Primarul George Scupra promite trei zile de petrecere maraton Distracţie pentru toate gusturile, la Zilele Oraşului Ovidiu (documente)



Trei zile de distracţie, trei zile presărate cu muzică, dans şi competiţii sportive, trei zile în care oraşul Ovidiu îmbracă haine de sărbătoare.


Pe scurt, cea de-a şaptea ediţie a Zilelor Oraşului Ovidiu, sărbătoare în care localnicii, administraţia publică locală - organizatoarea evenimentului - dar şi invitaţii lor vor petrece aşa cum se cuvine. Sărbătoarea locală este dublată de organizarea unui alt eveniment cultural de marcă, Festivalul Cântecului Popular „Elena Roizen“, ajuns la cea de-a opta ediţie. Anul acesta, sărbătoarea locală Zilele Oraşului Ovidiu se va desfăşura pe parcursul a trei zile.
Evenimentele vor debuta vineri, la ora 13.00, când cei mai curajoşi voinici îşi vor măsura forţele în tradiţionalele lupte tătăreşti - kureş, competiţii ce se vor desfăşura la stadionul din oraşul Ovidiu. În acest an, spectacolul muzical va fi deschis, la invitaţia primarului George Scupra, de ansamblul oraşului Kucukkuyu din Turcia, înfrăţit cu oraşul Ovidiu în anul 2014. Începând cu ora 21.30, în încheierea recitalurilor de muzică populară, muzică uşoară şi muzică rock, Nico şi Cabron promit că vor susţine o reprezentaţie de zile mari.

Sâmbătă, urcă pe scenă Voltaj

Sâmbătă, ora 11.00, este programată deschiderea oficială a recitalurilor şi spectacolelor dedicate copiilor, iar la ora 18.00, va avea loc deschiderea Festivalului Cântecului Popular „Elena Roizen“, faza de concurs, competiţie organizată de Primăria Ovidiu în colaborare cu Centrul Cultural „Elena Roizen“. Trebuie menţionat că, începând cu luna aceasta, Centrul Cultural Ovidiu va purta numele regretatei interprete  de muzică populară Elena Roizen, iar îndată ce vor fi încheiate lucrările de reamenajare şi reabilitare completă a centrului cultural, va avea loc şi festivitatea de inaugurare. Seara de sâmbătă va continua cu un recital de muzică populară susţinut de interpreta de Veta Biriş. În încheiere, trupa Voltaj, reprezentanta României la Eurovision 2015, promite un concert excepţional, la care sunt invitaţi toţi locuitorii oraşului şi nu numai.

Duminica, dominată de competiţii sportive

Duminică, începând cu ora 10.00, Primăria Ovidiu în colaborare cu Clubul Sportiv Ovidiu, organizează cea de a doua ediţie a Crosului Oraşului Ovidiu. Dacă anul trecut, la prima ediţie, au fost aproximativ 600 de participanţi de toate vârstele (de la 6 ani până la 79 de ani), anul acesta, organizatorii preconizează un număr de cel puţin 1.000 de participanţi. La fel ca la ediţia precedentă, primarul George Scupra  îi va premia pe toţi participanţii. Sportivii vor primi drept recompensă articole sportive şi dulciuri, iar câştigătorii de la cele trei categorii de vârstă (10-14 ani, 14-18 ani, peste 18 ani) vor avea parte de premii surpriză substanţiale.
Un alt eveniment ce, treptat, devine o frumoasă tradiţie este Cupa Oraşului Ovidiu la fotbal. Anul acesta au fost înscrise în competiţie 12 echipe din Ovidiu. Finala Cupei la fotbal se va desfăşura duminică, începând cu ora 14.00, în incinta Academiei de Fotbal „Gheorghe Hagi“.

3 Sud Est şi BUG Mafia, invitaţi speciali

Tot duminică, în ultima zi a evenimentului, cu începere de la ora 18.00, pe scena Centrului Cultural va avea loc Gala Festivalului Cântecului Popular „Elena Roizen“. În încheiere, vor susţine recitaluri interpreţii de muzică populară Ştefania Rareş şi Ilie Caraş. Invitaţi speciali ai evenimentului sunt trupele 3 Sud Est şi BUG Mafia. Festivităţile dedicate Zilelor Oraşului Ovidiu se vor încheia cu un spectacol impresionant de artificii.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Comunicat de presă Oraşul Ovidiu va avea o faleză de doi kilometri pe malul lacului. Ce alte investiţii vor fi demarate

28 Sep 2017 2762

Maraton cultural şi sportiv la Zilele Oraşului Ovidiu

25 May 2015 3302