Primăria Cumpăna, precizări importante despre lucrările la sistemul rutier de pe strada Nucilor

  • În Cumpăna continuă proiectele demarate în acest an, constând în pietruirea și asfaltarea străzilor
  • De asemenea, se lucrează la finalizarea Grădiniței Sfânta Maria și la cea din parcul verde, dar şi la cele trei locuri de joacă pentru cei mai mici locuitori ai comunei.


Administraţia publică locală Cumpăna continuă proiectele demarate în acest an. Astfel, se execută lucrările de pietruire și asfaltare a străzilor din comună: Aleea G şi Aleea Izvorului, dar a străzilor în care au fost stopate lucrările la sfârșitul lunii noiembrie.


Referitor la defecţiunile aparute pe strada Nucilor, Primăria Cumpăna a făcut precizăti vizavi de sistemul rutier proiectat.
Peste fundaţia existentă se executa un strat de egalizare beton asfaltic, 6 cm strat din BAD22.4, geocompozit antifisură, şi 4 cm strat din BA16. În toamna anului trecut înainte de sistarea lucrărilor, proiectul rămas la stratul din BAD22.4. Pe stradă s-au executat de catre cetăţeni racorduri la diferite reţele de utilităţi cu putin timp înainte de execuţia stratului de binder. Pe strada Nucilor se desfăşoară tot traficul greu care traversează comuna Cumpăna. „Având în vedere că traficul greu se desfăşoară pe un sistem rutier nefinalizat, care nu a ajuns la capacitatea portantă proiectată, a determinat apariţia unor zone cu degradări. În momentul când se vor relua lucrările pe strada Nucilor, prima etapă va fi de reparare a acestor zone, după care va urma aşternerea geocompozitului antifisură şi execuţia stratului de uzură“, a mai spus Primăria Cumpăna.


De asemenea, Primăria Cumpăna a reluat lucrările la creșa din localitate, imediat după sărbătorile pascale, iar înscrierile se vor face începând cu finele lunii iunie. Nu în ultimul rând, se lucrează la finalizarea Grădiniței Sfânta Maria și la cea din parcul verde, dar şi la amenajarea a trei noi locuri de joacă pentru cei mai mici locuitori ai comunei. De asemenea, continuă dezinfecția la toate scările de blocuri din comună, unde vor fi montate și dozatoare cu dezinfectant.


Citeşte şi:

Tablete pentru copiii din Cumpăna Primarul Mariana Gâju – „Aveţi încredere că această perioadă grea, pentru întreaga omenire, va fi depăşită“ (video)

Continuă investițiile în Cumpăna Primarul Mariana Gâju - „Vom duce la bun sfârșit toate proiectele începute anul acesta“ (video)

O nouă licitație pentru elaborarea studiului de fezabilitate pentru Nodul Rutier Cumpăna A4 – DN 39E (document)


Ziua familiei, marcată la Cumpăna, prin plantare de stejari, simbol al trăiniciei și longevității (galerie foto)
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Ajutor de Crăciun Pachete cu alimente de bază, oferite unui număr de 150 de bătrâni fără venituri si 138 de persoane cu dizabilităţi, de Primăria Cumpăna

21 Dec 2020 464

A fost deschisă prima creșă la Cumpăna

03 Nov 2020 855

Manifestări prilejuite de Ziua Armatei Române, la Cumpăna

25 Oct 2020 1438

Mariana Gâju, primarul ales al comunei Cumpăna, declarație de avere

23 Oct 2020 3750

Biserica „Sfânta Parascheva” din Cumpăna își prăznuiește hramul

13 Oct 2020 1239

Primăria Cumpăna face angajări în cadrul Compartimentului Creșă

05 Oct 2020 1161

Primăria comunei Cumpăna organizează concurs de recrutare pentru ocuparea mai multor posturi

23 Aug 2020 2174

#alegerilocale2020 Candidatul PNL la Primăria comunei Cumpăna, George Tufă - „O comunitate în dezvoltare are nevoie de o viziune proaspătă“

22 Aug 2020 990

Cetățenii întreabă, primarul răspunde! O nouă serie de întrebări pentru primarul din Cumpăna, Mariana Gâju

28 Jul 2020 823

Primarul comunei Cumpăna a solicitat premierului fonduri pentru continuarea lucrărilor de consolidare a malului stâng al Canalului Dunăre-Marea Neagră

21 Jul 2020 1163

„2020 – Cumpăna Comună de tip Smart Village”. Întâlnire de lucru, prezidată de Mariana Gâju

03 Jul 2020 1040

#CetățeniiÎntreabaPrimarulRaspunde Mariana Gâju, primarul comunei Cumpăna, le-a răspuns locuitorilor la mai multe întrebări (video)

22 Jun 2020 1160

Trei localități din județul Constanța, alături de RAJA, au semnat un contract pentru un proiect amplu de reabilitare a rețelelor de apă

13 Jun 2020 1454

Ziua Eroilor, comemorată la Cumpăna

27 May 2020 808

Ziua familiei, marcată la Cumpăna, prin plantare de stejari, simbol al trăiniciei și longevității (galerie foto)

15 May 2020 1507