Primarul comunei Cumpăna, Mariana Gâju, a prezentat raportul de activitate pentru anul 2017 „Ne dorim o comunicare deschisă şi transparentă“ (galerie foto)

Sala mare a Căminului Cultural din localitatea Cumpăna a găzduit, ieri-seară, un eveniment important pentru locuitorii comunei. La eveniment au fost prezenţi cetăţeni, locuitori ai comunei, agenţi economici, consilieri locali. Primarul localităţii, Mariana Gâju, a prezentat raportul de activitate pe anul 2017 alături de viceprimarul Florin Neagu, secretarul Sorin Daniel Nicolae, consilieri locali şi funcţionari publici ai Primăriei Cumpăna.
 
„Pentru al 17-lea an vin în faţa dumneavoastră pentru a prezenta raportul de activitate. Misiunea Primăriei comunei Cumpăna este aceea de a fi în slujba nevoilor comunităţii locale, furnizând servicii la un înalt standard de calitate în context naţional şi internaţional, respectând valori precum: performanţă şi disciplină, spirit de echipă, integritate şi sinceritate, egalitate de şanse şi responsabilitate socială“, le-a spus celor prezenţi primarul Mariana Gâju.
 
În context, şefa administraţiei locale i-a anunţat pe cei prezenţi că îşi mai doreşte un mandat de primar. „Mi-am dorit să fiu primar ca să ajut comunitatea. Mi-am dorit să fiu primar pentru că iubesc comuna Cumpăna şi pe locuitorii săi. Nu mă deranjează criticile. Prieten îmi este cel care vine şi îmi spune în faţă ce am putea să schimbăm. Discuţiile ar fi putut fi benefice. Noi nu facem decât să aducem civilizaţia în comuna noastră. Pentru mine, educaţia şi sănătatea sunt pe primele locuri şi mulţumesc consilierilor locali, colegii mei, că am reuşit să îi conving să punem pe primul loc aceste două domenii. Şi da, vreau să candidez şi în anul 2020!“, a anunţat Mariana Gâju.
 
Raportul anual cumulează rapoartele de activitate pe anul 2017 ale compartimentelor funcţionale din cadrul aparatului de specialitate al primarului comunei Cumpăna, evidenţiind cu precădere obiectivele de activitate specifice, modul de atingere a acestora, respectiv aducerea la îndeplinire a hotărârilor Consiliului Local şi a dispoziţiilor emise de primar. „Aşa cum am încercat în fiecare an, acest raport nu vreau sa reprezinte doar un act administrativ impersonal, ci să fie un instrument de informare a cetăţenilor cu privire la modul şi eficienţa rezolvării treburilor publice, a acţiunilor întreprinse pentru realizarea strategiilor, a modului de îndeplinire a obiectivelor propuse pe principalele domenii de activitate, manifestându-mi, încă o dată, deschiderea şi transparenţa faţă de cetăţean, încercând să îmbunătăţim în fiecare an calitatea şi eficienţa muncii noastre. Consider că datele prezentate în raport pot oferi cetăţenilor o imagine generală asupra activităţii noastre în anul care a trecut asupra modului de rezolvare a problemelor comunităţii locale“, a precizat Mariana Gâju.
 
Nu în ultimul rând, primarul comunei Cumpăna a anunţat că doreşte o comunicare deschisă cu cetăţenii din localitate. „Ne propunem să fim un reper al eficienţei, al coerenţei actului decizional şi al transparenţei administrative, să susţinem crearea unei comunităţi active şi dinamice, să atragem investiţii şi să generăm proiecte de importanţă strategică pentru comună şi cetăţeni, iar toate acestea să conducă la creşterea calităţii vieţii în comuna Cumpăna. Prin intermediul prezentului raport, precum şi prin numeroasele acţiuni întreprinse pe parcursul mandatului meu, am dovedit că ne dorim o comunicare deschisă şi transparentă pentru a pune bazele unui parteneriat real între Primăria comunei Cumpăna şi cetăţeni“, a mai subliniat Mariana Gâju.
 

Zeci de proiecte importante

 
Unul dintre proiectele aflate în desfăşurare este cel intitulat „Modernizare drumuri în comuna Cumpăna - 12,7 km“. Proiectul este derulat prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală, iar valoarea investiţiei este de 11.680.311 lei. Un alt proiect, „Modernizare drumuri de acces campus şcolar - 8km“, derulat prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală, are o valoare de 7.034.898 de lei. „Modernizare străzi în comuna Cumpăna - 1,4 km“ este un alt proiect, cu o valoare de 2.623.792 de lei şi finanţare de la bugetul local.
 
Proiectul „Reabilitare şi modernizare străzi în comuna Cumpăna - 10,2 km“ este derulat prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală, în baza contractului de finanţare nr. 2388/6.11.2017. Valoarea investiţiei este de 6.665.673 de lei, iar lucrările trebuie finalizate până în anul 2020.
 
Primăria Cumpăna desfăşoară şi proiectul „Extindere reţea de apă şi canalizare menajeră în comuna Cumpăna“, în valoare de 6.305.158 de lei. Proiectul cuprinde 2,89 km de reţea de apă, 5,9 km de reţea de canalizare şi patru staţii de pompare a apei uzate.
 

Administraţia publică locală se gândeşte şi la cei mici. În acest sens, este implementat proiectul „Construire creşă în comuna Cumpăna (100 de locuri)“, în valoare de 5.229.847 de lei. Termenul de finalizare a lucrărilor: 2020. Un alt proiect implementat de Primăria Cumpăna este „Modernizare Grădiniţă cu orar prelungit «Sfânta Maria», comuna Cumpăna“, în valoare de 3.167.859 de lei. Termen de finalizare: 2019.
 
Trebuie menţionat şi proiectul ce vizează „Achiziţia de echipamente şi reţea internet wireless în comuna Cumpăna“, în valoare totală de 117.000 de lei.

 
„Strategia de dezvoltare a comunei Cumpăna pentru următorii ani cuprinde măsuri pentru crearea de noi locuri de muncă şi sprijinirea investiţiilor, dezvoltarea educaţiei şi protecţia socială, dezvoltarea infrastructurii utilitare“, a adăugat, la finalul prezentării, primarul ec. Mariana Gâju.
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Declarații de avere Constanța Sorin - Daniel Nicolae, secretar general la Primăria Cumpăna, averea și interesele (DOCUMENTE)

17 Apr 2024 457

Primul transport de mobilier Dotări pentru unitățile de învățământ din Cumpăna, județul Constanța. Un pas important în educație (FOTO)

13 Apr 2024 808

CS Victoria Cumpăna Luptătoarea Ioana Lorelay Jinga a urcat pe podium la Cupa României (GALERIE FOTO)

12 Apr 2024 817

Primăria Cumpăna, județul Constanța, demarează proiectul „Consolidare, Extindere, Modernizare, clădire corp A – Liceul Tehnologic Nicolae Dumitrescu, Cumpăna”

09 Apr 2024 534

Comunitatea musulmană a comunei Cumpăna a participat la tradiționala Cină de Iftar – Masa Prieteniei

08 Apr 2024 579

Primăria Cumpăna, județul Constanța, dezvoltă un parc industrial în zona de vest

27 Mar 2024 666

CS Victoria Cumpăna Gimnastele, peste 20 de medalii în Serbia, la „Trophy of Novi Sad“. „Continuați să atingeți stelele!“ (GALERIE FOTO)

25 Mar 2024 730

Primăria Comunei Cumpăna închiriază un spațiu cu destinaţia desfăşurării unor activităţi medicale

23 Mar 2024 598

Locuri de muncă Constanța Primăria comunei Cumpăna angajează îngrijitor copii. Detalii

15 Mar 2024 708

Locuri de muncă Constanța Primăria Cumpăna angajează. Detalii

15 Mar 2024 864

Constanța Continuă lucrările la Centrul Civic din comuna Cumpăna

14 Mar 2024 837

Eveniment de gală la Restaurant Zorile Primăria Cumpăna organizează o petrecere dedicată femeilor din localitate! (GALERIE FOTO+VIDEO)

08 Mar 2024 928

Știri Constanța Parteneriatul ”Cumpăna Verde” debutează cu activități de plantare puieți de copaci la Cumpăna (FOTO+VIDEO)

07 Mar 2024 617

Asfalt Dobrogea SRL a bătut palma cu Primăria Cumpăna. O parcare nouă va fi executată în zona blocurilor ANL (DOCUMENT)

29 Feb 2024 687

Știri Constanța Un pas important pentru învățământul din Cumpăna. Contract semnat pentru furnizarea de mobilier, materiale didactice și echipamente digitale

27 Feb 2024 722