Primarul insistă cu proiectul şi pentru o reconciliere între locuitori şi investitor PUD-ul VDT Construct Impex SRL pentru blocul cu zece etaje din Palazu Mare, aviz negativ

Zilele trecute un grup de constănţeni locuitori ai cartierului Palazu Mare au transmis o adresă deschisă către autorităţi prin care îşi exprimau îngrijorarea că pe strada Lucian Blaga, o zonă doar cu case, va fi ridicat un bloc cu zece etaje.
Oamenii au redactat o scrisoare deschisă către prefectul Dumitru Jeacă, primarul Decebal Făgădău, preşedintele PMP Constanţa, Claudiu Palaz, preşedintele PNL Constanţa, Bogdan Huţucă, şi ceilalţi consilieri locali, solicitându-le tuturor să le facă o vizită în cartier şi să vadă la faţa locului situaţia existentă.
 
Reprezentanţii protestatarilor au participat şi la şedinţa Comisiei de Urbanism a Consiliului Local Municipal şi le-au cerut consilierilor să nu avizeze favorabil planul urbanistic de detaliu pentru imobilul D+P+10 etaje, locuinţe colective, Palazu Mare, strada Lucian Blaga nr. 15, municipiul Constanţa, supus dezbaterii publice şi care este în contradicţie cu proiectul depus iniţial - pentru un imobil D+P+8 etaje, iniţiat de dezvoltatorul VDT Construct Impex SRL.
 

PUD-ul celor de la VDT Construct Impex SRL a primit aviz negativ în urmă cu două luni

 
Mihaela Andrei, consilier local PNL, ne-a explicat că acest PUD a primit deja aviz nefavorabil în urmă cu două luni de la membrii Comisiei de Urbanism şi nu înţelege de ce primarul Decebal Făgădău insistă ca acest proiect să fie din nou dezbătut şi supus votului aleşilor locali.
 
„De 3 ani de când sunt în Comisia de urbanism văd planuri de urbanism care par minunate pe hârtie, dar doar pe hârtie. Vad clădiri noi cu certificate de urbanism emise de către actualul arhitect, care nu respectă aliniamentul faţă de domeniul public, văd clădiri nou construite la mult mai puţin de 5 m de marginea lacului, văd clădiri construite una lângă alta fără a avea nimic de-a face cu o dezvoltare armonioasă a oraşului. Văd oameni care vin în audienţă Ia comisia de urbanism, din care fac parte, plângând că lângă casa lor se construiesc blocuri. Blocuri ce le încalcă dreptul la intimitate. Le-am simţit neputinţa, îmi dau exemple de vecini care şi-au acoperit curţile ca să poată avea intimitate. Văd un haos care-mi pare că se dezvoltă Ia fel de mult sau poate mai mult decât înainte. Acele PUZ-uri frumos prezentate în comisia de urbanism nu corespund deloc cu realitatea cruntă din oraşul nostru”, a precizat Mihaela Andrei, membru al Comisiei de urbanism a CLM Constanţa.
 
Interesant este faptul că în şedinţa de luni a Comisiei de Urbanism nu s-a mai dat niciun fel de aviz proiectului imobiliar. Decebal Făgădău a venit şi el la şedinţa Comisiei 2 şi ar fi recomandat ca investitorul să se întâlnească cu locuitorii din Palazu şi să-şi rezolve problemele, ne-a relatat un consilier local, prezent la şedinţă.
 
Locuitorii din Palazu susţin că prin construirea acestui imobil cu înălţimea de 34,70 metri le va fi îngrădit dreptul la intimitate în locuinţe, ceea ce contravine prevederilor Constituţiei României, capitolul II, art. 26, (1), cât şi Codului Civil Art. 58 (1) privind dreptul la intimitate şi vor să ştie motivul pentru care se aprobă construcţia imobilului cu D+P+10 etaje, cu înălţimea de 34,70 metri, la o distanţă de doi metri de gardul proprietăţii unora dintre ei, ţinând cont de faptul că suprafaţa de 1.994 de metri pătraţi aferentă construcţiei poate avea o înălţime suficientă care să asigure o distanţă corectă şi legală faţă de proprietăţile oamenilor.
 

Preşedintele PNL Constanţa îi asigură pe locuitorii din Palazu că aleşii locali nu vor aproba PUD-ul

 
„Am citit cu mare interes scrisoarea deschisă adresată de constănţenii care locuiesc în cartierul Palazu Mare şi anunţ pe această cale că imediat ce mă voi întoarce de la Parlament voi da curs invitaţiei lor de a vedea la faţa locului situaţia semnalată de dânşii. Haosul urbanistic pe care îl generează Primăria Constanţa trebuie să înceteze, iar deciziile primarului Decebal Făgădău şi ale arhitectului-şef al Primăriei să nu mai lezeze drepturile şi confortul cetăţenilor de bună-credinţă.
 
Consilierii locali ai PNL au acordat aviz nefavorabil acestei construcţii în Comisia de urbanism, tocmai din considerentele semnalate de cetăţeni, dar PSD şi primarul Decebal Făgădău au avizat în cele din urmă proiectul. Este evident că această politică administrativă făcută pe genunchi şi în total dispreţ faţă de constănţeni nu poate fi, în niciun caz, cheia dezvoltatorii oraşului, iar Primăria trebuie să reintre în slujba cetăţenilor”, spune deputatul Bogdan Huţucă, preşedintele PNL Constanţa, unul dintre destinatarul scrisorii deschise a locuitorilor din Palazu Mare.

 

Despre VDT Construct Impex SRL 

 
Potrivit Registrului Comerţului, firma VDT Construct Impex SRL a fost înmatriculată în anul 2003 şi are sediul social în municipiul Constanţa. Capitalul social subscris, de 795.885 de lei, integral vărsat, este compus din 53.059 de părţi sociale. Valoarea unei părţi sociale este de 15 lei. Asociat unic al firmei este Vasilică Ivan. Tot el este şi administratorul firmei, care se ocupă de comerţul cu ridicata al materialului lemnos, al materialelor de construcţii şi al echipamentelor sanitare.

În anul 2015, societatea cu 66 de angajaţi a declarat o cifră de afaceri de 14.938.015 lei şi un profit net de 561.266 de lei. De asemenea, în anul fiscal 2016, societatea cu 67 de salariaţi a raportat o cifră de afaceri de 43.406.473 de lei şi un profit de 1.0276.673 de lei. Situaţia financiară pe anul 2017 arată astfel: 57 de salariaţi, cifră de afaceri de 20.869.587 de lei şi un profit de 1.377.593 de lei. Numele lui Vasilică Ivan apare şi în AGE General Consulting SRL şi Delta Mar Tours SRL.
 

Citeşte şi:

Constănţeanul supărat Un grup de locuitori din cartierul Palazu Mare solicită autorităţilor să respecte PUZ-ul zonei aprobat în 2011 şi să nu autorizeze un bloc în mijlocul unui cartier de case (documente)


PUD-ul iniţiat de VDT Construct Impex intră în Comisia Tehnică de Urbanism
 
 
 


Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Scrisoare deschisă a membrilor Sindicatului „Ovidius” al Lucrătorilor din Muzee Constanța referitor la Noaptea Muzeelor

17 May 2024 434

Mohammad Murad, candidatul AUR pentru președinția CJC, scrisoare deschisă către toți tinerii constănțeni (VIDEO)

02 May 2024 701

Scandalul Depardieu escaladează Zeci de artiști francezi au înaintat o scrisoare deschisă

26 Dec 2023 1999

Conducerea Academiei Române reacționează printr-o scrisoare deschisă la renovarea Bojdeucăi lui Creangă, în „stil modernizat excesiv”

23 Nov 2023 1051

O parte din Biserica din Moldova vrea să treacă să treacă în subordinea Patriarhiei Române

13 Nov 2023 800

Federaţia Coaliţia Natura 2000 România, scrisoare deschisă pentru a nu se construi un parc de turbine eoliene în Rezervația Biosferei Delta Dunării, pe Grindul Chituc

28 Jul 2023 1009

„Restaurăm istoria și construim viitorul“ Fundațiunea Universitară Carol I, „aşezământul spre binele tinerimii universitare“ readus la viață de compania care acum restaurează Cazinoul din Constanța

30 Jun 2023 1565

ZIUA LIVE. Proiectul de vânzare a 854 mp de plajă în stațiunea Mamaia, abuz în serviciu sau bani pentru bugetul local?

30 Mar 2023 2185

Două licee pedagogice din Constanța și un altul din Tulcea au semnat scrisoarea transmisă către Președinte, Parlament și Ministerul Educației. Nu vor desființarea specializării de învățător

18 Jan 2023 1590

Scrisoare deschisă a sindicaliștilor de la Șantierul Naval Mangalia. Motivele, protestelor zilnice ale salariaților DSMa

12 Jan 2023 1316

Sindicatul Profesional al Transportatorilor și Activităților Conexe din cadrul CT BUS, scrisoare deschisă adresată primarului și Consiliului Local Constanța (DOCUMENTE)

19 Dec 2022 1388

Lucian Bode, scrisoare deschisă adresată ministrului de interne al Austriei „Ați făcut un joc politic nedemn de o țară care are o tradiție politică așa de bogată”

12 Dec 2022 1104

Asociația „Suflete Deschise” și compania Arimex Comexim 2000 SRL „Vă invităm deci, să urmăm exemplul lui Hristos, să facem fapte bune, să fim uniți, buni și milostivi”

31 Jul 2022 3022

Foști ambasadori SUA Parteneriatul Strategic cu România s-a dovenit a fi una dintre cele mai bune investiții ale SUA în Europa

11 Jul 2022 1249

Mohammad Murad, scrisoare deschisă către premier. „O parte din hoteluri și restaurante vor fi nevoite să închidă”

21 Jun 2022 1285