Administratie locala

Primarul Decebal Făgădău, întâlnire cu reprezentanți ai Băncii Mondiale (galerie foto)

Primarul municipiului Constanța, Decebal Făgădău a participat la o întâlnire de lucru cu Directorul Regional pentru Dezvoltare Durabilă în Europa și Asia Centrală, Steven Schonberger, Directorul Dezvoltare Urbană și Reziliență pentru Europa și Asia Centrală, David Sislen, Directorul de Ţară al Băncii Mondiale pentru România şi Ungaria, Tatiana Proskuryakova și Directorul Executiv în cadrul Consiliului Băncii Mondiale, Florin Vodiță.
Tema centrală a discuțiilor a vizat acordul de servicii de asistenţă tehnică pe baza căruia municipalitatea pune în aplicare bunele practici internaţionale în domeniul dezvoltării urbane.

“Constanța trece printr-o transformare profundă. Demolăm zidurile care s-au ridicat între sectorul public, societatea civilă și sectorul privat. Aveam nevoie de acest acord care ne furnizează cele mai bune soluții ale specialiștilor pentru a dezvolta orașul pe mai multe planuri. Schimbăm mentalități și lucrăm după proceduri bine stabilite”, a declarat Decebal Făgădău.

Constanța este primul oraș  din lume care a încheiat un acord de asistență tehnică, lucrând direct cu Banca Mondială pe trei piloni principali:

1. Consolidarea capacităţii de planificare şi management al investiţiilor, cu accent pe sprijinirea îmbunătăţirii proceselor de planificare şi implementare a proiectelor, îmbunătăţirea gradului de sustenabilitate financiară a municipalităţii şi elaborarea unui program de investiţii multianual;

2. Îmbunătăţirea capacităţii de management al activelor municipale şi de regenerare urbană, prin identificarea unor bunuri neutilizate la adevăratul lor potenţial şi care ar putea fi valorificate mai bine în vederea susţinerii obiectivelor de politici publice pe care şi le propune primăria. În plus, se acordă sprijin şi pentru adoptarea bunelor practici internaţionale pentru dezvoltarea urbană a oraşului, precum şi pentru abordarea activităţilor de reabilitare a cartierelor cu arhitectură veche.

3. Sporirea gradului de competitivitate a zonei metropolitane, cu accent pe dezvoltarea unui profil de competitivitate în Zona Metropolitană Constanţa, evaluându-se performanța comercială a municipiului şi capacitatea acestuia de a-şi valorifica potenţialul de export şi sprijinirea eforturilor primăriei de promovare şi facilitare a investiţiilor.

“În mod normal Banca Mondială lucrează cu guvernele. Ceea ce am observat însă în țări ca România este că există orașe conduse de primari foarte dinamici care își doresc să găsească rapid soluții pentru dezvoltarea comunităților, așa cum este cazul Constanței. Primarul Făgădău și echipa sa cunosc foarte bine avantajele pe care le conferă poziția privilegiată a acestui oraș și își doresc să valorifice cât mai bine potențialul extraordinar al acestuia. Ne bucurăm că și Banca Mondială contribuie cu experiența și soluțiile propuse astfel încât cetățenii să devină participanți activi la dezvoltarea orașului lor”, a declarat Directorul Regional pentru Dezvoltare Durabilă în Europa și Asia Centrală, Steven Schonberger.     

Primarul municipiului Constanța, Decebal Făgădău, a semnat, în 2017, cu Banca Mondială, un acord de asistență tehnică pe o perioadă de trei ani. Obiectivul acestui parteneriat este acela de a transforma Constanţa într-o destinaţie mai atractivă, mai competitivă şi mai smart pentru investitori şi pentru locuitori.

Sursă foto: Primăria Municipiului Constanța

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Investiție uriașă în Constanța. Trei bulevarde, reabilitate și modernizate

17 Oct 2019 638

Primarul Decebal Făgădău anunţă schimbarea la faţă a Constanţei Benzi pentru autobuze, mobilier urban inteligent, piste pentru biciclete (galerie foto)

15 Oct 2019 5311

CT BUS SA este noua societate care se ocupă de transportul local în Constanţa. Discuţii privind liniile metropolitane

15 Oct 2019 1909

Care este prețul stabilit de municipalitate pentru gigacalorie. Cât vor plăti constănțenii față de anul trecut

14 Oct 2019 816

Trei ani de asistenţă tehnică de la Banca Mondială pentru Primăria Constanţa. Oraşul smart se lasă aşteptat!

05 Oct 2019 489

Horia Ţuţuianu - „În judeţul Constanţa, Viorica Dăncilă va obţine minimum 35% în primul tur de scrutin“

05 Oct 2019 476

Primarul Constanţei, Decebal Făgădău, chemat în instanţă de milionarul Virgil Calina. Mărul discordiei - o investiţie imobiliară din Mamaia

02 Oct 2019 8734

Proiectul înfiinţării unui nou cimitir musulman, în linie dreaptă. Primarul Decebal Făgădău - „Sper ca la primăvară să fie gata“

01 Oct 2019 1022

Parcarea supraetajată de la Spitalul Judeţean Constanţa va deveni cu plată! Iată motivul

30 Sep 2019 658

Cum comentează primarul Decebal Făgădău şi fostul candidat Vergil Chiţac anunţul candidaturii la primăria Constanţa a lui Stelian Ion (USR)

30 Sep 2019 854

Încep lucrările la Sala Polivalentă din municipiul Constanţa!

30 Sep 2019 914

„ComeToSEAus“, în linie dreaptă Făgădău propune un memorandum transpartinic pentru susţinerea proiectului Constanţa - Capitală a Tineretului 2020-2021!

26 Sep 2019 964

Proiectul #ComeToSEAus prezentat oficial de tinerii din Constanța. Alături de ei, primarul Făgădău

25 Sep 2019 383

Consiliul local al municipiului Constanța, convocat în ședință extraordinară. Ce proiect se află pe ordinea de zi

20 Sep 2019 430

"Săptămâna Europeană a Mobilității" Decebal Făgădău şi angajaţii Primăriei vor veni la muncă cu autobuzul

19 Sep 2019 973