Prevenirea infracţiunilor, a abandonului şcolar şi a violenţei în şcoli Campania de informare „Refuz să devin o victimă“, la Primăria Cumpăna (galerie foto)

Primăria Cumpăna desfăşoară campania de informare „Refuz să devin o victimă”, în baza protocolului de colaborare cu Inspectoratul Judeţean de Poliţie Constanţa. Astfel, pe data de 14 noiembrie, în cadrul Centrului Multifuncţional de Asistenţă Socio-Medicală din comuna Cumpăna, s-a desfăşurat campania de informare „Refuz să devin o victimă”. La dezbatere au participat primarul comunei Cumpăna, ec. Mariana Gâju, reprezentanţi ai Inspectoratului de Poliţie Constanţa, precum şi ai Direcţiei Generale de Asistenţă Socială Constanţa, ai Agenţiei Naţionale Împotriva Traficului de Persoane, ai Centrului Regional Constanţa, directori ai şcolii si ai celor doua grădiniţe din localitate.
 
Obiectivele protocolului de colaborare sunt: prevenirea infracţiunilor; prevenirea abandonului şcolar; prevenirea violenţei în şcoli; informarea cu privire la oportunităţi de recalificare şi de inserţie în muncă; promovarea drepturilor omului şi a egalităţii de şanse; organizarea comună şi participarea la sesiuni de informare, conştientizare şi sensibilizare cu privire la problematica comunităţii.
 
Campania „Refuz să devin o victimă“ îşi propune să lupte împotriva violenţei şi traficului de persoane. România ocupă primul loc în Uniunea Europeană la traficul de carne vie, conform unui raport realizat de Eurojust şi Europol. Autorităţile europene atrag atenţia şi asupra numărului tot mai mare de minori exploataţi în străinătate. Cei mai mulţi copii provin din ţara noastră şi sunt de etnie rromă. Şi tinerele românce ajung victime ale traficului de persoane. Primul pas în atragerea tinerelor este promisiunea unui salariu atrăgător, de până la 3.000 de euro pe lună, în condiţiile în care în România se câştigă de zece ori mai puţin.
 
Cele mai multe dintre victimele traficului de persoane ajung în Italia, Spania, Germania, Marea Britanie şi Franţa. „Să nu aveţi încredere în oameni, mai ales în necunoscuţi, căci în ziua de astăzi lumea este rea!” - acesta este sfatul unei tinere victime a traficului de carne vie, care a apelat la ajutorul specialiştilor după ce a reuşit să scape din ghearele proxeneţilor. Numai anul trecut, în atenţia specialiştilor Agenţiei Naţionale Împotriva Traficului de Persoane, filiala Constanţa, au ajuns 18 tinere constănţene, victime ale traficului de persoane.

Campania „Oftalmologie pentru tine“, la Cumpăna

 
Tot, ieri, medici specialişti din cadrul Mrini Eye Hospital, cel mai performant spital de oftalmologie din Dobrogea, au ajuns şi la Cumpăna. În cadrul campaniei „Oftalmologie pentru tine“, peste 25 de persoane din localitate au beneficiat de control şi investigaţii de specialitate gratuite din partea echipei medicale, într-un amplu proiect în care partener este şi Primăria comunei Cumpăna.
 
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Locuri de muncă Constanța Primăria comunei Cumpăna angajează îngrijitor copii. Detalii

15 Mar 2024 484

Locuri de muncă Constanța Primăria Cumpăna angajează. Detalii

15 Mar 2024 595

Constanța Continuă lucrările la Centrul Civic din comuna Cumpăna

14 Mar 2024 709

Eveniment de gală la Restaurant Zorile Primăria Cumpăna organizează o petrecere dedicată femeilor din localitate! (GALERIE FOTO+VIDEO)

08 Mar 2024 754

Știri Constanța Parteneriatul ”Cumpăna Verde” debutează cu activități de plantare puieți de copaci la Cumpăna (FOTO+VIDEO)

07 Mar 2024 471

Asfalt Dobrogea SRL a bătut palma cu Primăria Cumpăna. O parcare nouă va fi executată în zona blocurilor ANL (DOCUMENT)

29 Feb 2024 568

Știri Constanța Un pas important pentru învățământul din Cumpăna. Contract semnat pentru furnizarea de mobilier, materiale didactice și echipamente digitale

27 Feb 2024 649

Primăria Cumpăna Locuitorii comunei, în anotimpul iubirii. Spectacol extraordinar de Dragobete

25 Feb 2024 499

Știri Constanța Ce mesaj a transmis Mariana Gâju, primarul comunei Cumpăna, cu ocazia zilei de Dragobete

24 Feb 2024 501

Știri Constanța Eveniment artistic special de Dragobete, la Cumpăna. “Din Iubire, Pentru Iubire”

23 Feb 2024 535

Primăria Cumpăna, județul Constanța dotează cu mobilier și materiale didactice unitățile de învățământ din comună

20 Feb 2024 648

Cumpărări directe Constanța Primăria Cumpăna cumpără un nou totem!

20 Feb 2024 658

Primăria Cumpăna Lucrările de asfaltare pe străzile incluse în proiectul „Modernizare drumuri în comuna Cumpăna, județul Constanța – 7,2km" continuă

19 Feb 2024 986

Știri Constanța "Din iubire, pentru iubire". Eveniment special de Dragobete la Cumpăna

17 Feb 2024 745

Colanul de Aur al A.Co.R. pentru rezultate remarcabile în anul 2023, adjudecat de Filiala Județeană Constanța

13 Feb 2024 975