Primarul Gabriela Iacobici, alături de enoriaşii din satul Cheia la agapa frăţească prilejuită de hramul bisericii



Locuitorii satului Cheia, arondat comunei Grădina, au sărbătorit, în urmă cu două zile, hramul Bisericii „Sfinţii Trei Ierarhi“ din localitate. Astfel, ca în fiecare an, în ziua în care sunt prăznuiţi cei trei ierarhi - Sfântul Vasile cel Mare, Sfântul Grigorie Teologul şi Sfântul Ioan Gură de Aur -, biserica din sat se îmbracă în straie de sărbătoare, pentru ca sătenii să se bucure de sărbătoarea hramului lăcaşului de cult. După slujba oficiată de preotul paroh Florin Cabuz, oamenii s-au aşezat la masa de sărbătoare.
 

„Au fost peste 100 de persoane, preponderent oameni în vârstă. Cum obişnuim an de an, pentru pregătirea mesei, numai cu bucate tradiţionale, din care s-au înfruptat locuitorii comunei, s-au ocupat gospodinele din sat. În ceea ce priveşte cheltuielile, pentru a nu împovăra administraţia locală, locuitorii au pus mână de la mână şi au făcut toate pregătirile necesare“, a declarat, pentru ZIUA de Constanţa, primarul comunei Grădina, Gabriela Iacobici.

 


Un alt motiv de bucurie pentru locuitorii din Grădina este determinat de faptul că, în acest an, autoritatea publică locală a stabilit câteva obiective menite a utila şi înfrumuseţa comuna.
Astfel, un prim proiect al administraţiei locale vizează construirea a două terenuri de sport cu gazon artificial, unul în comuna Grădina şi altul în satul Cheia. În acelaşi sat se va mai construi şi un centru civic pentru tineri. 
 

Un alt vis al aleşilor locali este construirea unor locuinţe sociale pentru persoanele defavorizate din comună. „Vreau să iniţiez acest proiect şi să îl propun Consiliului Local, şi, dacă totul decurge bine, în acest an vom construi trei-patru locuinţe sociale. Locuitorii comunei merită să beneficieze de o astfel de măsură“, a adăugat Gabriela Iacobici. 

 
Conform gospodarului-şef, viitoarele cămine pentru persoanele defavorizate ar putea avea un dormitor, o baie şi o bucătărie şi ar urma să fie construite în localităţile Grădina şi Cheia.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Cumpărări directe Constanța Anarecad SRL din Galați va transpune PUG-ul comunei Grădina în Sistem informatic Geografic (DOCUMENTE)

14 Mar 2024 440

Cumpărări directe Constanța Anarecom Regioserv SRL a câștigat două contracte de la Primăria Grădina, în valoare de peste 300.000 de lei (DOCUMENTE)

13 Mar 2024 392

Primăria comunei Grădina, verificată de auditorii Curții de Conturi a României. Ce au descoperit?

09 Mar 2024 605

Licitații Constanța Primăria Comunei Grădina va moderniza drumurile din comună! Ce valoare are contractul (DOCUMENT)

25 Feb 2024 503

Licitații Constanța Echipamente digitale pentru Școala gimnazială nr. 1 din Grădina (DOCUMENT)

24 Feb 2024 947

Primăria Grădina, județul Constanța, organizează licitație pentru furnizarea de mobilier școlar (DOCUMENT)

24 Feb 2024 984

Cumpărări directe Constanța Alsar Pro Construct SRL din Mihail Kogălniceanu va toaleta arborii din comuna Grădina

08 Feb 2024 574

Licitații Constanța Ce firmă se va ocupa de colectarea și transportul deșeurilor din comuna Grădina (DOCUMENT)

30 Jan 2024 790

Afaceri Constanța Primăria Mangalia scoate la licitație cuveta Lacului Neptun, Grădina Spectacol Cinematograf Venus și două terenuri

22 Jan 2024 2081

Licitații Constanța Primăria Grădina, contract cu Dab IT Outsourcing SRL, pentru Centrul de monitorizare și Wi-Fi. Compania, numeroase contracte în Dobrogea (DOCUMENTE)

15 Jan 2024 1210

Achiziții Constanța Primăria Grădina va amenaja alei betonate în cimitirul din satul Cheia

11 Oct 2023 775

Declarații de avere Constanța Gabriela Iacobici, primarul comunei Grădina, averea și interesele (DOCUMENTE)

14 Aug 2023 2432

Președintele PNL Însurăței din județul Brăila, vrea să ridice un bloc de apartamente pe locul fostei grădini a Teatrului de Vară din Mamaia (DOCUMENT)

29 May 2023 1612

Contract semnat între Primăria Grădina și o firmă din Tulcea. Ce va livra (DOCUMENT)

09 Mar 2023 1332

Primăria Grădina caută firmă pentru cadastrarea în localitate. Ce sumă pune la bătaie (DOCUMENT)

30 Dec 2022 1334