Primarul a fost amendat. Motivul un PUZ din Faleză Nord! Locuitorii au dat buzna în Consiliul Local şi au cerut să nu se construiască blocul!

Câteva zeci de persoane care locuiesc în Faleză Nord au venit ieri în şedinţa Consiliului Local Municipal să ceară primarului să nu fie aprobat un PUZ eleborat în temeiul unei sentinţe civile de către investitorul Mihai Valentin Florin.

Este vorba despre un PUZ pentru un teren retrocedat, pentru care de-a lungul timpului,  proprietarul a cerut tot felul de documentaţii de la primărie și de fiecare dată a primit avize negative. Între timp proprietarul s-a adresat instanței. Sentința a rămâs definitivă în 2016 şi obligă CLM să întocmească și să adopte PUZ pentru zona respectivă, așa cum a cerut proprietarul.

Primăria a informat proprietarul că nu are bani pentru întocmirea PUZ -ului, motiv pentru care proprietarul a elaborat sigur PUZ și s-a adresat iar instanței pentru a obține de la primărie penalități iar de la primar, amendă penală. Astfel, edilul Decebal Făgădău a precizat că urmare a acestei sentinţe a plătit o amendă de 34.200 de lei, bani pentru care i-a fost pusă poprire pe contul personal şi pentru care acum se judecă cu ANAF.
Practic, primarul a fost obligat să introducă pe ordinea de zi a Consiliul Local acest PUZ, care însă nu a trecut de votul aleşilor locali. 

Potrivit PUZ-ului, investitorul urma să edifice în zonă un blocul cu șapte etaje, în cartierul cartierul Faleză Nord, aproape de țărmul Mării Negre, în capătul străzii Ion Rațiu, pe Prelungirea Ion Rațiu, lângă Universitatea Spiru Haret. Terenul în cauză, are o suprafață de 500 mp. 
Totodată, proiectul de hotărâre privind aprobarea Planului Urbanistic Zonal pentru zona delimitată de b-dul. IC Brătianu, str. Bucegi, str. Mureșului și str. Petre Mănoiu, inițiator SC Dacor-Plast SRL a fost retras de pe ordinea de zi. Primarul Decebal Făgădău a precizat că în acest caz a solicitat prin intermediul secretarului primăriei mai multe lămuriri asupra unor aspecte ce ţin de legalitate la Ministerulul Dezvoltării Regionale şi Administraţie Publice. Proiectul va fi reintrodus la vot când acest aspecte se vor lămuri.
 
Citeşte şi:

LIVE TEXT La Consiliul Local Municipal Constanța, ședință ordinară. Cresc bursele pentru elevi la Constanta. Ce a propus primarul (galerie foto)
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Max

12 Dec, 2019 08:35

Va rog verificati autorizatiile de constructie ale blocurilor de pe zorelelor de pe malul marii. N-ai cum sa fac in prima linie bloc de 12 etaje incalca toate prevederile legale. Legea nu este pentru toti la Constanta.

Articole asemanatoare

Scandalul din PNL, declanşat de nişte PUZ-uri! Actualii consilieri municipali ar putea rămâne fără mandate? Acuzaţii grave la adresa deputatului Boroianu şi alegeri pentru CCL

31 Mar 2017 3674