Primarul Mariana Gâju - „Cumpăna este, astăzi, una dintre cele mai înfloritoare comune ale judeţului“ (galerie foto)


La invitaţia primarului ec. Mariana Gâju, 40 de cetăţeni ai comunei Cumpăna au făcut un tur al localităţii, pentru a vedea principalele realizări ale administraţiei publice locale.


Politica transparentă şi dialogul cu oamenii sunt „paşaportul” către viitor al oricărui primar, indiferent că este edil al unei comune sau al unui oraş. Aceasta este deviza primarului localităţii Cumpăna, Mariana Gâju, care a invitat cetăţenii localităţii sale într-un tur de vizitare a diferitelor zone ale comunei. Primarul Mariana Gâju a dorit ca, împreună cu 40 dintre locuitorii Cumpenei, să ia pulsul comunei, cu bune şi rele.


Una dintre opriri a fost la Campusul Şcolar, o realizare unică în partea aceasta a judeţului Constanţa, cu care nu se pot lăuda multe oraşe sau chiar municipii. Grupul de vizitatori a trecut, apoi, pe la Complexul Sportiv „Centenar 2018”, o bază sportivă modernă, ce poate găzdui, cu brio, competiţii sportive de anvergură. În aceeaşi zonă a fost ridicată şi o grădiniţă, care se adaugă altor proiecte utilitare: asfaltarea străzilor, trotuare moderne, reţeaua de apă şi canalizare, extinderea reţelei de energie electrică, precum şi o creşă destinată celor mai mici dintre locuitorii comunei. Recent, administraţia locală a depus documentaţia pentru construirea unui Centru pentru Îngrijirea Persoanelor Vârstnice.


Viitoarele proiecte vor fi depuse pe fonduri europene sau ministeriale, întrucât bugetul comunei Cumpăna nu este unul foarte mare. În 2019 acesta a fost de 1,5 milioane de euro, investiţiile comunei însumând numai puţin de 10,2 milioane de euro.


„Întotdeauna am privit funcţia de primar ca pe o meserie, pentru că mi-a plăcut ceea ce am făcut în folosul cetăţenilor şi pentru dezvoltarea comunei mele. Cumpăna este, astăzi, una dintre cele mai înfloritoare comune ale judeţului. Iar dacă, uneori, au fost proiecte care nu s-au realizat, pot spune, cu mâna pe inimă, că acest lucru nu este din cauza neimplicării administraţiei locale, ci a piedicilor şi lacunelor legislative”, le-a spus Mariana Gâju, primarul comunei Cumpăna.


La solicitarea cetăţenilor, ca o prioritate imediată, primarul a promis că va face, în continuare, toate demersurile pentru obţinerea transportului metropolitan. Un prim pas a fost făcut, deja, în sensul că atât oraşul Ovidiu, cât şi comuna Cumpăna vor fi centre pilot pentru implementarea proiectului de transport metropolitan.


Citeşte şi:

Primarul din Cumpăna, ales vicepreşedinte al Congresului Comunelor şi Regiunilor din Europa

Manifestări festive la Cumpăna, de Ziua Unirii Principatelor Române

 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Declarații de avere Constanța Sorin - Daniel Nicolae, secretar general la Primăria Cumpăna, averea și interesele (DOCUMENTE)

17 Apr 2024 502

Primul transport de mobilier Dotări pentru unitățile de învățământ din Cumpăna, județul Constanța. Un pas important în educație (FOTO)

13 Apr 2024 816

CS Victoria Cumpăna Luptătoarea Ioana Lorelay Jinga a urcat pe podium la Cupa României (GALERIE FOTO)

12 Apr 2024 833

Primăria Cumpăna, județul Constanța, demarează proiectul „Consolidare, Extindere, Modernizare, clădire corp A – Liceul Tehnologic Nicolae Dumitrescu, Cumpăna”

09 Apr 2024 545

Comunitatea musulmană a comunei Cumpăna a participat la tradiționala Cină de Iftar – Masa Prieteniei

08 Apr 2024 587

Primăria Cumpăna, județul Constanța, dezvoltă un parc industrial în zona de vest

27 Mar 2024 670

CS Victoria Cumpăna Gimnastele, peste 20 de medalii în Serbia, la „Trophy of Novi Sad“. „Continuați să atingeți stelele!“ (GALERIE FOTO)

25 Mar 2024 733

Primăria Comunei Cumpăna închiriază un spațiu cu destinaţia desfăşurării unor activităţi medicale

23 Mar 2024 603

Locuri de muncă Constanța Primăria comunei Cumpăna angajează îngrijitor copii. Detalii

15 Mar 2024 712

Locuri de muncă Constanța Primăria Cumpăna angajează. Detalii

15 Mar 2024 867

Constanța Continuă lucrările la Centrul Civic din comuna Cumpăna

14 Mar 2024 844

Eveniment de gală la Restaurant Zorile Primăria Cumpăna organizează o petrecere dedicată femeilor din localitate! (GALERIE FOTO+VIDEO)

08 Mar 2024 934

Știri Constanța Parteneriatul ”Cumpăna Verde” debutează cu activități de plantare puieți de copaci la Cumpăna (FOTO+VIDEO)

07 Mar 2024 621

Asfalt Dobrogea SRL a bătut palma cu Primăria Cumpăna. O parcare nouă va fi executată în zona blocurilor ANL (DOCUMENT)

29 Feb 2024 693

Știri Constanța Un pas important pentru învățământul din Cumpăna. Contract semnat pentru furnizarea de mobilier, materiale didactice și echipamente digitale

27 Feb 2024 725