Primăria a stabilit locurile speciale pentru afişaj electoral în municipiul Constanţa (document)

Primăria Municipiului Constanţa a stabilit, prin dispoziţie, locurile speciale pentru afişaj electoral în municipiul Constanţa care vor fi folosite în campania electorală a alegerilor membrilor din România în Parlamentul European din anul 2019 (vezi secţiunea „Documente”).
 
Pe un astfel de panou, fiecare competitor electoral poate aplica un singur afiş.
Un afiş electoral amplasat în locurile prevăzute nu poate depăşi dimensiunile de 500 mm o latură şi 300 mm cealaltă latură, iar cel prin care se convoacă o reuniune electorală, 400 mm o latură şi 250 mm cealaltă latură.
 
Poliţia locală asigură integritatea panourilor şi a afişelor electorale. Pe un panou electoral, fiecare competitor electoral poate aplica un singur afiş.
Sunt interzise afişele electorale care combină culorile într-o succesiune care reproduce drapelul României sau al altui stat. Se interzice afişajul în scop electoral prin aplicarea pe pereţii sau pilonii de susţinere a podurilor, tunelurilor, viaductelor, pe indicatoarele rutiere, panourile de orientare şi informare rutieră, precum şi pe sistemele electronice de reglementare a circulaţiei.

Activităţile de propagandă electorală nu pot afecta în niciun fel spaţiile verzi, rezervaţiile naturale şi zonele protejate ecologic, potrivit prevederilor legale. Folosirea minorilor cu vârsta sub 16 ani pentru distribuirea sau amplasarea de materiale de propagandă electorală este interzisă.

După încheierea campaniei electorale se interzice difuzarea de mesaje electorale în format audio, vizual sau mixt pe ecrane digitale amplasate în locuri publice ori private, precum şi prin intermediul unor vehicule special amenajate.

Primarul, cu sprijinul organelor de ordine publică, este obligat să asigure integritatea panourilor, a afişelor electorale şi a altor materiale de propagandă electorală amplasate în locuri autorizate. Consiliile locale pot aproba instalarea pe domeniul public de către candidaţi, partidele politice, alianţele politice şi alianţele electorale a unor amenajări provizorii în scopul distribuirii de materiale de propagandă electorală, dacă prin amplasarea lor nu se instituie restricţii de circulaţie rutieră sau pietonală.
 

Ordinea candidaţilor pe buletinul de vot 


PSD ocupă primul loc pe buletinul de vot la alegerile europarlamentare din 26 mai, urmat de Alianţa 2020 USR PLUS, Partidul Pro România. Următoarele poziţii sunt ocupate de UDMR, PNL, ALDE, Partidul PRODEMO, PMP, Partidul Socialist Român, Partidul Social Democrat Independent, Partidul România Unită, UNPR, Blocul Unităţii Naţionale - BUN. Pe ultimele poziţii pe buletinul de vot se află candidaţii independenţi - Gregoriana-Carmen Tudoran, George Nicolae Simion şi Peter Costea.
 

 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Afișajul stradal, în atenția polițiștilor locali din Constanța! Ce nereguli au fost constatate

22 Feb 2024 661