Primarul Mariana Gâju - „Cumpăna este, astăzi, una dintre cele mai înfloritoare comune ale judeţului“ (galerie foto)


La invitaţia primarului ec. Mariana Gâju, 40 de cetăţeni ai comunei Cumpăna au făcut un tur al localităţii, pentru a vedea principalele realizări ale administraţiei publice locale.


Politica transparentă şi dialogul cu oamenii sunt „paşaportul” către viitor al oricărui primar, indiferent că este edil al unei comune sau al unui oraş. Aceasta este deviza primarului localităţii Cumpăna, Mariana Gâju, care a invitat cetăţenii localităţii sale într-un tur de vizitare a diferitelor zone ale comunei. Primarul Mariana Gâju a dorit ca, împreună cu 40 dintre locuitorii Cumpenei, să ia pulsul comunei, cu bune şi rele.


Una dintre opriri a fost la Campusul Şcolar, o realizare unică în partea aceasta a judeţului Constanţa, cu care nu se pot lăuda multe oraşe sau chiar municipii. Grupul de vizitatori a trecut, apoi, pe la Complexul Sportiv „Centenar 2018”, o bază sportivă modernă, ce poate găzdui, cu brio, competiţii sportive de anvergură. În aceeaşi zonă a fost ridicată şi o grădiniţă, care se adaugă altor proiecte utilitare: asfaltarea străzilor, trotuare moderne, reţeaua de apă şi canalizare, extinderea reţelei de energie electrică, precum şi o creşă destinată celor mai mici dintre locuitorii comunei. Recent, administraţia locală a depus documentaţia pentru construirea unui Centru pentru Îngrijirea Persoanelor Vârstnice.


Viitoarele proiecte vor fi depuse pe fonduri europene sau ministeriale, întrucât bugetul comunei Cumpăna nu este unul foarte mare. În 2019 acesta a fost de 1,5 milioane de euro, investiţiile comunei însumând numai puţin de 10,2 milioane de euro.


„Întotdeauna am privit funcţia de primar ca pe o meserie, pentru că mi-a plăcut ceea ce am făcut în folosul cetăţenilor şi pentru dezvoltarea comunei mele. Cumpăna este, astăzi, una dintre cele mai înfloritoare comune ale judeţului. Iar dacă, uneori, au fost proiecte care nu s-au realizat, pot spune, cu mâna pe inimă, că acest lucru nu este din cauza neimplicării administraţiei locale, ci a piedicilor şi lacunelor legislative”, le-a spus Mariana Gâju, primarul comunei Cumpăna.


La solicitarea cetăţenilor, ca o prioritate imediată, primarul a promis că va face, în continuare, toate demersurile pentru obţinerea transportului metropolitan. Un prim pas a fost făcut, deja, în sensul că atât oraşul Ovidiu, cât şi comuna Cumpăna vor fi centre pilot pentru implementarea proiectului de transport metropolitan.


Citeşte şi:

Primarul din Cumpăna, ales vicepreşedinte al Congresului Comunelor şi Regiunilor din Europa

Manifestări festive la Cumpăna, de Ziua Unirii Principatelor Române

 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Ajutor de Crăciun Pachete cu alimente de bază, oferite unui număr de 150 de bătrâni fără venituri si 138 de persoane cu dizabilităţi, de Primăria Cumpăna

21 Dec 2020 407

A fost deschisă prima creșă la Cumpăna

03 Nov 2020 852

Manifestări prilejuite de Ziua Armatei Române, la Cumpăna

25 Oct 2020 1435

Mariana Gâju, primarul ales al comunei Cumpăna, declarație de avere

23 Oct 2020 3737

Biserica „Sfânta Parascheva” din Cumpăna își prăznuiește hramul

13 Oct 2020 1236

Primăria Cumpăna face angajări în cadrul Compartimentului Creșă

05 Oct 2020 1159

Primăria comunei Cumpăna organizează concurs de recrutare pentru ocuparea mai multor posturi

23 Aug 2020 2162

#alegerilocale2020 Candidatul PNL la Primăria comunei Cumpăna, George Tufă - „O comunitate în dezvoltare are nevoie de o viziune proaspătă“

22 Aug 2020 986

Cetățenii întreabă, primarul răspunde! O nouă serie de întrebări pentru primarul din Cumpăna, Mariana Gâju

28 Jul 2020 820

Primarul comunei Cumpăna a solicitat premierului fonduri pentru continuarea lucrărilor de consolidare a malului stâng al Canalului Dunăre-Marea Neagră

21 Jul 2020 1159

„2020 – Cumpăna Comună de tip Smart Village”. Întâlnire de lucru, prezidată de Mariana Gâju

03 Jul 2020 1037

#CetățeniiÎntreabaPrimarulRaspunde Mariana Gâju, primarul comunei Cumpăna, le-a răspuns locuitorilor la mai multe întrebări (video)

22 Jun 2020 1157

Trei localități din județul Constanța, alături de RAJA, au semnat un contract pentru un proiect amplu de reabilitare a rețelelor de apă

13 Jun 2020 1452

Ziua Eroilor, comemorată la Cumpăna

27 May 2020 804

Primăria Cumpăna, precizări importante despre lucrările la sistemul rutier de pe strada Nucilor

25 May 2020 1712