Primăria Constanța are undă verde de la Mediu pentru blocurile ANL din zona Palazu Mare

  • Agenția pentru Protecția Mediului a decis că nu este necesară efectuarea evaluării impactului asupra mediului pentru un proiect al municipalității
  • Primăria Constanța urmează să ridice locuințe de tip ANL, în zona Palazu Mare

Agenţia pentru Protecţia Mediului Constanţa anunţă publicul interesat asupra luării deciziei etapei de încadrare pentru un proiect imobiliar al Primăriei Constanța. Municipalitatea dorește să ridice locuințe ANL în zona Palazu Mare.

Astfel, APM Constanța a decis că „nu este necesară efectuarea evaluarii impactului asupra mediului” în cadrul procedurii de evaluare a impactului asupra mediului, pentru proiectul: ”Construire Locuințe A.N.L. pentru tineri destinate închirierii - județul Constanța, Municipiul Constanța, Zona Palazu Mare - Etapa I (88 unități locative) organizare de șantier”, propus a fi amplasat în judeţul Constanţa, municipiul Constanţa, str. Nespecificată, zona Palazu Mare-ANL.

Proiectul deciziei de încadrare şi motivele care o fundamentează pot fi consultate la sediul autorităţii competente pentru protecţia mediului Constanța, str. Unirii nr. 23, în zilele de luni - joi, între orele 9.00-13.30, vineri, intre orele 9-13, precum şi la următoarea adresă de internet http://apmct.anpm.ro.

Comentariile/Observaţiile/Propunerile publicului interesat se pot înainta până la data de 11.03.2021.

Valoarea totală a obiectivului de investiții cu TVA este de aproximativ 30 de milioane de lei.

Încă din luna mai a anului 2020, Primăria Constanța a făcut pași pentru reluarea proiectului abandonat în 2004.

În anii anteriori au fost demarate, de către ANL, lucrările pentru edificarea a 5 tronsoane de locuințe pentru tineri în vederea închirierii, în zona Palazu Mare, lucrări ramase nefinalizate din anul 2004 la stadiu de fundație, în diferite faze de execuție, pentru 4 din cele 5 tronsoane prevăzute în proiect

În cadrul proiectului, corelat cu execuția blocurilor de locuințe, în regim de închiriere, municipalitatea are sarcina realizării tuturor lucrărilor tehnico-edilitare și a dotărilor urbane care vor asigura funcționalitatea locuinţelor


Tot în 2020, Primăria municipiului Constanța a organizat și o consultare de piață în vederea achiziționării serviciului de proiectare Studiu de fezabilitate aferent obiectivului de investiții „Lucrări tehnico-edilitare aferente blocuri ANL pentru tineri în vederea închirierii, Palazu Mare, etapa I”.

Lucrările de viabilizare a terenului care fac obiectul studiului de fezabilitate cuprind: Sistematizare pe vertical; Parcări, trotuare, căi de acces şi alei pietonale ; Spații verzi; Loc de joacă; Platformă gospodărească ; Iluminat public; Telefonie/internet și Canalizare pluvial.

Vă reamintim, în 2019, consilierii locali municipali din mandatul precedent au reactualizat HCL nr. 241/2017 ce vizează actualizarea HCL nr. 629/2002 privind transmiterea în folosinţă gratuită, pe durata executării lucrărilor, către Agenţia Naţională pentru Locuinţe, a terenului în suprafaţă de 5.288 mp situat în zona Palazu Mare - ANL , în vederea construirii unui ansamblu de locuinţe.

Totodată, în vara anului 2017, consilierii locali au votat favorabil un proiect de hotărâre prin care transmit în folosinţă gratuită, pe durata executării lucrărilor, un teren în suprafaţă de 5.288 mp către Agenţia Naţională pentru Locuinţe (ANL).

Tot în 2017, reprezentanţii ANL au transmis Primăriei Constanţa că este nevoie de actualizarea hotărârii Consiliului Local prin care se transmite către ANL terenul în cauză. Pe lângă transmiterea dreptului de folosinţă gratuită pe perioada executării lucrărilor, consilierii locali au aprobat şi prevederea că toate costurile utilităţilor aferente construcţiilor şi încheierea contractelor de execuţie a lucrărilor cu societăţile care furnizează apă, canalizare, energie termică şi electrică, gaze, telefonie, căi de acces, alei pietonale şi spaţii verzi vor fi asigurate din bugetul local. La momentul amendării HCLM, Primăria Constanţa preciza că intenţionează să continue şi să finalizeze obiectivul de investiţii locuinţe pentru tineri destinate închirierii, în zona Palazu Mare.
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Primarul Constanței, la judecată cu Arhiepiscopia Tomisului, pentru desființarea lucrărilor de la o capelă din oraș. Clericii fac demersuri pentru intrarea în legalitate

21 Mar 2024 1380

Știri Constanța CT BUS. Traseele liniilor 1, 3 și E1, modificate de vineri

21 Mar 2024 448

Primăria a emis certificatele de urbanism Două școli și o grădiniță din Palazu Mare și Constanța vor avea săli de sport

20 Mar 2024 512

Situație disperată, semnalată autorităților din Constanța Investitorul RENT MOB.RO SRL, acuzat că pune în pericol viața a zeci de locatari pe strada Ionel Teodoreanu din cartierul Palazu Mare (GALERIE FOTO+VIDEO)

19 Mar 2024 2286

Precizări ale Primăriei Constanța referitor la imobilul în pericol de prăbușire din Palazu Mare

19 Mar 2024 661

LIVE VIDEO + TEXT Locuitori de pe strada Ionel Teodoreanu din Palazu Mare disperați din cauza alunecării de teren. Monica Roman - „S-a simțit ca un cutremur” (GALERIE FOTO + VIDEO)

19 Mar 2024 1188

Președintele USR Constanța, Stelian Ion, merge mâine în cartierul Palazu Mare. Cetățenii au semnalat alunecări de teren!

18 Mar 2024 769

Deputatul USR, Stelian Ion se întâlnește cu cetățenii din Palazu Mare

10 Mar 2024 533

APM Constanța Cine ridică un bloc de 8 etaje în Palazu Mare?

06 Mar 2024 717

Cum a pierdut Primarul Constanței procesul pentru desființarea ANL-urilor din Palazu Mare! „Reclamantul nu justifică interes în promovarea și derularea prezentului litigiu“ (MOTIVARE)

26 Feb 2024 978

Primăria Constanța O nouă creșă va fi construită în municipiu

14 Feb 2024 628

Ședințe CLM Constanța Constituirea unui drept de administrare în favoarea CSM Constanța asupra a două terenuri, pentru construirea de săli de sport (DOCUMENT)

13 Feb 2024 764

Constănțeanul Supărat! Incredibil ce măsuri au fost aplicate în cazul copacilor legați cu lanțuri pe strada Recoltei din cartierul Palazu Mare! (GALERIE FOTO+VIDEO)

08 Feb 2024 1033

Seria asfaltărilor în an electoral continuă Primăria Constanța modernizează mai multe străzi din Palazu Mare. 1,8 milioane lei pentru 1,1 kilometri (DOCUMENT) II

08 Feb 2024 1044

Cu acordul Primăriei Constanța Navalex Plus SRL modifică imobilul de pe strada Bobâlna din Palazu Mare

07 Feb 2024 699