Administratie locala

Primăria Constanţa achiziţionează aplicaţia care va gestiona parcările din oraş. Cum va funcţiona


Primăria Constanţa organizează o achiziţie publică pentru cumpărarea unei aplicaţii soft pentru gestionarea spaţiilor de parcare (GIS)
Anunţul a fost publicat luni, 14 octombrie 2019. Valoarea estimată este de 109.822,48 lei fără TVA.


Obiectul contractului se referă la implementarea unei aplicaţii software integrate pentru gestionarea online a spaţiilor de parcare care să includă o hartă (GIS) a locurilor de parcare, tipul şi statutul acestora.


Reţeaua stradală a municipiului Constanţa are o lungime de aproximativ 433 km, pe care sunt dispuse 31.233 locuri de parcare. Drept urmare, în scopul creşterii calităţii serviciilor oferite atât constănţenilor, cât şi turiştilor, Primăria consideră necesară şi oportună achiziţia unei aplicaţii software integrate pentru gestionarea online a spaţiilor de parcare care să includă o hartă (GIS) a locurilor de parcare, tipul şi statutul acestora.


Pe baza nomenclatorului stradal, a ortofotoplanului şi a schiţelor spaţiilor de parcare existente, în funcţie de tipul parcării, furnizorul va genera o hartă în format Stereo 70, pe care va încărca toate locurile publice de parcare, conform pazei de date (program Parcări) şi a contractelor existente. Astfel vor fi evidenţiate:
 • Numele arterei/zonei
 • Numele blocurilor arondate
 • Numele/numărul parcării
 • Numărul locurilor şi dispunerea acestora
 • Numărul de înmatriculare al autovehiculului beneficiar
 • Data expirării ITP
 • Numărul autorizaţiei/contractului de rezervare
 • Date beneficiar (PF sau PJ: CNP/CUI, adresă de domiciliu/sediu social, telefon, email etc)
 • Tipul parcării (riverani, comerciale, mixte, persoane cu dizabilităţi)
 • Tipul taxării (cu plată cu tarif orar, fără plată)
 • Intervalele orare de ocupare.


Locurile de parcare disponibile pentru care au fost depuse cereri vor fi evidenţiate distinct. Această aplicaţie se va integra cu softul actual de gestiune a datelor curente deţinut de Biroul Siguranţa Circulaţiei Urbane şi Parcări din cadrul Direcţiei Gestionare Servicii Publice a Primăriei Municipiului Constanţa, pentru geo-referenţierea acestora pe harta GIS, care este deja integrat cu baza de date a Serviciului Public de Impozite şi Taxe Constanţa, pentru evidenţierea achitării contravalorii taxei de rezervare loc parcare. Toate acestea sunt aplicaţii ce utilizează standardul SQL.


Aplicaţia va conţine un motor de căutare după numărul de înmatriculare al autoturismului, bloc, numele parcării, ce va permite accesul rapid la informaţii privind poziţionarea pe harta inteligentă a fiecărui loc de parcare. Totodată pentru administrator va genera raportări specifice asupra parcajelor din localitate, rapoarte specifice asupra situaţiei curente a tuturor locurilor de parcare, situaţii privind încasările lunare sau anuale, amenzi, restanţe etc.


„Cu respectarea prezentului anunţ şi a caietului de sarcini ataşat. Ofertantul va trebui să dovedească o formă de înregistrare în condiţiile legii din ţara de rezidenţă, din care să reiasă că este legal constituit, că nu se află în niciuna din situaţiile de anulare a constituirii precum şi faptul că are capacitatea profesională de a realiza activităţile care fac obiectul contractului de achiziţie publică, prin prezentarea certificatului constatator (copie lizibilă ce poartă menţiunea conform cu originalul) emis de Registrul Naţional al Registrului Comerţului sau, pentru persoanele juridice străine, documente echivalente, emise in conformitate cu legislaţia aplicabilă în ţara de rezidenţă, prin care se dovedeşte forma de înregistrare ca persoană fizică/juridică (copie lizibilă ce poartă menţiunea conform cu originalul)”, precizează municipalitatea.
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Moş Crăciun a ajuns la copiii din Ovidiu Primarul George Scupra şi locuitorii oraşului au dat startul sărbătorilor de iarnă (galerie foto)

07 Dec 2019 1303

Numai 12 ONG-uri norocoase. Bani nerambursabili de la Primăria Constanţa!

07 Dec 2019 1133

Constanța Carosabilul și zona pietonală din cartierul Faleză Nord, reabilitate

06 Dec 2019 480

Dezbatere publică organizată de Primăria Constanța privind investiția imobiliară a lui Constantin Chimișliu din Prelungirea Bucovinei (document)

06 Dec 2019 542

Vor să construiască lângă Sala Polivalentă şi cer restituirea unui imobil retrocedat. Familia Berberianu, recurs împotriva Primăriei Constanţa

06 Dec 2019 2187

Achiziţie directă. Primăria Constanţa îşi reînnoieşte mobilierul

05 Dec 2019 193

Primăria Constanţa cumpără un sistem de supraveghere video

05 Dec 2019 1195

Blue Bike Gate One SRL construieşte un bloc pe strada Oborului din Constanţa

04 Dec 2019 404

A fost solicitat avizul de oportunitate PUZ-ul iniţiat de Sunrise Tours, la mâna constănţenilor

04 Dec 2019 620

Ambasadorul Regatului Țărilor de Jos, vizită la Primăria Constanța

03 Dec 2019 461

Constanța Lucrări ample de modernizare a străzilor din cartierul Baba Novac

03 Dec 2019 569

Acuzaţii. Comisia de inventariere a monumentelor istorice din municipiul Constanţa, condusă de consilierul primarului Făgădău, un tertip electoral?

03 Dec 2019 935

Două blocuri de zece etaje ridicate de Franc Construct SRL în zona Campusului Universităţii „Ovidius“, supraetajate

03 Dec 2019 1148

Primăria Constanţa caută spaţii ultracentrale pentru noi sedii. Inclusiv pentru Serviciul de Stare Civilă şi Direcţia de Evidenţă a Persoanelor (document)

03 Dec 2019 1271

Se cere avizul arhitectului-șef. PUZ-ul inițiat de Sigma Premium, în Comisia tehnică de urbanism și amenajarea teritoriului (document+galerie foto)

02 Dec 2019 344