Primarul Cristian Cîrjaliu, prezent la dezvelirea plăcii onorifice dedicate Clubului Rotary (galerie foto)

agigea.jpgReprezentanţii Centrului de zi Agigea au organizat în Joia Mare un spectacol cu specific pascal în cinstea sponsorului care timp de trei ani de zile a fost permanent alături de ei. Este vorba de Clubul Rotary Cetatea Tomis Constanţa.

În cadrul evenimentului a fost dezvelită placa sponsorului principal Club Rotary Cetatea Tomis Constanţa, iar preotul comunei, Daniel Stoica, a oficiat o slujbă de sfinţire a tăbliţei onorifice. La acţiune au luat parte membrii Clubului Rotary Cetatea Tomis Constanţa, Cristian Cîrjaliu - primarul comunei Agigea şi Cornel Popescu - viceprimarul comunei. „Colaborarea centrului cu membrii Clubului Rotary durează de mai bine de trei ani. Ei sunt sponsorii care nu au lipsit de la nicio sărbătoare. De Crăciun, de Paşte, de 1 Iunie, copiii de la centru au primit ajutoare constând în dulciuri şi obiecte de îmbrăcăminte. Cu ajutorul lor au fost reamenajate dormitoarele, paturile din fier fiind înlocuite cu paturi din lemn. De asemenea, în camere a fost îndepărtat vechiul parchet, fiind montat unul nou", a precizat directorul Centrului de zi Agigea, psihologul Ana-Maria Constantin. Copiii le-au mulţumit sponsorilor pentru ajutorul dat, invitându-i la un moment artistic denumit „Rilă Iepurilă". Micuţii au pregătit un spectacol de 30 de minute, în care au cântat, au recitat poezii şi au dansat pe melodii cu specific pascal şi nu numai. La centru sunt instituţionalizaţi în această perioada 38 de copii, cu vârste cuprinse între 3 şi 16 ani, care provin din familii nevoiaşe. Aici micuţii sunt ajutaţi să se dezvolte armonios, personalul fiind calificat să-i ajute la teme, dar şi să le ofere alternativa petrecerii timpului liber. Cu sprijinul autorităţii locale, copiii primesc câte două mese gratuite pe zi. De asemenea, prin intermediul sponsorilor, micuţii au şansa să meargă, atunci când se iveşte ocazia, în excursii. Centrul de zi Agigea a fost înfiinţat în anul 2002 prin intermediul Direcţiei Generale Judeţene pentru Protecţia Drepturilor Copilului Constanţa în cadrul unui proiect finanţat de Comunitatea Europeană prin fonduri PHARE. Din anul 2005, centrul se află în subordinea Consiliului Local Agigea, Primăria acoperind integral cheltuielile de personal şi cheltuielile materiale, asigurând astfel buna funcţionare a centrului în care copiii fără posibilităţi materiale din localitate au şansa la un trai decent.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

grigoras

15 Apr, 2012 12:55

Intrebare - de ce domnul Bejan era asa de incruntat? Nu ar fi trebuit sa fie vesel?

Articole asemanatoare

Județul Constanța Activități informative la Centrul de Plasament Delfinul din Agigea. Ce au aflat adolescenții

24 Aug 2021 1938

Măsuri extreme Plângeri la DNA pentru executanţii şi furnizorii proiectelor derulate pe fonduri europene nefinalizate până la 1 noiembrie! (documente)

02 Nov 2016 7062

Mai e o zi până se închide podul! Cum se circulă de la Agigea spre Constanţa

11 Sep 2016 2109

Câţi bani mai înghite UAMS Agigea de la CJC Un nou termen de finalizare a lucrărilor pentru pavilionul medical (document)

17 Aug 2016 3670

Ce va face Victor Ponta în Constanţa

10 Nov 2014 1580

Poliţiştii din Agigea au depistat un minor fugar

12 Sep 2014 1158