Primăria Crucea doreşte să atragă fonduri europene pentru programele comunei

Pentru că bugetul de stat a fost aprobat de curând în Parlamentul României şi o să mai treacă ceva timp până când primăriile vor primi fondurile aferente, autorităţile locale aşteaptă să vadă pe ce sume se vor axa în vederea investiţiilor anuale.
 
Cu bani de la bugetul de stat, în mediul rural nu se pot face prea multe, din acest motiv se apelează la alte surse de finanţare. În primul rând, primarii speră să continue să atragă bani de la Uniunea Europeană, care să ajute la realizarea de investiţii în infrastructură. În comuna Crucea, în ultimii ani, s-au realizat mai multe proiecte atât în educaţie, cât şi programe sociale. S-a construit o grădiniţă nouă, care a devenit, în toamna anului trecut, funcţională, unitatea de învăţământ fiind dotată şi utilată la standarde europene.
 
De asemenea, Primăria Crucea are în vedere derularea unui proiect de extindere cu patru săli de clasă a liceului din localitate, ceea ce înseamnă o investiţie de circa 500.000 de euro. În ceea ce priveşte programele sociale, la Stupina funcţionează un cămin pentru bătrâni, unde persoanele în vârstă beneficiază de condiţii foarte bune de şedere. Gheorghe Frigioi, primarul comunei Crucea, susţine că mediul rural are nevoie de asemenea investiţii, deoarece oamenii, în cea mai mare parte, beneficiază de venituri precare şi trebuie sprijiniţi.
 
„Este necesar să derulăm investiţii utile pentru comunităţile noastre, să dispară această discrepanţă mare dintre oraşe şi mediul rural. Este nevoie de proiecte pentru sănătate, educaţie, cultură, să reabilităm drumuri, sisteme de apă. Pentru anul în curs, dorim să continuăm cu investiţiile aflate în derulare. În plus, ne dorim să reabilităm trei drumuri comunale, şi anume DC 70, 71 şi 72, care sunt pietruite, dar vrem să facem mai mult de atât. Este un proiect pe care vrem să îl realizăm cu fonduri guvernamentale, prin Planul Naţional de Dezvoltare Locală. Continuăm să accesăm fondurile europene, pentru că bugetul propriu nu poate susţine lucrările mari“, a declarat Gheorghe Frigioi.
 
Tot în domeniul infrastructurii, Primăria Crucea mai intenţionează să asfalteze şi mai multe drumuri interioare în localităţile Băltăgeşti şi Gălbiori.
 
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Fotbal județul Constanța Rezultatele de la Liga a 5-a și clasamentele. Voința Săcele, scorul etapei

27 Mar 2024 1085

Licitații Constanța Primăria Comunei Crucea, licitație deschisă pentru execuția de lucrări de modernizare a sistemului de iluminat public (DOCUMENT)

23 Mar 2024 397

Proiect finanțat prin PNRR Newbuilding Cons SRL va construi un centru de colectare a deșeurilor în comuna Crucea, județul Constanța (DOCUMENT)

22 Mar 2024 549

In memoriam Constantin Zamfir Dumitru, directorul cu cel mai lung mandat din istoria Bibliotecii Județene Constanța

21 Mar 2024 465

Licitații Constanța Primăria Crucea reabilitează Căminul Cultural din localitatea Șiriu (DOCUMENT)

19 Mar 2024 485

Oficial de la IPJ Constanța despre accidentul dintre localitățile Stupina și Crucea. Un bărbat de 59 de ani a murit (GALERIE FOTO+VIDEO)

18 Mar 2024 1294

UPDATE. Județul Constanța Accident rutier pe DN2A între localitățile Stupina și Crucea. O persoană a decedat(GALERIE FOTO+VIDEO)

18 Mar 2024 3856

Un consilier județean a fost radiat din registrul membrilor PNL Constanța. Cine preia mandatul vacant în CJC?

13 Mar 2024 928

Cumpărări directe Constanța Construirea terenului de sport cu balon de la Băltăgești costă aproape 710.000 lei (DOCUMENT)

12 Mar 2024 580

Ce nereguli au găsit auditorii de la Curtea de Conturi la Primăria Crucea, județul Constanța (DOCUMENT)

12 Mar 2024 644

Primăria Comunei Crucea, județul Constanța angajează. Ce post este scos la concurs

12 Mar 2024 624

Fotbal județul Constanța Rezultatele de la Liga a 5-a și clasamentele

11 Mar 2024 1395

Județele Constanța și Tulcea, sub cod galben de vânt! Când expiră avertizarea meteo

11 Mar 2024 835

Licitații publice Una dintre firmele familiei Butnaru din Medgidia asigură și hrana elevilor din comuna Crucea (DOCUMENT)

09 Mar 2024 636

Proiectul ,,Extindere și dotare Liceul Tehnologic Crucea” se apropie de final

06 Mar 2024 354