Primarul Chițac a afirmat că nu are nevoie de acceptul Polaris pentru a modifica frecvența colectării gunoiului și măturatului stradal

 

  •  Întrebat fiind dacă are acceptul Polaris M Holding pentru modificarea Regulamentului privind salubrizarea care vine și modifică frecvența colectării deșeurilor, care în cazul zonelor rezidențiale se va efectua în fiecare zi, față de o data la 42 de ore cum este reglementat în prezent, edilul a răspuns că nu are nevoie de acordul salubrizatorului
  • „Regulamentul va intra în vigoare în maximum 2 săptămâni, elaborăm documentul care va merge la Prefectură pentru legalitate și apoi HCL va intra în vigoare. Frecvența nu trebuie să aibă avizul salubrizatorului, dar dacă modificările făcute de noi implică noi costuri, noi le vom plăti, cu condiția să fie fundamentate”, a mai spus Chițac
 

Primarul Vergil Chițac a susținut declarații de presă după ședința de Consiliu Local Municipal de astăzi în care s-a adoptat un nou Regulament privind salubrizarea.

Întrebat fiind dacă are acceptul Polaris M Holding pentru modificarea Regulamentului privind salubrizarea care vine și schimbă frecvența colectării deșeurilor, care în cazul zonelor rezidențiale se va efectua în fiecare zi, față de o data la 42 de ore cum este reglementat în prezent, edilul a răspuns că nu are nevoie de acordul salubrizatorului.

O altă reglementare importantă prevede că ridicarea deșeurilor municipal se va efectua doar în intervalul orar 22 – 06 pe arterele unde iluminatul public este corespunzător, și în intervalul 09 – 11 pe străzile unde vizibilitatea noaptea este precară. Intervalele orare de mai sus se aplică în aceleași condiții și în cazul măturării și spălării căilor publice.

Practic prin hotărîrea adoptată astăzi de CLM, se  modifică prevederile caietului de sarcini, în baza căruia funcționează acest contract.
 
„Regulamentul va intra în vigoare în maximum 2 săptămâni, elaborăm documentul care va merge la Prefectură pentru legalitate și apoi HCL va intra în vigoare.

Frecvența nu trebuie să aibă avizul salubrizatorului, dar dacă modificările făcute de noi implică noi costuri, noi le vom plăti, cu condiția să fie fundamentate”, a mai spus Chițac.

În privința ajustării tarifelor solicitate de Polaris M Holding încă din luna aprilie a.c., primarul a confirmat că solicitarea există dar abia acum un expert contabil verifică balanțele analitice ale companiei.

„Nu putem aproba pe vorbe, am solicitat să ne dea balanțele analitice.


Trebuie să vedem dacă costurile sunt mai mari decât veniturile.

Am angajat un expert contabil care să se uite pe aceste cheltuieli, pentru ca în anii trecuți am găsit la cheltuieli și un Ferrari.

Acest lucru necesită timp”, a declarat Vergil Chițac.

Personal primarul a mărturisit că dorește spargerea monopolului gunoiului la Constanța, împărțirea orașului și competiție în acest domeniu, dar a admis că acest lucru nu se poate realiza decât legal.
 

PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

 


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

LIVE TEXT AUR Constanța, în conferință de presă. "Hârșova, Cernavodă, Medgidia, Corbu sunt localități pe care ne bazăm la scor bun" (FOTO)

28 Mar 2024 379

LIVE VIDEO-TEXT AUR Constanța, în conferință de presă. Se discută despre probleme de interes local și național (FOTO)

21 Mar 2024 750

UPDATE Trei primari PNL din județul Constanța, vizați de intoxicări din partea PSD Constanța (VIDEO)

17 Mar 2024 1227

LIVE VIDEO+TEXT Vergil Chițac consideră că Florin Mitroi îl poate ajuta să câștige al doilea mandat la Primăria Constanța (GALERIE FOTO+VIDEO)

17 Mar 2024 882

Iohannis, declarație de presă pe tema NATO la ora 17.00

12 Mar 2024 426

LIVE Text Teme naționale și locale, dezbătute de reprezentanții AUR Constanța (FOTO)

07 Mar 2024 651

LIVE VIDEO+TEXT AUR Constanța, în conferință de presă. Se dezbat probleme de interes național (GALERIE FOTO+VIDEO)

02 Mar 2024 795

Ce spune primarul Vergil Chițac despre o candidatură pentru un nou mandat la Primăria Municipiului Constanța

29 Feb 2024 1049

LIVE TEXT. Garda de Coastă Constanța, la ora bilanțului (FOTO+VIDEO)

29 Feb 2024 748

LIVE TEXT Probleme de interes local și național la filiala Constanța a partidului AUR (FOTO)

22 Feb 2024 664

LIVE Conducerea PUSL Constanța despre lansarea de candidați pentru alegerile locale

21 Feb 2024 840

LIVE VIDEO-TEXT Conferință de presă USR Constanța. Stelian Ion și Președintele USR Mangalia abordează subiecte de interes public local

15 Feb 2024 729

LIVE VIDEO-TEXT- conferință de presă a AUR Constanța Murad ar putea candida la președinția Consiliului Județean Constanța (FOTO)

15 Feb 2024 1087

LIVE VIDEO+TEXT Este oficial! Pro Romania Constanța a intrat în Partidul Național Liberal (GALERIE FOTO+VIDEO)

10 Feb 2024 1555

Știri Constanța azi LIVE TEXT. AUR Constanța, în conferință de presă. Se discută despre probleme de interes local și național (FOTO)

08 Feb 2024 760