Prieteni cu ţări precum Tunisia, Brazilia, Thailanda Ce delegaţii de lux îi aşteaptă pe parlamentarii constănţeni

Apetitul pentru delegaţii este transpartinic la nivelul Parlamentului României.
 

Parlamentarii de Constanţa, indiferent de culoarea lor politică, şi-au creat deja relaţii de prietenie cu alte state, state pe care desigur că nu vor rata şansa să le viziteze. Către ce ţări îi vor purta pe parlamentarii constănţeni relaţiile de prietenie? Din Hotărârea privind constituirea unor grupuri parlamentare de prietenie, publicată în Monitorul Oficial al României, aflăm că oficialii constănţeni vor avea relaţii de prietenie cu Austria, Canada, Tunisia, Regatul Danemarcei, Brazilia, Federaţia Rusă sau Thailanda. Desigur, rămâne un subiect interesant şi cel referitor la sumele ce vor fi cheltuite de parlamentarii constănţeni la capitolul delegaţii.
 
Familia Mitrea îmbină utilul cu... plăcutul
 

Revenind, însă, la parlamentari şi ţările-prietene, nu putem să nu observăm cât de mult îi avantajează această ecuaţie pe soţii Miron şi Manuela Mitrea.
 
Cei doi fac parte dintr-un grup de prietenie ce cuprinde ţările Austria şi Iordania.
 
Oare deputatul de Constanţa, Manuela Mitrea, va scăpa ocazia de a îmbina utilul cu plăcutul, având în vedere că împreună cu soţul ei, Miron Mitrea, ea deţine o vilă tocmai în Seefeld, o localitate din Austria?
 
Casa de vacanţă a fost cumpărată de cei doi în 2007, are o suprafaţă de 160 metri pătraţi şi a costat 450.000 de euro. Familia şi-a motivat achiziţia prin faptul că Miron Mitrea are descendenţi în... Austria.
 
Seefeld nu este o localitate oarecare din Austria, fiind catalogată drept una dintre cele mai populare destinaţii turistice din Tirol în special pentru schi în timpul iernii, dar, de asemenea, şi pentru plimbări, în vacanța din timpul verii.
 

Nu numai soţii Mitrea, ci şi deputatul PP-DD, Răzvan Andrei Condurăţeanu, se va plimba prin Austria, în urma stabilirii relaţilor de prietenie cu alte state.
 
Cum spuneam, soţii Mitrea au ales şi Iordania, o ţară situată în Orientul Apropiat care găzduieşte una dintre Cele Şapte Minuni ale Lumii Contemporane şi anume, oraşul Petra, supranumit Oraşul Rosu. Ca şi în cazul localităţii Seefeld din Austria, anotimpul perfect pentru vizitarea acestei ţări este iarna.

 
Ţările prietene, alese parcă după pofta inimii lor
 
Remus Cernea are relaţii de prietenie cu Canada. Ce ar fi de vizitat aici? Oraşul Subteran Montreal, Muzeul Regal Ontario, Parcul istoric Heritaje, Planetariu Montreal, Rogers Centre şi, de ce nu, Portul Vechi Montreal sau Stadionul Olimpic.
 
Relaţiile de prietenie îi vor duce pe senatorul social-democrat Nicolae Moga şi pe deputatul PP-DD Mihai Tararache într-o ţară exotică, şi anume Brazilia. Aici se află Rio de Janeiro, unul dintre cele mai frumoase oraşe ale lumii, unde vor putea vedea Statuia lui Iisus de pe Muntele Corcovado. De asemenea, la Foz de Iguassu, vor putea vizita renumitele cascade, dar vor putea face cunoştinţă şi cu jungla amazoniană.
 
Senatorul Nicolae Moga are relaţii de prietenie şi cu Federaţia Rusă. Numim de aici doar câteva din obiectivele turistice: Catedrala Arhanghelului Mihail, Mânăstirea Alexander Nevskiy, Castelul Peterhof, Palatul de iarnă şi Biserica Mântuitorului de Sângele Vărsat.
 
Şi deputatul PP-DD, Mihai Tararache, se mai află într-un grup de prietenie cu Thailanda, una dintre cele mai vizitate ţări din Sud-Estul Asiei. Thailanda este considerată o destinaţie care le are pe toate, de la plaje superbe, la ruine şi temple ale fostelor regate.
 
Senatorii Alexandru Mazăre (PSD) şi Puiu Haşotti (PNL) au relaţii de prietenie cu Tunisia, ţara în care este soare tot timpul anului, fiind ideală pentru vacanţe atât vara, cât şi iarna. Plaja se întinde pe mai mult de 1.000 de kilometri. Nu lipesc nici vestigiile arheologice impresionante. Mai mult, Matmata este una dintre cele mai cunoscute sate din Tunisia, fiind locul de filmare al unor scene din Războiul Stelelor. În Cartagina, denumită astăzi, Cartagena pot fi vizitate situri romane, dar şi teatre şi temple.
 
Spre deosebire de colegul său de alianţă, Alexandru Mazăre face parte şi dintr-un grup parlamentar de prietenie cu Regatul Danemarcei. Dar şi Haşotti mai este prieten cu ţările Algeria şi Kuwait.
 
Niciun loc din Danemarca nu se află la mai mult de 50 de kilometri de mare. Aici există porturi de-a lungul coastei majorităţii oraşelor şi pot fi vizitate castelele regale, biserici istorice şi monumente de pe vremea vikingilor.
 
Pe de altă parte, în Algeria, cele mai importante obiective turistice sunt Muzeul Naţional al Artelor, Muzeul de Artă Locală şi Etnografică sau platoul Haut unde se află oraşul istoric Tlemcen. Tot în Algeria se află oraşul sfânt Beni-Isguen.
 
În Kuwait, în schimb, poţi vedea Marea Moschee, Muzeul Beduinilor sau Kuwait Towers.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Tanior instalatorul

22 Apr, 2013 21:40

Montari centrale electrice si instalatii sanitare.Lucrari de calitate la preturi de criza http://taniorinstalatorul.blogspot.ro/ va astept cu un like pentru a sustine pagina mea de facebook. http://on.fb.me/ZFk3Ae

Articole asemanatoare

Trei parlamentari din România, vizați de un grup de hackeri susținut de guvernul chinez

26 Mar 2024 494

70% din operatorii de cazinouri din țară susțin restricționarea totală a publicității

20 Feb 2024 426

Plângere penală împotriva mai multor parlamentari AUR. Printre ei este și deputatul Dănuț Aelenei de la Constanța

07 Feb 2024 766

Ședință de plen la Camera Deputaților pentru proiectele referitoare la autonomia ținutului secuiesc

28 Dec 2023 735

Ședinţă a Camerei Deputaților pentru a dezbate trei proiecte referitoare la autonomia ţinutului secuiesc

27 Dec 2023 651

Plenul reunit al Parlamentului a aprobat proiectul Legii bugetului de stat pentru 2024 (VIDEO)

20 Dec 2023 768

Proiect USR pentru siguranța în școli

17 Dec 2023 1202

Propunere legislativă privind sistemului naţional de biblioteci din România! Despre ce este vorba

06 Dec 2023 725

Propunere de lege care completează cadrul legal existent privind punctele gastronomice locale

30 Nov 2023 693

Parlamentari dobrogeni, discursuri festive în Camera Deputaților cu prilejul Zilei Dobrogei (VIDEO)

14 Nov 2023 930

Senatul a adoptat o propunere legislativă prin care semnătura electronică produce efecte juridice

30 Oct 2023 881

Klaus Iohannis, de Ziua Armatei- „Naţiunea se bazează pe curajul şi devotamentul dumneavoastră, pentru garantarea securităţii naţionale“

25 Oct 2023 664

Senat Legea cărnii şi a produselor din carne, adoptată. Iată ce va fi interzis spre comercializare

23 Oct 2023 1174

LIVE TEXT UPDATE. AUR Constanța, conferință de presă. Ce se discută

28 Sep 2023 1223

Declarații de avere Liberarul Michael Gudu a vândut în 2022 o casă și un teren (DOCUMENTE)

24 Sep 2023 1077