Primarul Mariana Gâju, propusă „politicianul anului“. Comuna Cumpăna, trei nominalizări la Gala Excelenței în Asistența Socială

Începând de ieri, eforturile și implicarea „eroilor neștiuți“ care fac posibilă realizarea mai multor programe sociale pot fi apreciate de orice român printr-un simplu vot online. Munca oamenilor care fac din pasiunea lor pentru ajutorarea celorlalți un adevărat scop poate fi recompensată printr-un simplu vot pe site-ul dedicat Galei Naționale a Excelenței în Asistența Socială. Primarul comunei Cumpăna, economist Mariana Gâju, se numără printre cei nominalizaţi pentru Premiul „Politicianul anului“ la Gala Excelenţei pentru Asistenţă socială, programată pe 17 martie, la Ateneul Român. Iar Primăria Cumpăna se poate mândri chiar cu trei nominalizări, în total, la Gala Excelenţei în Asistenţă Socială. Alte două persoane, funcţionari în cadrul Primăriei Comunei Cumpăna, au fost propuse pentru a fi recompensate cu premii de excelenţă: Simona Anina Zamfir, căreia i-ar putea reveni, în urma voturilor, premiul la categoria Asistentul social din domeniul combaterii traficului de fiinţe umane, prevenirii/reducerii riscurilor asociate, şi Marcela Avram, nominalizată la secţiunea Asistentul social din domeniul combaterii discriminării/minorităţi. Evenimentul este organizat de Colegiul Naţional al Asistenţilor Sociali şi celebrează în România Ziua Mondială a Asistenţei Sociale, căutând să recompenseze performanţa şi excelenţa profesioniştilor şi personalităţilor care au contribuit la dezvoltarea asistenţei sociale şi la promovarea profesiei de asistent social.

De anul trecut, după îndelungi eforturi ale primarului Mariana Gâju, comuna Cumpăna se poate mândri cu un centru multifuncţional de asistenţă medicală şi socială, rezultatul unui proiect co-finanţat prin Fondul European pentru Dezvoltare Regională prin Programul Operaţional Regional 2007-2013, Axa prioritară 3.2 - Reabilitarea / modernizarea / dezvoltarea şi echiparea infrastructurii serviciilor sociale. Valoarea acestui proiect a fost de 3.583.835 de lei, din care contribuţia Primăriei Cumpăna s-a ridicat la suma de 51.507 lei. Scopul centrului social de la Cumpăna este de a îmbunătăţi serviciile de asistenţă socială primară şi specializată pentru persoanele şi familiile aflate în situaţie de risc social din comunitate. „Comuna Cumpăna devine una dintre puţinele localităţi din mediul rural cu servicii de asistenţă socială acreditate în conformitate cu legislaţia în vigoare, proiectul având un impact pozitiv asupra dezvoltării sustenabile, a egalităţii de şanse şi a dezvoltării societăţii informaţionale la nivel local şi regional“, susţin reprezentanţii autorităţii publice locale.
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

simona stoica

19 Feb, 2015 00:07

Felicitari !!!

Iulian Bondreanu

17 Feb, 2015 15:49

felicitari

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.