Primăria Cumpăna, precizări importante despre lucrările la sistemul rutier de pe strada Nucilor

  • În Cumpăna continuă proiectele demarate în acest an, constând în pietruirea și asfaltarea străzilor
  • De asemenea, se lucrează la finalizarea Grădiniței Sfânta Maria și la cea din parcul verde, dar şi la cele trei locuri de joacă pentru cei mai mici locuitori ai comunei.


Administraţia publică locală Cumpăna continuă proiectele demarate în acest an. Astfel, se execută lucrările de pietruire și asfaltare a străzilor din comună: Aleea G şi Aleea Izvorului, dar a străzilor în care au fost stopate lucrările la sfârșitul lunii noiembrie.


Referitor la defecţiunile aparute pe strada Nucilor, Primăria Cumpăna a făcut precizăti vizavi de sistemul rutier proiectat.
Peste fundaţia existentă se executa un strat de egalizare beton asfaltic, 6 cm strat din BAD22.4, geocompozit antifisură, şi 4 cm strat din BA16. În toamna anului trecut înainte de sistarea lucrărilor, proiectul rămas la stratul din BAD22.4. Pe stradă s-au executat de catre cetăţeni racorduri la diferite reţele de utilităţi cu putin timp înainte de execuţia stratului de binder. Pe strada Nucilor se desfăşoară tot traficul greu care traversează comuna Cumpăna. „Având în vedere că traficul greu se desfăşoară pe un sistem rutier nefinalizat, care nu a ajuns la capacitatea portantă proiectată, a determinat apariţia unor zone cu degradări. În momentul când se vor relua lucrările pe strada Nucilor, prima etapă va fi de reparare a acestor zone, după care va urma aşternerea geocompozitului antifisură şi execuţia stratului de uzură“, a mai spus Primăria Cumpăna.


De asemenea, Primăria Cumpăna a reluat lucrările la creșa din localitate, imediat după sărbătorile pascale, iar înscrierile se vor face începând cu finele lunii iunie. Nu în ultimul rând, se lucrează la finalizarea Grădiniței Sfânta Maria și la cea din parcul verde, dar şi la amenajarea a trei noi locuri de joacă pentru cei mai mici locuitori ai comunei. De asemenea, continuă dezinfecția la toate scările de blocuri din comună, unde vor fi montate și dozatoare cu dezinfectant.


Citeşte şi:

Tablete pentru copiii din Cumpăna Primarul Mariana Gâju – „Aveţi încredere că această perioadă grea, pentru întreaga omenire, va fi depăşită“ (video)

Continuă investițiile în Cumpăna Primarul Mariana Gâju - „Vom duce la bun sfârșit toate proiectele începute anul acesta“ (video)

O nouă licitație pentru elaborarea studiului de fezabilitate pentru Nodul Rutier Cumpăna A4 – DN 39E (document)


Ziua familiei, marcată la Cumpăna, prin plantare de stejari, simbol al trăiniciei și longevității (galerie foto)
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Primăria Cumpăna, județul Constanța, dezvoltă un parc industrial în zona de vest

27 Mar 2024 494

CS Victoria Cumpăna Gimnastele, peste 20 de medalii în Serbia, la „Trophy of Novi Sad“. „Continuați să atingeți stelele!“ (GALERIE FOTO)

25 Mar 2024 623

Primăria Comunei Cumpăna închiriază un spațiu cu destinaţia desfăşurării unor activităţi medicale

23 Mar 2024 539

Locuri de muncă Constanța Primăria comunei Cumpăna angajează îngrijitor copii. Detalii

15 Mar 2024 599

Locuri de muncă Constanța Primăria Cumpăna angajează. Detalii

15 Mar 2024 733

Constanța Continuă lucrările la Centrul Civic din comuna Cumpăna

14 Mar 2024 756

Eveniment de gală la Restaurant Zorile Primăria Cumpăna organizează o petrecere dedicată femeilor din localitate! (GALERIE FOTO+VIDEO)

08 Mar 2024 825

Știri Constanța Parteneriatul ”Cumpăna Verde” debutează cu activități de plantare puieți de copaci la Cumpăna (FOTO+VIDEO)

07 Mar 2024 523

Asfalt Dobrogea SRL a bătut palma cu Primăria Cumpăna. O parcare nouă va fi executată în zona blocurilor ANL (DOCUMENT)

29 Feb 2024 607

Știri Constanța Un pas important pentru învățământul din Cumpăna. Contract semnat pentru furnizarea de mobilier, materiale didactice și echipamente digitale

27 Feb 2024 675

Primăria Cumpăna Locuitorii comunei, în anotimpul iubirii. Spectacol extraordinar de Dragobete

25 Feb 2024 549

Știri Constanța Ce mesaj a transmis Mariana Gâju, primarul comunei Cumpăna, cu ocazia zilei de Dragobete

24 Feb 2024 535

Știri Constanța Eveniment artistic special de Dragobete, la Cumpăna. “Din Iubire, Pentru Iubire”

23 Feb 2024 570

Primăria Cumpăna, județul Constanța dotează cu mobilier și materiale didactice unitățile de învățământ din comună

20 Feb 2024 689

Cumpărări directe Constanța Primăria Cumpăna cumpără un nou totem!

20 Feb 2024 687