Administratie locala

Prevenirea infracţiunilor, a abandonului şcolar şi a violenţei în şcoli Campania de informare „Refuz să devin o victimă“, la Primăria Cumpăna (galerie foto)

Primăria Cumpăna desfăşoară campania de informare „Refuz să devin o victimă”, în baza protocolului de colaborare cu Inspectoratul Judeţean de Poliţie Constanţa. Astfel, pe data de 14 noiembrie, în cadrul Centrului Multifuncţional de Asistenţă Socio-Medicală din comuna Cumpăna, s-a desfăşurat campania de informare „Refuz să devin o victimă”. La dezbatere au participat primarul comunei Cumpăna, ec. Mariana Gâju, reprezentanţi ai Inspectoratului de Poliţie Constanţa, precum şi ai Direcţiei Generale de Asistenţă Socială Constanţa, ai Agenţiei Naţionale Împotriva Traficului de Persoane, ai Centrului Regional Constanţa, directori ai şcolii si ai celor doua grădiniţe din localitate.
 
Obiectivele protocolului de colaborare sunt: prevenirea infracţiunilor; prevenirea abandonului şcolar; prevenirea violenţei în şcoli; informarea cu privire la oportunităţi de recalificare şi de inserţie în muncă; promovarea drepturilor omului şi a egalităţii de şanse; organizarea comună şi participarea la sesiuni de informare, conştientizare şi sensibilizare cu privire la problematica comunităţii.
 
Campania „Refuz să devin o victimă“ îşi propune să lupte împotriva violenţei şi traficului de persoane. România ocupă primul loc în Uniunea Europeană la traficul de carne vie, conform unui raport realizat de Eurojust şi Europol. Autorităţile europene atrag atenţia şi asupra numărului tot mai mare de minori exploataţi în străinătate. Cei mai mulţi copii provin din ţara noastră şi sunt de etnie rromă. Şi tinerele românce ajung victime ale traficului de persoane. Primul pas în atragerea tinerelor este promisiunea unui salariu atrăgător, de până la 3.000 de euro pe lună, în condiţiile în care în România se câştigă de zece ori mai puţin.
 
Cele mai multe dintre victimele traficului de persoane ajung în Italia, Spania, Germania, Marea Britanie şi Franţa. „Să nu aveţi încredere în oameni, mai ales în necunoscuţi, căci în ziua de astăzi lumea este rea!” - acesta este sfatul unei tinere victime a traficului de carne vie, care a apelat la ajutorul specialiştilor după ce a reuşit să scape din ghearele proxeneţilor. Numai anul trecut, în atenţia specialiştilor Agenţiei Naţionale Împotriva Traficului de Persoane, filiala Constanţa, au ajuns 18 tinere constănţene, victime ale traficului de persoane.

Campania „Oftalmologie pentru tine“, la Cumpăna

 
Tot, ieri, medici specialişti din cadrul Mrini Eye Hospital, cel mai performant spital de oftalmologie din Dobrogea, au ajuns şi la Cumpăna. În cadrul campaniei „Oftalmologie pentru tine“, peste 25 de persoane din localitate au beneficiat de control şi investigaţii de specialitate gratuite din partea echipei medicale, într-un amplu proiect în care partener este şi Primăria comunei Cumpăna.
 
 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

„Mai regină decât floarea / Doar femeia poate fi…“ Sărbătoare cu multă voie bună, pentru doamnele şi domnişoarele din Cumpăna (galerie foto)

11 Mar 2019 786

Doamnele din Cumpăna, invitate să serbeze Ziua Internaţională a Femeii

07 Mar 2019 520

Primarul comunei Cumpăna va împărţi daruri vârstnicilor

01 Mar 2019 432

Locuitorii comunei Cumpăna au sărbătorit Dragobetele (galerie foto)

26 Feb 2019 611

Concursul „Cupa Prieteniei“ la scrimă, organizat de Clubul Sportiv „Victoria Cumpăna“, şi-a desemnat câştigătorii (galerie foto)

25 Feb 2019 765

Sportivi de la opt cluburi se întrec, la Cumpăna, la Cupa Prieteniei la scrimă

22 Feb 2019 563

Cea de-a 15-a conferinţă „Eşti român, eşti european - Şi tu decizi în Uniunea Europeană“, organizată de Primăria Cumpăna

21 Feb 2019 490

Eveniment cultural organizat de Primăria Cumpăna Proiecţia filmului documentar „Muzica rănilor de război“ şi un recital susţinut de violonistul Sabin Penea

07 Feb 2019 460

La Cumpăna s-a disputat faza judeţeană a Campionatului Naţional de juniori 4. Cine merge la etapa pe euroregiuni (galerie foto)

28 Jan 2019 904

Consiliul local al comunei Cumpăna, convocat în ședință ordinară. Sunt mai multe proiecte incluse pe ordinea de zi

25 Jan 2019 384

Locuitorii comunei Cumpăna au celebrat Mica Unire „De fiecare dată, marile sărbători ale poporului român ne adună pe toţi cei cu inima română“ (galerie foto)

25 Jan 2019 558

Dotări noi pentru căminul cultural Primăria Cumpăna cumpără costume populare şi de dans modern (document)

17 Jan 2019 592

Trotuarele amplasate pe șoseaua Constanţei din Cumpăna vor fi reabilitate şi modernizate (document)

14 Jan 2019 1214

Trei copii creștinati la Cumpăna, de Sfântul Ștefan

27 Dec 2018 1100

Daruri și surprize frumoase Elevii Liceului Tehnologic „Nicolae Dumitrescu” din Cumpăna, vizitați de moș Crăciun

23 Dec 2018 488