe ordinea de zi a Comisiei pentru servicii publice şi turism a Consiliului Local Municipal Constanţa (documente)

14 Jan 2019 939

Proiect PMP privind siguranţa rutieră. Suprailuminarea trecerilor de pietoni din Constanţa

10 Jan 2019 545

PMP propune ca Elena Buhaiev să primească postmortem titlul de cetățean de onoare al municipiului Constanța

09 Jan 2019 712

Dimensiunile locurilor de parcare din municipiul Constanţa, modificate prin hotărâre de Consiliu Local (documente)

04 Jan 2019 1054

Anaid Tavitian şi Eugenia Jianu, doamnele teatrului constănţean, au devenit cetăţeni de onoare ai Constanţei

20 Dec 2018 585

Autobuzele Isuzu, oficial în administrarea regiei de transport. Municipiul Constanţa va avea şi 41 de mijloace electrice de transport în comun

19 Dec 2018 1004

LIVE TEXT Ședință ordinară festivă a Consiliului Local al municipiului Constanța. Mai multe proiecte incluse pe ordinea de zi (galerie foto)

19 Dec 2018 659