Primarul din Pantelimon, criticat că vrea să-şi subordoneze Consiliul Local Vasile Neicu-Cei care mă acuză sunt trădători de partid!

Pantelimon_-_Vasile_Neicu_03.jpgŞedinţa de constituire a noului Consiliul Local Pantelimon desfăşurată în data de 30 iunie s-a lăsat cu scântei. Motivul? Trei dintre consilierii PSD au votat un alt viceprimar decât cel susţinut de partid, explică primarul Vasile Neicu.

Cu toate că la nivel de partid se convenise să fie susţinut pentru funcţia de viceprimar al comunei Pantelimon social-democratul Gheorghe Martinescu (viceprimar şi în legislatura 2008 - 2012), consilierii locali PSD Dinu Dan Vladu, Ştefan Drăguţ şi Constantin Mocanu au acordat votul lor lui Ştefan Drăguţ. Votul celor trei consilieri locali a fost determinant, viceprimar al comunei Pantelimon fiind ales Ştefan Drăguţ şi nu Gheorghe Martinescu, candidatul agreat de PSD.

Motivaţia consilierului PSD Dinu Dan Vladu

Dinu Dan Vladu motivează că decizia de a nu-l mai susţine pentru funcţia de viceprimar pe Gheorghe Martinescu este legată de faptul că fostul viceprimar ar fi dat semne, în timpul campaniei electorale, că vrea să se retragă din administraţia publică locală. Mai mult, Dinu Dan Vladu acuză că primarul Vasile Neicu, prin menţinerea lui Gheorghe Martinescu pe funcţia de viceprimar, doreşte „să-şi subordoneze Consiliul Local pentru propriile interese".

„Este greu să formezi un alt viceprimar"

În replică la acuzele care îi sunt aduse, primarul Vasile Neicu a precizat că Dinu Dan Vladu, Ştefan Drăguţ şi Constantin Mocanu sunt trădători de partid. De asemenea, Neicu susţine că menţinerea lui Gheorghe Martinescu are o singură explicaţie. „Este greu să formezi un alt viceprimar. Martinescu avea experienţă, spre deosebire de actualul viceprimar Ştefan Drăguţ", a declarat Vasile Neicu.

Primarul a cerut excluderea „trădătorilor" din partid

Potrivit primarului, cu o săptămână înainte de constituirea Consiliului Local s-a discutat şi convenit la nivel de partid să fie susţinut pentru funcţia de viceprimar, fostul viceprimar Gheorghe Martinescu. Însă social-democraţii Vladu, Drăguţ şi Mocanu una au spus, alta au votat. „Cei trei - Vladu, Drăguţ şi Mocanu - au spus una, şi anume că îl susţin pe Martinescu, şi au votat alta în ziua constituirii Consiliului Local. Într-un cuvânt, au trădat partidul!", a menţionat primarul Vasile Neicu. Primarul a precizat că în privinţa lui Vladu şi a lui Drăguţ, aşteaptă de la Organizaţia Judeţeană a PSD Constanţa răspunsul cu privire la excluderea lor din partid. „De la cei doi (n.r. Dinu Dan Vladu şi Ştefan Drăguţ) mă aştept la orice de acum încolo, atâta timp cât nu au ştiut să-şi ţină cuvântul dat. De aceea am solicitat aprobarea excluderii lor din partid. Sunt trădători şi nu aveam cum să mai am încredere în ei!", a explicat şeful autorităţii locale. Menţionăm că în privinţa lui Constantin Mocanu, unul dintre cei trei acuzaţi de trădare, şeful autorităţii locale a mărturisit că se va mai gândi dacă va solicita sau nu excluderea lui din PSD şi implicit din Consiliul Local Pantelimon.

Se va alege un nou viceprimar?

Dacă Organizaţia Judeţeană a PSD va aproba excluderea celor doi din partid, Ştefan Drăguţ va pierde funcţiile de viceprimar şi de consilier local, iar în cazul lui Dinu Dan Vladu se va constata încetarea calităţii de consilier local. Ca atare, în cazul în care cei doi vor părăsi Consiliul Local Pantelimon, consilierii locali se vor reuni în şedinţă pentru a vota noua structură a Consiliului Local şi implicit alegerea unui alt viceprimar, agreatul PSD-ului rămânând în continuare Gheorghe Martinescu.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Rugby Echipa Under-16 de la Tomitanii Constanța, încă o victorie în campionat (GALERIE FOTO)

22 Apr 2024 489

Cumpărări directe Constanța Primăria Pantelimon cumpără stație de autobuz (DOCUMENT)

18 Apr 2024 488

Ministerul Sănătății Concluziile controlului ministrului Rafila la Spitalul Clinic de Urgență Sf. Pantelimon București

17 Apr 2024 547

Taina Sfântului Maslu și Sfinți Tămăduitori la Sanatoriul Balnear Techirghiol (GALERIE FOTO)

11 Apr 2024 554

Anchetă la Spitalul Clinic de Urgență Sf. Pantelimon București! Mai mulți pacienți ar fi decedat după administrarea incorectă a unui medicament

11 Apr 2024 562

Ministerul Dezvoltării Două primării din județul Constanța au primit bani pentru investiții realizate prin etapele I și II ale PNDL

10 Apr 2024 2253

Cumpărări directe Constanța Ce societate se ocupă de extinderea imobilului Grădiniței Nistorești, comuna Pantelimon (DOCUMENT)

09 Apr 2024 563

Cumpărări directe Constanța Primăria Pantelimon achiziționează servicii de proiectare balon tensiostatic (DOCUMENT)

08 Apr 2024 403

BT Direct IFN SA extinde operațiunile în Constanța. Lista noilor puncte de lucru

22 Mar 2024 694

Primarul Constanței, la judecată cu Arhiepiscopia Tomisului, pentru desființarea lucrărilor de la o capelă din oraș. Clericii fac demersuri pentru intrarea în legalitate

21 Mar 2024 1553

Licitație organizată de CNI ce vizează reabilitarea clădirii Centrului Multifuncțional din Pantelimon, județul Constanța (DOCUMENT)

19 Mar 2024 550

Cumpărări directe Constanța Aliana-Team Consulting SRL va întocmi documentația pentru realizarea racordurilor la rețeaua de canalizare, în comuna Pantelimon (DOCUMENT)

12 Mar 2024 661

Camera de Conturi Constanța Audit efectuat asupra situațiilor financiare raportate de comuna Pantelimon pentru anul 2022. Concluzii (DOCUMENT)

09 Mar 2024 635

Angajări Constanța Primăria comunei Pantelimon angajează. Iată ce post este vacant

04 Mar 2024 1186

Firme Constanța O nouă firmă deschisă în comuna Pantelimon. Iată cu ce se ocupă

15 Feb 2024 786