Administratie locala

Prevenirea infracţiunilor, a abandonului şcolar şi a violenţei în şcoli Campania de informare „Refuz să devin o victimă“, la Primăria Cumpăna (galerie foto)

Primăria Cumpăna desfăşoară campania de informare „Refuz să devin o victimă”, în baza protocolului de colaborare cu Inspectoratul Judeţean de Poliţie Constanţa. Astfel, pe data de 14 noiembrie, în cadrul Centrului Multifuncţional de Asistenţă Socio-Medicală din comuna Cumpăna, s-a desfăşurat campania de informare „Refuz să devin o victimă”. La dezbatere au participat primarul comunei Cumpăna, ec. Mariana Gâju, reprezentanţi ai Inspectoratului de Poliţie Constanţa, precum şi ai Direcţiei Generale de Asistenţă Socială Constanţa, ai Agenţiei Naţionale Împotriva Traficului de Persoane, ai Centrului Regional Constanţa, directori ai şcolii si ai celor doua grădiniţe din localitate.
 
Obiectivele protocolului de colaborare sunt: prevenirea infracţiunilor; prevenirea abandonului şcolar; prevenirea violenţei în şcoli; informarea cu privire la oportunităţi de recalificare şi de inserţie în muncă; promovarea drepturilor omului şi a egalităţii de şanse; organizarea comună şi participarea la sesiuni de informare, conştientizare şi sensibilizare cu privire la problematica comunităţii.
 
Campania „Refuz să devin o victimă“ îşi propune să lupte împotriva violenţei şi traficului de persoane. România ocupă primul loc în Uniunea Europeană la traficul de carne vie, conform unui raport realizat de Eurojust şi Europol. Autorităţile europene atrag atenţia şi asupra numărului tot mai mare de minori exploataţi în străinătate. Cei mai mulţi copii provin din ţara noastră şi sunt de etnie rromă. Şi tinerele românce ajung victime ale traficului de persoane. Primul pas în atragerea tinerelor este promisiunea unui salariu atrăgător, de până la 3.000 de euro pe lună, în condiţiile în care în România se câştigă de zece ori mai puţin.
 
Cele mai multe dintre victimele traficului de persoane ajung în Italia, Spania, Germania, Marea Britanie şi Franţa. „Să nu aveţi încredere în oameni, mai ales în necunoscuţi, căci în ziua de astăzi lumea este rea!” - acesta este sfatul unei tinere victime a traficului de carne vie, care a apelat la ajutorul specialiştilor după ce a reuşit să scape din ghearele proxeneţilor. Numai anul trecut, în atenţia specialiştilor Agenţiei Naţionale Împotriva Traficului de Persoane, filiala Constanţa, au ajuns 18 tinere constănţene, victime ale traficului de persoane.

Campania „Oftalmologie pentru tine“, la Cumpăna

 
Tot, ieri, medici specialişti din cadrul Mrini Eye Hospital, cel mai performant spital de oftalmologie din Dobrogea, au ajuns şi la Cumpăna. În cadrul campaniei „Oftalmologie pentru tine“, peste 25 de persoane din localitate au beneficiat de control şi investigaţii de specialitate gratuite din partea echipei medicale, într-un amplu proiect în care partener este şi Primăria comunei Cumpăna.
 
 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Circa patru kilometri de drumuri din comuna Cumpăna, reabilitate (document)

18 Jul 2019 421

Creșă nouă, grădiniță, trotuare reabilitate Continuă lucrările din cadrul proiectelor demarate de Primăria Cumpăna

15 Jul 2019 594

Administraţia locală are grijă de tânăra generaţie Burse şi tabere pentru copiii din Cumpăna

17 Jun 2019 1326

Invitaţie la spectacol, în această seară Sfârşit de stagiune şcoala de balet „Nicolae Spirescu” din Cumpăna

17 Jun 2019 1033

Depunere de coroane şi slujbă de parastas, de Ziua Eroilor, la Cumpăna Mariana Gâju - „Să nu-i uităm pe eroii neamului românesc ce s-au sacrificat pe câmpul de luptă“ (galerie foto)

07 Jun 2019 909

Masa de Iftar, simbol al prieteniei interetnice, a fost organizată în comuna Cumpăna (galerie foto)

03 Jun 2019 1064

Spectacol pentru copii, oferit de Primăria și Consiliul Local Cumpăna (galerie foto)

03 Jun 2019 704

Să cunoaştem şi să recunoaştem valorile Expoziţia elevei Rodica Cristiana Marin, „Metamorfoză“, la Cumpăna. Un palmares bogat şi multe aprecieri (galerie foto)

31 May 2019 931

Zi de sărbătoare la Cumpăna Festivalul naţional de folclor pentru tineri interpreţi „Dor de cânt românesc“, la cea de-a XIV-a ediţie

31 May 2019 988

Faza locală a concursului „Micii sanitari“ de la Cumpăna şi-a găsit câştigătorii. Copiii de la Grădiniţa „Florilor“ merg în etapa judeţeană (galerie foto)

28 May 2019 530

Copiii de la Grădinițele „Florilor“ și „Sfânta Maria“ din Cumpăna, la Concursul „Micii sanitari“, ajuns la cea de-a XIV-a ediție

25 May 2019 715

Spectacol de comedie şi multă voie bună Ziua Familiei, sărbătorită la Cumpăna (galerie foto)

17 May 2019 583

Primăria Cumpăna se implică în eliminarea hepatitelor virale Primarul Mariana Gâju - „Suntem aproape de cetățeni și le cunoaștem problemele“ (galerie foto)

11 May 2019 671

Mai mulţi miniştri, senatori şi deputaţi, prezenţi la eveniment Un complex sportiv modern, „Centenar 2018“, inaugurat, ieri, la Cumpăna (galerie foto)

10 May 2019 1134

Eveniment organizat la Cumpăna Despre eliminarea hepatitelor virale prin implicarea autorităţilor publice locale

10 May 2019 981