Administratie locala

Primăria Ovidiu se pregăteşte să facă faţă unei ierni grele

Apropierea sezonului rece obligă autorităţile locale să se pregătească din timp pentru a putea face faţă intemperiilor. Principala preocupare a administraţiei publice a oraşului Ovidiu vizează grija faţă de vârstnicii din localitate, care, în caz de ninsori abundente, riscă să rămână blocaţi în case.
 
„În cazul unor troiene, în primul rând trebuie să avem grijă de vieţile oamenilor şi apoi acţionăm pentru deblocarea străzilor. Cum ajungi la bătrâni, la femei însărcinate care sunt aproape de termen şi aşa mai departe dacă nu ai acces la locuinţele acestora? În fiecare an, în această perioadă, mai precis în luna octombrie, începutul lui noiembrie, împreună cu Direcţia Publică de Asistenţă Socială avem o acţiune prin care identificăm tot ce înseamnă persoane vulnerabile, în special bătrâni şi, mai ales, bătrâni singuri care nu au rude sau au copiii plecaţi în străinătate sau la muncă. Unii poate nu au lemne, alţii au lemne în curte, dar pe un Cod Roşu nu mai au cum să ajungă la magazia respectivă. Pe aceştia îi ştim, deja figurează pe lista Asistenţei Sociale şi a Comisiei pentru Situaţii de Urgenţă“, a declarat primarul oraşului Ovidiu, George Scupra. Concret, în caz de urgenţă, bătrânii vor fi ajutaţi de alţi localnici, care le vor tăia lemne şi vor face focul în casele acestora.

Experienţa anilor trecuţi îşi pune amprenta 

Desigur, reprezentanţii administraţiei locale din Ovidiu nu au omis nici cazul celor care se aventurează la drum indiferent de avertizările meteo şi riscă să rămână blocaţi cu maşinile în câmp. Asta pentru că, anul trecut, au fost cel puţin 50 de persoane aflate în această situaţie şi care au avut nevoie inclusiv de hrană şi adăpost. „S-a întâmplat adesea să mergem, cu eforturi destul de mari, să îi preluăm cu utilaje, să îi aducem şi să îi cazăm în oraşul Ovidiu. Pentru situaţii de acest gen, noi am pregătit deja câteva locaţii, cum ar fi, de exemplu, Centrul Cultural din satul Poiana sau Centrul Cultural şi Clubul Sportiv din oraş. Chiar şi în Primărie avem un spaţiu cu o astfel de destinaţie. Au fost cazuri în care am dus oameni şi la hotel, pentru a avea un spaţiu de dormit şi mâncare, măcar o noapte“, a subliniat edilul-şef.
 
Iată de ce, pentru a preîntâmpina astfel de situaţii, zilele acestea, la dispoziţia Prefecturii, se lucrează la construirea unor sisteme de blocare rapidă a drumurilor înzăpezite.
Despre deszăpezirea propriu-zisă, autorităţile locale din Ovidiu susţin că se bazează pe resursele proprii. Experienţa iernilor precedente a dus la impunerea unui stil de lucru care a dat rezultate bune, după cum afirmă primarul George Scupra. „Drumul naţional este gestionat de Drumuri Naţionale, dar rămân satele arondate, Poiana şi Culmea, şi tot ce înseamnă oraşul Ovidiu. Anual, Primăria Ovidiu lucrează mai ales cu regia locală de salubritate. Avem câteva utilaje, iar dacă nu facem faţă, lucrăm numai cu societăţi şi persoane fizice din oraşul nostru, pentru că nu vrem să avem surprize. Aceştia sunt lângă noi şi, cu o wolla şi un buldoexcavator, pot interveni imediat. Noi am schimbat strategia, a fost şi dorinţa mea şi a locuitorilor, şi am avut cel puţin un utilaj în fiecare cartier, tocmai pentru a deszăpezi în acelaşi timp, fără să ne concentrăm pe un sat sau pe altul ori pe un anumit cartier“, a precizat şeful administraţiei locale. Nu în ultimul rând, George Scupra a dat asigurări că nu vor exista probleme cu încălzirea unităţilor de învăţământ preuniversitar.

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Primăria Ovidiu susţine sportul Zeci de sportivi, la competiţia oficială la lupte greco-romane „Cupa Ovidiu“ - ediţia I (galerie foto)

08 Apr 2019 486

Primarul orașului Ovidiu, George Scupra, premiat cu ocazia împlinirii a 25 de ani de la înființarea Asociației Orașelor din România (galerie foto)

26 Mar 2019 527

Suită de evenimente culturale dedicate poetului latin Publius Ovidius Naso, organizate de Primăria Ovidiu (galerie foto)

21 Mar 2019 493

Primarul oraşului Ovidiu, George Scupra, la Summitul Partidului Popular European (galerie foto)

18 Mar 2019 995

Investiţii noi Primăria Ovidiu cumpără o ambulanţă tip B, un microbuz şi o autospecială de stins incendii (document)

14 Feb 2019 661

Dezvoltarea oraşului Ovidiu, modernizarea infrastructurii și îmbunătăţirea calităţii vieţii, printre priorităţile administraţiei publice locale

13 Feb 2019 1731

Campionat de tenis de masă la amatori, organizat de Primăria Ovidiu, prin Clubul Sportiv Ovidiu (galerie foto)

04 Feb 2019 765

Comunicat de presă Zece cupluri din Ovidiu care au împlinit jumătate de secol de căsătorie, premiate

21 Jan 2019 977

Licitaţie organizată de Primăria Ovidiu pentru lucrările de conservare, reconstituire şi punere în valoare a Castrului Roman (document)

01 Jan 2019 618

Copiii din oraşul Ovidiu şi cei din satele Poiana şi Culmea au primit daruri din partea administraţiei publice locale (galerie foto)

22 Dec 2018 714

Comunicat de presă Burse de merit pentru elevi şi profesori, acordate de Primăria Ovidiu

08 Dec 2018 693

Investiţie importantă Poiana, primul sat din judeţul Constanţa racordat la reţeaua de gaze naturale (galerie foto)

07 Dec 2018 1545

Eveniment important organizat de Primăria Ovidiu Satul Poiana va beneficia de gaze naturale (galerie foto)

06 Dec 2018 2065

Revista presei locale

04 Dec 2018 480

Comunicat de presă Vizita oficială la Iași, a delegației primăriei Ovidiu, cu ocazia Simpozionului "Ovidius 2000", organizat de Universitatea "Alexandru Ioan Cuza"

03 Dec 2018 496