Primăria Constanţa lucrează la un proiect de hotărâre Eşti în parcarea cu plată? Poţi găsi maşina cu caracatiţă sau ridicată (document)

Primăria Constanţa a publicat pe site un proiect de hotărâre privind „Regulamentul de organizare şi funcţionare al parcărilor cu plată din Municipiul Constanţa şi Staţiunea Mamaia”.
Din cuprinsul documentului aflăm că în zece zile de la data publicării anunţului, toate persoanele pot face, în scris, propuneri şi sugestii privind proiectul de act normativ la sediul SC Confort Urban SRL din Piaţa Ovidiu numărul 9, la Serviciul Tehnic - achiziţii, persoană de contact fiind desemnată ing. Claudiu Rădulescu, director comercial - prestaţii.
 
Ce obligaţii au şoferii
 
La articolul 4 din proiectul de hotărâre se arată că persoanele cu dizabilităţi prevăzute în Legea numărul 448/2006 vor beneficia de locuri gratuite în limita a 4% din totalul locurilor de parcare. „Conducătorii autovehiculelor care nu deţin card-legitimaţie pentru persoane cu handicap şi parchează pe locurile rezervate acestora, vor fi sancţionaţi contravenţional de către Poliţia Locală”, se mai menţionează în articolul respectiv.
Potrivit articolului 5 „staţionarea sau parcarea autovehiculului este regulamentară dacă conducătorul auto îndeplineşte cumulativ următoarele obligaţii: a) achită taxa de parcare la începutul perioadei de staţionare; d) afişează pe bord, în interiorul autovehiculului, vizibil din exterior, tichetul. În cazul în care conducătorul auto refuză să îl afişeze, se consideră locul de parcare neplătit; e) în cazul în care conducătorul auto refuză să achite taxa de parcare se va proceda la blocarea, ridicarea şi depozitarea autovehiculului de către Poliţia Locală. Facem precizarea că punctele b) şi c) ale articolului 5 lipsesc din cuprinsul proiectului de hotărâre postat pe site-ul Primăriei Constanţa.
Conform aceluiaşi document, tarifele de staţionare sunt următoarele: în municipiul Constanţa - 2 lei/staţionare/zi, în staţiunea Mamaia - 2 lei/oră.
Pentru nerespectarea obligaţiilor prevăzute la articolele 4 şi 5 se va dispune măsura blocării roţii, ridicării, transportării şi depozitării vehiculului în locurile special destinare de către Poliţia Locală Constanţa. „Deblocarea se va face numai după achitarea sumei stabilite în lei de către SC Confort Urban SRL Constanţa şi a amenzii aplicate de către agenţii Poliţiei Locale Constanţa. Intervenţia Poliţei Locale în parcările cu plată, se face la solicitarea taxatorilor şi a personalului cu atribuţii pe linie de parcări din cadrul SC Confort Urban SRL”, se arată în document.
 
Motocicliştii, scutiţi de la plata taxelor
 
Sunt exceptate de la plata taxei de parcare bicicletele, motoretele, motocicletele, precum şi autovehiculele aparţinând următoarelor instituţii: a) SMURD, Salvare, Pompieri, Poliţie, Poliţie de Frontieră, Primărie, MApN, Jandarmerie, Poliţie Locală, Presă şi Procuratură; b) Regii autonome subordonate Consiliului Local, medici de familie a căror autovehicule se află în intervenţie; c) Persoanele cu dizabilităţi.
 
Confort Urban nu răspunde de securitatea vehiculelor!
 

La articolul 13 se menţionează că „în parcările cu plată administrate, SC Confort Urban SRL Constanţa nu răspunde de securitatea vehiculelor şi a bunurilor aflate în interiorul acestora”. Din cuprinsul următorului articol, cu numărul 14, care este şi cel din urmă, aflăm că „personalul care deserveşte parcările cu plată, are obligaţia de a purta veste reflectorizante, pe timpul verii şepci, iar pe timp ploios pelerine şi ecuson”.
Documentul prezintă şi o anexă cu locaţia celor 24 de parcări cu plată din municipiul Constanţa şi cele 25 din staţiunea Mamaia în cazul cărora urmează să se aplice acest regulament.
Proiectul de act normativ poate fi vizualizat pe site-ul cotidianului ZIUA de Constanţa.

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

UPDATE Consiliul Local Constanța, reunit în ședință. Zeci de amendamente la Bugetul Local, cât și completări la nivel de asistență socială

31 Jan 2023 981

Consilierii locali aprobă modificări la Regulamentul parcărilor din municipiul Constanța. Este vizată Peninsula! (DOCUMENTE)

26 Jan 2023 1659

O compania din Craiova actualizează aplicațiile de evidență a parcărilor de reședintă din municipiul Constanța (DOCUMENTE)

21 Jan 2023 927

Primaria Tulcea a reușit să amenajeze o parcare cu 170 de locuri la marginea orașului. Constanța nu a terminat nici studiile de fezabilitate!

05 Jan 2023 846

„Radiografia“ proceselor pentru anularea sau suspendarea regulamentelor administrației Chițac

04 Jan 2023 716

Definitiv Regulamentul parcărilor publice adoptat de administrația Chițac, „capabil să rezolve o serie de probleme legate de traficul din Constanța“

31 Dec 2022 6375

Răspuns pozitiv pentru omul de afaceri Mihai Carabaș. Ce investiție urmează să facă în Mamaia

29 Dec 2022 1377

Decizie definitivă la Curtea de Apel pentru Regulamentul parcărilor publice din Constanța

28 Dec 2022 2257

Anunț de la Primăria Constanța. Sunt vizate parcările cu plată. Despre ce este vorba

20 Dec 2022 6369

Editorial Constănțeni, voi cunoașteți Regulamentul parcărilor publice din oraș?!

03 Dec 2022 2648

Un singur ofertant vrea să realizeze sistematizarea spațiilor verzi și parcărilor din cartierul Anadalchioi din Constanța (DOCUMENTE)

22 Nov 2022 1058

Proiectul de regenerare urbană a municipiului Tulcea, în dezbatere publică

16 Nov 2022 722

Primăria Constanța dorește construirea a trei parcări supraetajate în Tomis Nord. Date din proiect

01 Nov 2022 1891

S-a stabilit data la care Curtea de Apel ar putea anula Regulamentul parcărilor publice din oraș

01 Nov 2022 1328

Regulamentul parcărilor rămâne neschimbat. Varianta de modificare inițiată de PSD a fost respinsă de CLM

31 Oct 2022 1230