Președintele Comisiei de Buget din CLM explică majorarea de impozite pentru spațiile nefolosite și impozitarea constănțenilor care dețin mai multe autoturisme

  • Dumitru Caragheorghe este președintele USR Constanța, consilier local, președintele Comisiei de Buget Finanțe a Consiliului Local Municipal

  • În calitate de președinte al Comisiei de Buget-Finanțe, Caragheorghe afirmă că proiectul de buget pornește de la premisa unei structuri gândite pentru un an normal, fără ingerințe de natură medicală sau economică

  • Proiectul privind impozitele și taxele locale pentru anul 2021 vizează majorarea cu 50% a impozitului pe spațiile nerezidențiale nefolosite și impozitarea progresivă a persoanelor fizice ce dețin în proprietate mai multe autoturisme

  • Caragheorghe spune că prima măsura ar trebui să producă o emulație în rândul deținătorilor de astlfel de spații în sensul de a nu le mai ține goale prin solicitarea unor chirii exorbitante

  • Supraimpozitatea deținutorilor de autoturisme va aduce venituri mai mari la buget

 
Dumitru Caragheorghe este președintele USR Constanța, consilier local, președintele Comisiei de Buget Finanțe a Consiliului Local Municipal.
Comisia s-a reunit înainte de ședința de CLM programată pe 28 decembrie și a avizat favorabil toate proiectele care vor intra la vot.
Pe ordinea de zi s-a aflat și proiectul privind impozitele și taxele locale pentru anul 2021 – care vizează majorarea cu 50% a impozitului pe spațiile nerezidențiale nefolosite iar pe de altă parte este vorba despre impozitarea progresivă a persoanelor fizice ce dețin în proprietate mai multe autoturisme.
 
În calitate de președinte al Comisiei de Buget-Finanțe, Caragheorghe afirmă că proiectul de buget pornește de la premisa unei structuri gândite pentru un an normal, fără ingerințe de natură medicală sau economică.
 
“Prima măsura ar trebui să producă o emulație în rândul deținătorilor de astlfel de spații în sensul de a nu le mai ține goale prin solicitarea unor chirii exorbitante. Reversul medaliei în conjunctura în care ne găsim este ca nici cererea pentru astfel de spații comerciale nu pare să fie prea ridicată, însă este cert câ nivelurile chiriilor în „piața liberă” au făcut ca centrul orașului să pară părăsit întrucât proprietarii nu simt nicio presiune prin impozitele modice care se percep acum.
A doua măsură ar trebui să aducă venituri mai mari la buget de la proprietarii unici pe mai multe autoturime. Mai exact, e o practică a unor anumiți comercianți de autoturisme de ocazie, de a le înregistra pe persoana fizică din motive asupra cărora nu o să intru în detalii. Reversul medaliei este că o parte din aceste persoane fizice sunt și proprietari de bună credință care dețin două sau trei mașini dar care au, la rândul lor, soluții în a evita această impunere progresivă cumva discriminatorie față de impozitele aplicate persoanelor juridice”, a explicat Dumitru Caragheorghe.
                                                       

Citește și:

Constănțeanul supărat. Consilierii locali PSD amenință că nu vor vota majorările de buget pentru 2021, propuse de primarul Chițac

 


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Licitații publice Consiliul Județean Constanța a demarat procedura cu pentru achiziția studiului de prefezabilitate pentru realizarea unui spital cu deservire regională (DOCUMENT)

24 Apr 2024 439

Ședință CJC Au fost stabiliți câștigătorii proiectelor sportive care vor beneficia anul acesta de finanțări nerambursabile (DOCUMENT)

23 Apr 2024 837

Se renunță la licitație în favoarea negocierii directe Elevii constănțeni au depus amendamente pentru lotul 3 de transport pe traseele din județul Constanța (DOCUMENTE)

23 Apr 2024 503

Componența comisiei de selecție ale proiectelor non-profit Consiliul Județean Constanța a alocat finanțări nerambursabile de 6 milioane de lei pentru cultură (DOCUMENT)

01 Apr 2024 1363

Aproximativ 200 de veterani din teatrele de operații au acum gratuitate pe mijloacele de transport în comun din municipiul Constanța(DOCUMENT)

01 Apr 2024 787

Nomad Atelier a elaborat documentația Proiectul de modernizare unor stații de transport în comun din Constanța mai scump cu 130.000 de euro(DOCUMENT)

25 Mar 2024 703

Harta strategică de zgomot pentru municipiul Constanța Sursa principală de zarvă este traficul rutier (DOCUMENT)

23 Mar 2024 726

Primăria Tuzla, județul Constanța, licitație importantă ce vizează delegarea gestiunii activității de sortare a deșeurilor

19 Mar 2024 470

Vin alegerile, primarul nu se grăbește Recepția lucrărilor de mobilitate urbană din Constanța, un cartof fierbinte pentru administrația Chițac!

18 Mar 2024 2091

După doi ani de demersuri din partea USR Mangalia și urmare a adreselor ISC Construcțiile de pe taluzul Mangaliei ar putea fi oprite de instituțiile statului!

17 Mar 2024 852

Decizii ale Consiliului de Administrație Liliana Cristescu, mandat prelungit până în septembrie la conducerea Administrației Fondului Imobiliar SRL

13 Mar 2024 708

Consiliul Județean Constanța a alocat un buget de 5.500.000 lei pentru proiectele sportive! Care este data limită de depunere a acestora?(DOCUMENT)

10 Mar 2024 1498

Opinie cu rezerve Camera de Conturi a publicat raportul de audit financiar asupra situațiilor financiare consolidate ale orașului Năvodari (DOCUMENT)

08 Mar 2024 810

Opinie cu rezerve Camera de Conturi Constanța, raport de audit asupra situațiilor financiare ale Municipiului Medgidia (DOCUMENT)

07 Mar 2024 799

2.6 milioane de euro puse la bătaie Consiliul Județean Constanța, programul de finanțări nerambursabile pentru anul 2024(DOCUMENT)

27 Feb 2024 913