Administratie locala

Primarul George Scupra, la Sesiunea internațională Pontica 52 „Am reușit să fim identificați ca ovidieni, și nu ca ovideni“ (galerie foto)

Începând de ieri, 2 octombrie 2019, timp de 3 zile la Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța are loc Sesiunea Internațională – Pontica 2019, ediția nr. 52. În cadrul acestui eveniment, Primăria orașului Ovidiu a fost reprezentată de primar George Scupra, care a ținut o alocuțiune în cadrul lansării volumului de carte bilingv (română - latină) „Publius Ovidius Naso - Tristele și scrisori din Pont“.


În discursul său, primarul George Scupra a prezentat evenimente și activitățile pe care Primăria Ovidiu le-a organizat pentru omagierea legăturii dintre orașul Ovidiu și poetul latin. „Noi, locuitorii singurului oraș din lume ce poartă numele marelui poet, ne mândrim că în ultimii 3 ani am reușit să fim identificați pe plan local, național dar și internațional ca ovidieni, și nu ca ovideni, așa cum eram numiți până nu demult“, a declarat primarul George Scupra.


Volumul „Publius Ovidius Naso - Tristele și scrisori din Pont“ este o ediție limitată ce va fi distribuită doar anumitor instituții publice, universităților și asociațiilor de profil, cu scopul de a fi păstrate și transmise generațiilor viitoare, pentru a păstra vie dovada latinității pe meleagurile noastre.

Sursa foto: Primaria Ovidiu
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Militarii Laurenţiu Cobzaru şi Costel Mazâlu au susţinut o cauză umanitară la Maratonul Transfrontalier „Via Pontica“

04 Sep 2019 679

Cristian Bornaz, din Constanţa, a câştigat ediţia 2019 a Maratonului Transfrontalier „Via Pontica“ (galerie foto)

04 Sep 2019 1092

​Liceu din Constanța angajează paznic. Probă unică - interviu

11 Aug 2019 888

Au fost anunţate numele firmelor care vor furniza fructe proaspete unităţilor militare din Forţele Navale (document)

03 Aug 2019 665

Tradiţie şi profesionalism. 155 de ani de logistică navală

02 Aug 2019 425

Ministerul Educației a rezolvat cu promovabilitatea la Bac. Le-a „revocat” titlul de colegii tehnice și le-a transformat în licee

02 Apr 2019 6386