Prețul gigacaloriei pentru constănțeni rămâne 250 de lei. Ce alte decizii au mai luat consilierii locali municipali?

⦁ Aleșii locali au aprobat prețului local al energiei termice furnizată de către Societatea Termoficare Constanța SRL în municipiul Constanța începând cu data de 01.09.2021
⦁ Grupul consilierilor locali PSD a votat împotriva acestui proiect de hotărâre
⦁ Prețul aprobat de 1.034 de lei, nu include și majorarea prețurilor la gaze și energie electrică, ci doar pierderile din rețeaua de transport a agentului termic.
⦁ Consilierii locali au votat și prețul gigacaloriei pentru constănțeni de 250 de lei
⦁ Studiul de fezabilitate „Reabilitarea rețelelor de termoficare din municipiul Constanța – etapa III” și studiul de fezabilitate pentru „Complex sportiv Constanța” au trecut de votul CLM
⦁ S-a votat și bugetul participativ din 2022 și amplasarea de echipamente pentru exerciții fizice în parcurile din municipiu


Consilierii locali constănțeni s-au întrunit ieri în ședință extraordinară.

Pe ordinea de zi s-au regăsit zece proiecte de hotărâre.

Aleșii locali au aprobat prețului local al energiei termice furnizată de către Societatea Termoficare Constanța SRL în municipiul Constanța începând cu data de 01.09.2021.

Grupul consilierilor locali PSD a votat împotriva acestui proiect de hotărâre.

Social-democratul Costin Răsăuțeanu a susținut că acest tarif trebuie modificat după o posibilă plafonare a prețurilor la energia electrică și gaze.

Prețul aprobat de 1.034 de lei, nu include și majorarea prețurilor la gaze și energie electrică, ci doar pierderile din rețeaua de transport a agentului termic.


Viceprimarul Ionuț Rusu a explicat faptul că noul preț votat este cel real și se datorează faptului că fostele administrații locale nu au modernizat rețeaua de transport a agentului termic.

Noul preț local al gigacaloriei aprobat este de 1.034 de lei.

Totodată, aleșii locali au votat și prețul local pentru populație al energiei termice furnizată de către Societatea Termoficare Constanța SRL și a subvenției unitare acordată populației pentru perioada 01.11.2021-31.03.2022, în municipiul Constanța.

Consilierii locali PSD au cerut ca prețul pentru populație să fie de 230 de lei, nu de 250 de lei. Amendamentul nu a trecut.

Primarul Vergil Chițac a explicat faptul că a renunțat la solicitarea de a mări prețul gigacaloriei la 300 de lei se datorează faptului că a primit din partea Guvernului sume mai mari pentru termie, 10 milioane de lei, și a subliniat că diferența de la 250 de lei la 1.304 de lei va fi subvenționată de Primărie.

Proiectul de hotărâre, a fost adoptat cu 19 voturi pentru și 8 abțineri, astfel, prețul gigacaloriei pentru constănțeni este de 250 de lei.
Aleșii locali au mai aprobat și Studiul de fezabilitate „Reabilitarea rețelelor de termoficare din municipiul Constanța – etapa III” și a indicatorilor tehnico-economici aferenți investiției propuse și planul anual de evoluție al tarifelor, corespunzător documentației tehnico-economice aprobate Studiu de fezabilitate „Reabilitarea rețelelor de termoficare din municipiul Constanța – etapa III”, pentru perioada 2021-2040.



Totodată, CLM a aprobat și studiul de fezabilitate și a principalilor indicatori tehnico-economici pentru obiectivul de investiții „Complex sportiv Constanța”.

Proiectul are o valoare de 736.895.318,61 lei, cu TVA inclus.

Studiul de fezabilitate trebuie finalizat în două luni, oar apoi, Compania Națională de Investiții va prelua proiectul și va organiza licitația pentru demararea lucrărilor.

Un alt proiect de hotărâre adoptat de consilierii locali vizează modificarea HCL nr. 98/2019 privind aprobarea documentației de avizare a lucrărilor de intervenție și a principalilor indicatori tehnico-economici pentru obiectivul de investiții „Îmbunătățirea mobilității în municipiul Constanța, zona Bd. 1 Mai – Șoseaua Mangaliei”.

Și proiectele inițiate de grupul de consilieri USR PLUS au trecut de votul Consiliului Local Municipal.

Este vorba despre aprobarea unor măsuri pentru implementarea procesului de bugetare participativă la nivelul municipiului Constanța, dar și cel privind oportunitatea amplasării de echipamente pentru exerciții fizice, inclusiv de tip calisthenics, în parcurile din municipiul Constanța, domeniul public al acestuia.

PRECIZĂRI:

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.


Citește și: 

UPDATE Consiliul local al municipiului Constanţa, convocat în şedinţă extraordinară. Gigacaloria pentru populație rămâne 250 de lei

Proiectele USR PLUS Constanța de bugetare participativă și amenajarea unor parcuri de fitness au picat. Motivul Aleșii formațiunii nu au votat majorarea gigacaloriei!
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nomad Atelier a elaborat documentația Proiectul de modernizare unor stații de transport în comun din Constanța mai scump cu 130.000 de euro(DOCUMENT)

25 Mar 2024 565

Harta strategică de zgomot pentru municipiul Constanța Sursa principală de zarvă este traficul rutier (DOCUMENT)

23 Mar 2024 639

Primăria Tuzla, județul Constanța, licitație importantă ce vizează delegarea gestiunii activității de sortare a deșeurilor

19 Mar 2024 356

Vin alegerile, primarul nu se grăbește Recepția lucrărilor de mobilitate urbană din Constanța, un cartof fierbinte pentru administrația Chițac!

18 Mar 2024 1966

După doi ani de demersuri din partea USR Mangalia și urmare a adreselor ISC Construcțiile de pe taluzul Mangaliei ar putea fi oprite de instituțiile statului!

17 Mar 2024 722

Decizii ale Consiliului de Administrație Liliana Cristescu, mandat prelungit până în septembrie la conducerea Administrației Fondului Imobiliar SRL

13 Mar 2024 600

Consiliul Județean Constanța a alocat un buget de 5.500.000 lei pentru proiectele sportive! Care este data limită de depunere a acestora?(DOCUMENT)

10 Mar 2024 1357

Opinie cu rezerve Camera de Conturi a publicat raportul de audit financiar asupra situațiilor financiare consolidate ale orașului Năvodari (DOCUMENT)

08 Mar 2024 703

Opinie cu rezerve Camera de Conturi Constanța, raport de audit asupra situațiilor financiare ale Municipiului Medgidia (DOCUMENT)

07 Mar 2024 705

2.6 milioane de euro puse la bătaie Consiliul Județean Constanța, programul de finanțări nerambursabile pentru anul 2024(DOCUMENT)

27 Feb 2024 780

Directorul Muzeului Național al Unirii Alba Iulia conduce Comisia de evaluare anuală a lui Aurel Mototolea, managerul MINAC (DOCUMENT)

25 Feb 2024 761

Se prevalează de faptul că studiul ar fi o lucrare științifică Expertiza care ar recomada demolarea bazarului Gorbaciov, ținută la secret de conducerea Administrației Fondului Imobiliar SRL!

25 Feb 2024 2682

Când are loc și cine face parte din comisia de evaluare anuală a Leliei Rus Pîrvan, managerul Muzeului de Artă Constanţa? (DOCUMENT)

24 Feb 2024 1247

Contractul de reabilitare a MINAC a fost reziliat În sedința de CJC se propune achiziția de servicii juridice în vederea apărării intereselor județului Constanța în procesele cu SC Actaeon Invest SA(DOCUMENT)

16 Feb 2024 1625

Ședință CLM Municipalitatea vrea să modernizeze iluminatul public din cartierul Veterani! Proiectul este implementat de Administrația Fondului pentru Mediu (DOCUMENT)

12 Feb 2024 856