Administratie locala

Preşedintele CJC, Horia Ţuţuianu, încearcă dezamorsarea conflictului cu Asociaţia Elevilor din Constanţa


Ca urmare a protestului desfăşurat de reprezentanţii Asociaţiei Elevilor din Constanţa în faţa instituţiei Consiliului Judeţean Constanţa, Marius Horia Ţuţuianu, preşedintele CJC, susţine că, în cursul acestui an, instituţia pe care o conduce va atribui contractul de delegare a gestiunii operatorilor de transport în conformitate cu prevederile legislaţiei în vigoare privind achiziţiile publice.
 
„Am fost întotdeauna deschis la dialog, chiar dacă nu am fost de acord cu metodele adoptate de reprezentanţii acestui ONG. Indiferent de ce modalităţi adoptă pentru a impresiona opinia publică, eu NU pot şi NU voi încălca legea. La prima întâlnire pe care am avut-o, Asociaţia Elevilor din Constanţa a cerut subvenţii pentru 5.000 - 7.000 de elevi. Ulterior s-au răzgândit şi au precizat că mai realist ar fi numărul de 30.000 de elevi.
 
În primul rând, aştept din partea reprezentanţilor asociaţiei un număr real de elevi pentru care solicită subvenţie. În al doilea rând, aşa cum le-am explicat în repetate rânduri, trebuie să respectăm paşii legali. Astfel, ţinând cont de aspectele economice şi juridice, după consumarea etapelor legale şi în raport cu resursele financiare existente, vom fi în măsură să gândim o strategie în privinţa acordării acestor subvenţii”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Marius Horia Ţuţuianu.
 
De altfel, aceste proceduri legale au fost discutate şi în cadrul întâlnirii dintre reprezentanţii Asociaţiei Elevilor din Constanţa şi reprezentanţii Consiliului Judeţean, ai Prefecturii Constanţa, precum şi cei ai Inspectoratului Şcolar Judeţean, din data de 17 ianuarie 2019. Reprezentanţilor Asociaţiei Elevilor din Constanţa le-au fost solicitate, încă de atunci, date şi informaţii concrete referitoare la numărul total al elevilor din judeţ, precum şi cu privire la numărul elevilor cărora li se decontează integral cheltuielile de transport de la domiciliu la unitatea de învăţământ.
 
De asemenea, reprezentanţii departamentului juridic din cadrul Consiliului Judeţean Constanţa au explicat motivele legale pentru care nu se poate acorda sprijin în formula solicitată de către ONG. Astfel, potrivit Legii nr. 328/2018 (act normativ intrat în vigoare la data de 31.12.2018), s-a menţionat că, în temeiul acestei legi, consiliile judeţene pot acorda doar operatorilor de transport subvenţii pentru transportul elevilor. La şedinţa grupului de lucru, ca şi la întâlnirile anterioare la care s-a dezbătut acelaşi subiect, au fost prezentate detaliat procedurile legale care trebuie realizate anterior acordării oricărei subvenţii, indiferent de categoria beneficiarilor.
 
Aceste proceduri implică parcurgerea următoarelor etape:
- Preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Reglementarea Serviciilor Comunitare de Utilităţi Publice va aproba, prin ordin, contractul-cadru de delegare a gestiunii serviciilor publice de transport local sau judeţean de persoane până la sfârşitul lunii aprilie anul curent.
- După aprobarea contractului-cadru, Consiliul Judeţean Constanţa va atribui contractul de delegare a gestiunii operatorilor de transport în conformitate cu prevederile legislaţiei în vigoare privind achiziţiile publice.
- Odată cu atribuirea contractului antemenţionat, Consiliul Judeţean Constanţa va aproba tarifele de călătorie pe care le practică operatorii. Aşa cum s-a mai relevat şi altă dată, aprobarea tarifelor este o etapă deosebit de importantă întrucât subvenţiile se vor stabili prin raportare la tarifele aprobate de către consiliul judeţean.
 
Prin urmare, conducerea Consiliului Judeţean recomandă reprezentanţilor Asociaţiei Elevilor din Constanţa să renunţe la mişcările de protest şi să aştepte rezolvarea acestei situaţii pe cale legală.
 
Vă reamintim că Asociaţia Elevilor din Constanţa  a organizat ieri un protest,  cu scopul de a determina consilierii judeţeni să ia responsabilitatea în mâinile lor, dată fiind ignoranţa conducătorului instituţiei. 
Asociaţia Elevilor din Constanţa  solicită reducerea cu 50% a abonamentului de transport pentru navetişti şi pentru toţi elevii din judeţul Constanţa.


Citeşte şi:
 
LIVE. Elevii constănţeni protestează la Consiliul Judeţean Constanţa. Iată motivele (galerie foto)

 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Asociația Elevilor din Constanța solicită demiterea ministrului Valer-Daniel Breaz pentru dezinformare

08 Sep 2019 346

Ministerul Educației Naționale chemat în judecată de Asociația Elevilor din Constanța. Care este motivul

05 Sep 2019 444

Asociaţia Elevilor din Constanţa a dat în judecată Ministerul Educaţiei Naţionale, Guvernul României şi Ministerul Dezvoltării Regionale

21 Aug 2019 547

Asociația Elevilor din Constanța împlinește 6 ani de la înființare. Se pun bazele unei Federații a Elevilor

17 Jun 2019 709

Asociația Elevilor din Constanța și-a ales conducerea. Cine sunt cei care vor ocupa funcțiile de conducere (galerie foto)

05 Mar 2019 716

Asociația Elevilor din Constanța va continua demersurile pentru respectarea drepturilor elevilor

20 Feb 2019 672

AEC solicită consilierilor să dea dovadă de responsabilitate și să fie prezenți la ședința de Consiliu Județean!

07 Feb 2019 657

AEC îi solicită lui Ţuţuianu un proiect de hotărâre privind acordarea reducerilor la transportul judeţean pentru elevi

26 Jan 2019 862

AEC, din nou în stradă Preşedintele Ţuţuianu ironizează protestele elevilor şi le aruncă momeala pentru anul şcolar 2019-2020!

14 Jan 2019 580

Comunicat de presă AEC CJC promite să acorde reduceri pentru elevi

12 Jan 2019 588

UPDATE Asociația Elevilor din Constanța, discuții cu reprezentanții CJC pe tema acordării reducerilor elevilor la transportul județean

09 Jan 2019 902

Decebal Făgădău - „Plătim 15.000 de burse. Din semestrul II al anului viitor, analizez să creştem cuantumul acestora“

01 Nov 2018 1604

AEC şi CJC merg în instanţă Subvenţia la transportul judeţean pentru elevi şi studenţi, tranşată abia în 2019! Va crește abandonul şcolar?

29 Sep 2018 1615

Asociația Elevilor din Constanța ”Consiliul Județean Constanța are șansa de a intra în legalitate, aprobând reducerile de 50% la transportul județean pentru elevi și studenți!”

16 Aug 2018 921

Asociaţia Elevilor din Constanţa a depus plângeri împotriva autorităţilor locale

15 Aug 2018 969