Primăria Constanța vrea să „mărite” serviciul de ecarisaj. Va plăti un studiu de oportunitate care să arate rentabilitatea concesionării (documente)

  • În ultimii ani, municipalitatea a încheiat contracte cu privați pentru gestionarea activităților la adăpostului deținut de primărie de pe strada Vârful cu Dor din Constanța

  • Acum ia în calcul concesionarea serviciului specializat gestionarea câinilor fără stăpân din municipiul Constanța și a costurilor aferente

  • Cu câteva zile înainte de începerea campaniei electorale, Primăria Constanța consultă piața în vederea determinării valorii estimate privind achiziţia de servicii de consultanță privind întocmire unui studiu privind oportunitatea concesionării ecarisajului

  • În prezent serviciul este gestionat în cadrul compartimentului intern fără personalitate juridică, denumit Serviciul Gestionare Animale Abandonate, din cadrul Direcției Gestionare Servicii Publice a Primăriei municipiului Constanța

  
În ultimii ani, municipalitatea a încheiat contracte cu privați pentru gestionarea activităților la adăpostului deținut de primărie de pe strada Vârful cu Dor din Constanța.
Acum ia în calcul concesionarea serviciului specializat gestionarea câinilor fără stăpân din municipiul Constanța și a costurilor aferente.
Cu câteva zile înainte de începerea campaniei electorale, Primăria Constanța consultă piața în vederea determinării valorii estimate privind achiziţia  "Servicii de Consultanță privind întocmire studiu de fundamentare în vederea stabilirii oportunității concesionării serviciului specializat pentru gestionarea câinilor fără stăpân din municipiul Constanța", vezi secțiunea documente.
Se solicită astfel opinia prestatorilor de servicii de consultanță în privința condițiilor elaborării studiului de fundamentare pentru stabilirea oportunității concesionării serviciului specializat gestionarea câinilor fără stăpân din municipiul Constanța și a costurilor aferente, în vederea determinării valorii estimate a achiziției.
Propunerea financiară a celor interesați trebuie să conțină toate elementele de cost aferente serviciilor de consultanță privind întocmire Studiu de fundamentare pentru stabilirea oportunității concesionării serviciului specializat gestionarea câinilor fără stăpân din municipiul Constanța.
Data limită pentru consultare este 31.08.2020 iar propunerile pot fi transmise la sediul Direcției Gestionare Servicii Publice, din str. Ștefan Mihăileanu nr. 10, Constanța, precum și pe email: servicii.publice@primaria-constanta.ro.
În nota care însoțește anunțul de consultare, Primăria Municipiului Constanța explică faptul că scopul acestui demers este necesitatea identificării, în baza unui studiu de fundamentare, a soluției optime, privind gestionarea câinilor fără stăpân din municipiul Constanța, al cărui caracter de serviciu public este reglementat de OUG nr. 155/2001, privind aprobarea programului de gestionare a câinilor fără stăpân, completată și actualizarea de lege nr. 258/2013 precum și HG nr. 1059/2013, pentru aprobarea Normelor metadologice de aplicare a OUG nr. 155/2001.
Conform art. 1 alin. (1) din O.U.G. nr. 155/2001, „(1) Consillile locale, au obligația de a înființa, în funcție de necesități, în termen de 60 de zile de la data intrării în vigoare a prezentei ordonanțe de urgență servicii specializate pentru gestionarea cîinilor fără stăpân."
Pentru punerea în aplicare a OUG nr 155/2001, Ia nivelul UAT Municipiul Constanța, s-a adoptat HCL nr. 142/2016, privind aprobarea organizării și funcționării serviciului pentru gestionarea câinilor fără stăpân din municipiul Constanța prin gestiune directă, iar în acest sens, Primăria Constanța afirmă că și-a asumat toate sarcinile și responsabilitățile privind organizarea, conducerea, finanțarea, gestionarea și controlul funcționării serviciului.
Prin urmare, s-a înființat propriul serviciu specializat, în cadrul unui compartiment intern al aparatului de specialitate al primarului, cu atribuții în îndeplinirea tuturor obligațiilor prevăzute în legislatie, astfel că Ia acel moment nu s-a considerat necesară înființarea unei entități juridice distincte pentru gestionarea câinilor fără stăpân și nici concesionarea serviciului.
În prezent serviciul este gestionat în cadrul compartimentului intern fără personalitate juridică, denumit Serviciul Gestionare Animale Abandonate, din cadrul Direcției Gestionare Servicii Publice a Primăriei municipiului Constanța.

Citește și:

Constănțeanul supărat Au reapărut haitele de câini în cartiere. Primăria anunță că și-a reluat activitatea de capturare în urma solicitărilor venite din partea locuitorilor (galerie foto)

Municipalitatea preferă contracte pe bani, în locul ONG-urilor Cât costă „ecarisajul“ promovat de Primăria Constanţa împreună cu două firme din Bucureşti?!
 
O firmă din capitală va captura câinii fără stăpân din municipiul Constanţa (document)



Începe capturarea câinilor fără stăpân din Constanţa (galerie foto)

Primăria Constanţa, peste trei milioane de lei puse la bătaie pentru câinii fără stăpân. Se caută medici veterinari şi hingheri

Un SRL din Bucureşti câştigă contractul de servicii veterinare de la Biobază A vrut să închirieze un sector de plajă, dar, între timp, a bătut palma cu Primăria Constanţa (document)


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nomad Atelier a elaborat documentația Proiectul de modernizare unor stații de transport în comun din Constanța mai scump cu 130.000 de euro(DOCUMENT)

25 Mar 2024 571

Harta strategică de zgomot pentru municipiul Constanța Sursa principală de zarvă este traficul rutier (DOCUMENT)

23 Mar 2024 641

Primăria Tuzla, județul Constanța, licitație importantă ce vizează delegarea gestiunii activității de sortare a deșeurilor

19 Mar 2024 362

Vin alegerile, primarul nu se grăbește Recepția lucrărilor de mobilitate urbană din Constanța, un cartof fierbinte pentru administrația Chițac!

18 Mar 2024 1974

După doi ani de demersuri din partea USR Mangalia și urmare a adreselor ISC Construcțiile de pe taluzul Mangaliei ar putea fi oprite de instituțiile statului!

17 Mar 2024 724

Decizii ale Consiliului de Administrație Liliana Cristescu, mandat prelungit până în septembrie la conducerea Administrației Fondului Imobiliar SRL

13 Mar 2024 601

Consiliul Județean Constanța a alocat un buget de 5.500.000 lei pentru proiectele sportive! Care este data limită de depunere a acestora?(DOCUMENT)

10 Mar 2024 1357

Opinie cu rezerve Camera de Conturi a publicat raportul de audit financiar asupra situațiilor financiare consolidate ale orașului Năvodari (DOCUMENT)

08 Mar 2024 703

Opinie cu rezerve Camera de Conturi Constanța, raport de audit asupra situațiilor financiare ale Municipiului Medgidia (DOCUMENT)

07 Mar 2024 706

2.6 milioane de euro puse la bătaie Consiliul Județean Constanța, programul de finanțări nerambursabile pentru anul 2024(DOCUMENT)

27 Feb 2024 783

Directorul Muzeului Național al Unirii Alba Iulia conduce Comisia de evaluare anuală a lui Aurel Mototolea, managerul MINAC (DOCUMENT)

25 Feb 2024 761

Se prevalează de faptul că studiul ar fi o lucrare științifică Expertiza care ar recomada demolarea bazarului Gorbaciov, ținută la secret de conducerea Administrației Fondului Imobiliar SRL!

25 Feb 2024 2684

Când are loc și cine face parte din comisia de evaluare anuală a Leliei Rus Pîrvan, managerul Muzeului de Artă Constanţa? (DOCUMENT)

24 Feb 2024 1252

Contractul de reabilitare a MINAC a fost reziliat În sedința de CJC se propune achiziția de servicii juridice în vederea apărării intereselor județului Constanța în procesele cu SC Actaeon Invest SA(DOCUMENT)

16 Feb 2024 1630

Ședință CLM Municipalitatea vrea să modernizeze iluminatul public din cartierul Veterani! Proiectul este implementat de Administrația Fondului pentru Mediu (DOCUMENT)

12 Feb 2024 859