Administratie locala

Primăria Constanţa continuă campania de adopţie a câinilor fără stăpân!

Municipalitatea continuă campania de adopţie a câinilor fără stăpân cazaţi în adăpostul de pe strada Vârful cu Dor. Potrivit reprezentanţilor Primăriei Constanţa, după expirarea termenului de şapte zile lucrătoare, câinii pot fi adoptaţi de către persoane fizice sau juridice din ţară sau din străinătate, în condiţiile legii.
 
Cererile de adopţie se pot introduce imediat ce câinele a fost cazat în adăpostul public, iar preluarea câinelui de către adoptator este posibilă începând cu a opta zi lucrătoare din momentul cazării, dacă acesta nu a fost revendicat de proprietar.
 
Adopţia câinilor se face gratuit. Câinii vor fi încredinţaţi spre adopţie numai după ce aceştia au fost consultaţi de medicul veterinar, deparazitaţi, vaccinaţi antirabic, sterilizaţi şi identificaţi prin microcipare. Câinii adoptaţi vor fi sterilizaţi, excepţie făcând câinii cu regim special, astfel cum sunt definiţi în normele metodologice de aplicare a ordonanţei de urgenţă nr. 155/2001, completată şi modificată. Adopţia câinilor de către solicitanţi se face pe baza unei declaraţii-angajament.
 
Adopţia câinilor din adăpost se face cu respectarea cumulativă a următoarelor condiţii: prezentarea unui act de deţinere a spaţiului din care să rezulte condiţiile corespunzătoare de creştere şi adăpostire a câinilor; dovada resurselor materiale pentru creşterea şi întreţinerea câinilor; acordul asociaţiilor de proprietari sau, după caz, al vecinilor, în cazul adoptării a mai mult de doi câini; înregistrarea, imediat după adopţie, a câinilor în Registrul de evidenţă a câinilor cu stăpân.
 
Se interzice abandonul câinilor revendicaţi ori adoptaţi în condiţiile OUG nr. 155/2001, completată şi modificată de Legea nr. 258/2013, şi ale normelor metodologice de aplicare a acesteia. Personalul serviciului va comunica în termen de cinci zile de la data implantului numărul de microcip către Registrul de evidenţă a câinilor cu stăpân, gestionat de Colegiul Medicilor Veterinari.
 
Numărul microcipului este trecut de medicul veterinar al adăpostului, în mod obligatoriu, în carnetul de sănătate sau paşaportul câinelui, după caz, ambele documente având serii şi numere unice, conform normelor stabilite de către Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor. Cei interesaţi de adoptarea unui patruped pot contacta Serviciul Gestionare Animale Abandonate la numerele de telefon 0241.485.873 şi 0733.045.213.
 
Citeşte şi:
 
Municipalitatea preferă contracte pe bani, în locul ONG-urilor Cât costă „ecarisajul“ promovat de Primăria Constanţa împreună cu două firme din Bucureşti?!

O firmă din capitală va captura câinii fără stăpân din municipiul Constanţa (document)

Începe capturarea câinilor fără stăpân din Constanţa (galerie foto)

Primăria Constanţa, peste trei milioane de lei puse la bătaie pentru câinii fără stăpân. Se caută medici veterinari şi hingheri

Un SRL din Bucureşti câştigă contractul de servicii veterinare de la Biobază A vrut să închirieze un sector de plajă, dar, între timp, a bătut palma cu Primăria Constanţa (document)

 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Un nou bilanţ Campania de adopţie a câinilor continuă la Constanţa

15 May 2019 352

Peste 100 de căței din adăpostul pentru animale şi-au găsit stăpâni

10 May 2019 372

Zeci de câini din Adăpostul pentru animale Constanța au fost adoptați. În ce condiții poate fi adoptat un câine (galerie foto)

07 May 2019 571

Editorial Se întâmplă şi lucruri bune. Campania de adopţie a câinilor fără stăpân. Cum poţi oferi un cămin unui patruped

06 May 2019 790

Constanța. 18 căței au fost adoptați de oameni cu suflet mare. Cum poți adopta un cățel

02 May 2019 536

Voluntarii de la Baricada Verde ajută câinii din Biobaza Constanța (galerie foto + video)

09 Feb 2016 1393

Campanie de adopţie a câinilor fără stăpân din Mangalia

28 Sep 2013 1329

Mangalia vrea să demareze o campanie de adopţie a câinilor comunitari

27 Sep 2013 1285

Litoral TV Remus Cernea propune instituirea unei autorități naționale care să se ocupe de câinii fără stăpân

06 Sep 2013 1928