Administratie locala

Primăria Ovidiu se pregăteşte să facă faţă unei ierni grele

Apropierea sezonului rece obligă autorităţile locale să se pregătească din timp pentru a putea face faţă intemperiilor. Principala preocupare a administraţiei publice a oraşului Ovidiu vizează grija faţă de vârstnicii din localitate, care, în caz de ninsori abundente, riscă să rămână blocaţi în case.
 
„În cazul unor troiene, în primul rând trebuie să avem grijă de vieţile oamenilor şi apoi acţionăm pentru deblocarea străzilor. Cum ajungi la bătrâni, la femei însărcinate care sunt aproape de termen şi aşa mai departe dacă nu ai acces la locuinţele acestora? În fiecare an, în această perioadă, mai precis în luna octombrie, începutul lui noiembrie, împreună cu Direcţia Publică de Asistenţă Socială avem o acţiune prin care identificăm tot ce înseamnă persoane vulnerabile, în special bătrâni şi, mai ales, bătrâni singuri care nu au rude sau au copiii plecaţi în străinătate sau la muncă. Unii poate nu au lemne, alţii au lemne în curte, dar pe un Cod Roşu nu mai au cum să ajungă la magazia respectivă. Pe aceştia îi ştim, deja figurează pe lista Asistenţei Sociale şi a Comisiei pentru Situaţii de Urgenţă“, a declarat primarul oraşului Ovidiu, George Scupra. Concret, în caz de urgenţă, bătrânii vor fi ajutaţi de alţi localnici, care le vor tăia lemne şi vor face focul în casele acestora.

Experienţa anilor trecuţi îşi pune amprenta 

Desigur, reprezentanţii administraţiei locale din Ovidiu nu au omis nici cazul celor care se aventurează la drum indiferent de avertizările meteo şi riscă să rămână blocaţi cu maşinile în câmp. Asta pentru că, anul trecut, au fost cel puţin 50 de persoane aflate în această situaţie şi care au avut nevoie inclusiv de hrană şi adăpost. „S-a întâmplat adesea să mergem, cu eforturi destul de mari, să îi preluăm cu utilaje, să îi aducem şi să îi cazăm în oraşul Ovidiu. Pentru situaţii de acest gen, noi am pregătit deja câteva locaţii, cum ar fi, de exemplu, Centrul Cultural din satul Poiana sau Centrul Cultural şi Clubul Sportiv din oraş. Chiar şi în Primărie avem un spaţiu cu o astfel de destinaţie. Au fost cazuri în care am dus oameni şi la hotel, pentru a avea un spaţiu de dormit şi mâncare, măcar o noapte“, a subliniat edilul-şef.
 
Iată de ce, pentru a preîntâmpina astfel de situaţii, zilele acestea, la dispoziţia Prefecturii, se lucrează la construirea unor sisteme de blocare rapidă a drumurilor înzăpezite.
Despre deszăpezirea propriu-zisă, autorităţile locale din Ovidiu susţin că se bazează pe resursele proprii. Experienţa iernilor precedente a dus la impunerea unui stil de lucru care a dat rezultate bune, după cum afirmă primarul George Scupra. „Drumul naţional este gestionat de Drumuri Naţionale, dar rămân satele arondate, Poiana şi Culmea, şi tot ce înseamnă oraşul Ovidiu. Anual, Primăria Ovidiu lucrează mai ales cu regia locală de salubritate. Avem câteva utilaje, iar dacă nu facem faţă, lucrăm numai cu societăţi şi persoane fizice din oraşul nostru, pentru că nu vrem să avem surprize. Aceştia sunt lângă noi şi, cu o wolla şi un buldoexcavator, pot interveni imediat. Noi am schimbat strategia, a fost şi dorinţa mea şi a locuitorilor, şi am avut cel puţin un utilaj în fiecare cartier, tocmai pentru a deszăpezi în acelaşi timp, fără să ne concentrăm pe un sat sau pe altul ori pe un anumit cartier“, a precizat şeful administraţiei locale. Nu în ultimul rând, George Scupra a dat asigurări că nu vor exista probleme cu încălzirea unităţilor de învăţământ preuniversitar.

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Licitaţie organizată de Primăria Ovidiu pentru lucrările de conservare, reconstituire şi punere în valoare a Castrului Roman (document)

01 Jan 2019 436

Copiii din oraşul Ovidiu şi cei din satele Poiana şi Culmea au primit daruri din partea administraţiei publice locale (galerie foto)

22 Dec 2018 616

Comunicat de presă Burse de merit pentru elevi şi profesori, acordate de Primăria Ovidiu

08 Dec 2018 526

Investiţie importantă Poiana, primul sat din judeţul Constanţa racordat la reţeaua de gaze naturale (galerie foto)

07 Dec 2018 1176

Eveniment important organizat de Primăria Ovidiu Satul Poiana va beneficia de gaze naturale (galerie foto)

06 Dec 2018 1890

Revista presei locale

04 Dec 2018 411

Comunicat de presă Vizita oficială la Iași, a delegației primăriei Ovidiu, cu ocazia Simpozionului "Ovidius 2000", organizat de Universitatea "Alexandru Ioan Cuza"

03 Dec 2018 431

Suită de evenimente la Ovidiu Inaugurarea ansamblului statuar „Poet Ovidiu“, în aplauzele locuitorilor orașului (galerie foto)

29 Nov 2018 780

LIVE TEXT. Invitaţi de seamă la cea de-a doua ediţie a simpozionului „Ovidienii“, organizat de Primăria Ovidiu (galerie foto)

28 Nov 2018 574

Primarul orașului Ovidiu, George Scupra, invitat de onoare la închidere Bimilenarei ovidiene la Sulmona

25 Nov 2018 457

Comunicat de presă Invitaţi de seamă la cea de-a doua ediţie a simpozionului „Ovidienii“, organizat de Primăria Ovidiu

20 Nov 2018 971

Proiectul pentru situații în caz de urgență, lansat de Primăria Ovidiu George Scupra - „Ne dorim să creștem gradul de siguranță al cetățenilor“

23 Oct 2018 559

11 cupluri din Ovidiu care au împlinit jumătate de secol de căsătorie, premiate de primarul George Scupra

19 Oct 2018 731

Revista presei locale

17 Oct 2018 431

Gradene, plase de relaxare deasupra apei, labirint de vegetaţie Un nou pas în realizarea a două parcuri de agrement în oraşul Ovidiu (document)

02 Oct 2018 1750