Primăria Constanţa lucrează la un proiect de hotărâre Eşti în parcarea cu plată? Poţi găsi maşina cu caracatiţă sau ridicată (document)

Primăria Constanţa a publicat pe site un proiect de hotărâre privind „Regulamentul de organizare şi funcţionare al parcărilor cu plată din Municipiul Constanţa şi Staţiunea Mamaia”.
Din cuprinsul documentului aflăm că în zece zile de la data publicării anunţului, toate persoanele pot face, în scris, propuneri şi sugestii privind proiectul de act normativ la sediul SC Confort Urban SRL din Piaţa Ovidiu numărul 9, la Serviciul Tehnic - achiziţii, persoană de contact fiind desemnată ing. Claudiu Rădulescu, director comercial - prestaţii.
 
Ce obligaţii au şoferii
 
La articolul 4 din proiectul de hotărâre se arată că persoanele cu dizabilităţi prevăzute în Legea numărul 448/2006 vor beneficia de locuri gratuite în limita a 4% din totalul locurilor de parcare. „Conducătorii autovehiculelor care nu deţin card-legitimaţie pentru persoane cu handicap şi parchează pe locurile rezervate acestora, vor fi sancţionaţi contravenţional de către Poliţia Locală”, se mai menţionează în articolul respectiv.
Potrivit articolului 5 „staţionarea sau parcarea autovehiculului este regulamentară dacă conducătorul auto îndeplineşte cumulativ următoarele obligaţii: a) achită taxa de parcare la începutul perioadei de staţionare; d) afişează pe bord, în interiorul autovehiculului, vizibil din exterior, tichetul. În cazul în care conducătorul auto refuză să îl afişeze, se consideră locul de parcare neplătit; e) în cazul în care conducătorul auto refuză să achite taxa de parcare se va proceda la blocarea, ridicarea şi depozitarea autovehiculului de către Poliţia Locală. Facem precizarea că punctele b) şi c) ale articolului 5 lipsesc din cuprinsul proiectului de hotărâre postat pe site-ul Primăriei Constanţa.
Conform aceluiaşi document, tarifele de staţionare sunt următoarele: în municipiul Constanţa - 2 lei/staţionare/zi, în staţiunea Mamaia - 2 lei/oră.
Pentru nerespectarea obligaţiilor prevăzute la articolele 4 şi 5 se va dispune măsura blocării roţii, ridicării, transportării şi depozitării vehiculului în locurile special destinare de către Poliţia Locală Constanţa. „Deblocarea se va face numai după achitarea sumei stabilite în lei de către SC Confort Urban SRL Constanţa şi a amenzii aplicate de către agenţii Poliţiei Locale Constanţa. Intervenţia Poliţei Locale în parcările cu plată, se face la solicitarea taxatorilor şi a personalului cu atribuţii pe linie de parcări din cadrul SC Confort Urban SRL”, se arată în document.
 
Motocicliştii, scutiţi de la plata taxelor
 
Sunt exceptate de la plata taxei de parcare bicicletele, motoretele, motocicletele, precum şi autovehiculele aparţinând următoarelor instituţii: a) SMURD, Salvare, Pompieri, Poliţie, Poliţie de Frontieră, Primărie, MApN, Jandarmerie, Poliţie Locală, Presă şi Procuratură; b) Regii autonome subordonate Consiliului Local, medici de familie a căror autovehicule se află în intervenţie; c) Persoanele cu dizabilităţi.
 
Confort Urban nu răspunde de securitatea vehiculelor!
 

La articolul 13 se menţionează că „în parcările cu plată administrate, SC Confort Urban SRL Constanţa nu răspunde de securitatea vehiculelor şi a bunurilor aflate în interiorul acestora”. Din cuprinsul următorului articol, cu numărul 14, care este şi cel din urmă, aflăm că „personalul care deserveşte parcările cu plată, are obligaţia de a purta veste reflectorizante, pe timpul verii şepci, iar pe timp ploios pelerine şi ecuson”.
Documentul prezintă şi o anexă cu locaţia celor 24 de parcări cu plată din municipiul Constanţa şi cele 25 din staţiunea Mamaia în cazul cărora urmează să se aplice acest regulament.
Proiectul de act normativ poate fi vizualizat pe site-ul cotidianului ZIUA de Constanţa.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

O nouă parcare, în curs de amenajare în zona Gării CFR Constanța (GALERIE FOTO)

17 Apr 2024 618

Proces pentru parcarea din Inel II, din Constanța! Tribunalul rejudecă dosarul

15 Apr 2024 541

Locuri de parcare și spații verzi Gec International Spedition SRL contestă exproprierea terenurilor de pe Aleea Lupeni, din Constanța! Hotărârea Curții (MOTIVARE+MINUTA)

09 Apr 2024 705

Licitații Constanța Getnic Construct Serv SRL va amenaja o parcare acoperită în Cernavodă! Valoarea contractului depășește 1,5 milioane de lei (DOCUMENT)

08 Apr 2024 586

Primarul Constanței pierde definitiv procesul pe locurile de parcare pentru persoanele cu dizabilități (MINUTA)

28 Mar 2024 6560

Un șofer din Constanța cere înapoi taxa pentru locul de parcare din Inel II, până la amenajarea corespunzătoare a parcării! Decizia Curții de Apel (MINUTA)

25 Mar 2024 826

Fosta creşă nr. 6 de pe Aleea Topolog din Constanța va fi demolată. Primăria vrea să transforme spațiul în parcare. Integra Proiect Design SRL a primit contractul (DOCUMENT)

12 Mar 2024 1246

Primăria Constanța a emis autorizația de construire Cartierul Anadalchioi va fi modernizat

06 Mar 2024 818

Asfalt Dobrogea SRL a bătut palma cu Primăria Cumpăna. O parcare nouă va fi executată în zona blocurilor ANL (DOCUMENT)

29 Feb 2024 715

Auto Lux Trading SRL investește la ieșirea din municipiul Constanța. Iată ce urmează să construiască

26 Feb 2024 1022

Sancțiunile rutiere din Regulamentul de gospodărire Curtea de Apel – „La adoptarea HCL 77/2021 nu a existat un aviz emis de Poliția Municipiului Constanța sau IPJ Constanța“ (MOTIVARE)

25 Feb 2024 1103

Primul modul de parcări biciclete este disponibil pentru o parte din locuitorii Tulcei

22 Feb 2024 765

Mentenanța pentru soft-urile de gestionare a parcărilor de reședintă din municipiul Constanța va fi realizată de Nanoterra SRL (DOCUMENTE)

17 Feb 2024 582

Primăria Constanța S-a depus solicitarea de emitere a acordului de mediu pentru proiectul parcărilor supraetajate

06 Feb 2024 706

Tribunalul Neamț s-a pronunțat legat de Regulamentul parcărilor din Constanța (MINUTA)C

02 Feb 2024 3944