Primarul Făgădău, apel către asociaţiile şi fundaţiile care vor să sprijine Centrul pentru persoanele fără adăpost din Brătianu

Aleşii locali municipali au aprobat funcţionarea în municipiul Constanţa a unui Centru pentru persoanele fără adăpost.
Centrul Sfânta Filofteia, va fi amenajat într-un imobil din complexul Doi Cocoşi. Spaţiul a fost pus la dispoziţia municipalităţii cu titlu gratuit pentru cinci ani de zile de fundaţia Sammarina.

Centrul va oferi servicii sociale şi consiliere pentru 50 de persoane. Primarul Decebal Făgădău a anunţat şi care sunt partenerii municipalităţii în acest proiect. De pildă, Arhiepiscopia se va ocupa de consilierea spirituală şi de strângerea de donaţii iar Asociaţia Suflete Deschise va oferi masele calde de două ori pe zi.
De asemenea, Primăria se va ocupa de amenajări, reparaţii, dotări, plata utilităţilor, servicii sociale pe toată durata acestui proiect.
Centrul va funcţiona în program 8.00-20.00, tocmai de aceea, primarul Făgădău a făcut apel către toate asociaţiile şi fundaţiile constănţene să devină partener al municipalităţii în cadrul acestui proiect.
Centrul pentru persoanele fără adăpost va funcţiona în subordinea Direcţiei de Asistenţa Socială din Primăria Constanţa, coordonată de Emil Mereuţă.

Citeşte şi:

Municipiul Constanţa va avea adăpost permanent pentru oamenii străzii


 
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Constanța Persoanele fără adăpost găzduite în Centrul „Sfânta Filofteia”

14 Jan 2021 2452