Primarul oraşului Hârşova, nemulţumit de activitatea Inspectoratului de Jandarmi - „Ori faceţi treabă, ori plecaţi!“

Primarul oraşului Hârşova, Todor Nădrag, bate cu pumnul în masă şi cere mai multă colaborare din partea Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Constanţa. Şi nu oricum, ci printr-o scrisoare deschisă care le-a fost adresată vineri. Epistolă pe care edilul-şef al oraşului Hârşova a trimis-o şi pe adresa redacţiei cotidianului ZIUA de Constanţa. Iată ce le reproşează primarul reprezentanţilor instituţiei responsabile cu ordinea publică.
 
„În noaptea de 24 spre 25 noiembrie 2014, pe raza localităţii Hârşova au avut loc mai multe spargeri de locuinţe. Pentru prinderea infractorilor şi-au dat concursul lucrătorii de la poliţia naţională, politia locală şi poliţia de frontieră“, explică primarul în scrisoarea deschisă adresată jandarmilor constănţeni. „Din păcate, aşa cum ne-au obişnuit, lucrătorii din instituţia dumneavoastră (n.r. Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Constanţa) au fost inexistenţi. Vă solicităm să precizaţi dacă mai este valabil Ordinul Ministrului MAI de înfiinţare a unei grupări stabile de jandarmi în oraşul Hârşova pentru ordine publică. V-am creat toate condiţiile. Ori faceţi treabă, ori plecaţi!“, a fost ultimatumul pe care l-a dat edilul-şef responsabililor din cadrul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Constanţa. Nu în ultimul rând, primarul Tudor Nădrag a precizat că „această adresă va fi comunicată şi Ministerului Afacerilor Interne“.

Spargeri pe bandă rulantă

La baza reacţiei primarului oraşului Hârşova s-au aflat evenimentele petrecute, aşa cum menţionează edilul-şef, în noaptea de 24 spre 25 noiembrie, atunci când un autoturism şi mai multe locuinţe au căzut pradă hoţilor. Mai precis, aşa cum au transmis şi lucrătorii Poliţiei Constanţa câteva ore mai târziu, un minor de 17 ani a fost reţinut de poliţiştii din Hârşova, bănuit a fi principalul autor al unui furt dintr-o locuinţă de pe raza localităţii. Proprietara a reclamat că persoane necunoscute au pătruns în locuinţa sa, de unde au sustras suma de 800 de lei. După identificare şi reţinere, suma de bani a fost recuperată şi predată păgubitei, iar adolescentul a fost prezentat Judecătoriei Hârşova cu propunere de arestare preventivă, iar oamenii legii au decis ca el să rămână în arest timp de 30 de zile.
Primarul motivează că s-a văzut nevoit să ia această măsură şi să trimită o scrisoare deschisă Jandarmeriei, întrucât cere un lucru simplu celor care au obligaţia de a-şi face datoria: siguranţa cetăţenilor.

IJJ - „Ne vom desfăşura activitatea exclusiv pe baza şi în executarea legii“

Ca răspuns la scrisoare deschisă a edilului-şef Tudor Nădrag, Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Constanţa a făcut următoarele precizări, după intervenţia cotidianului ZIUA de Constanţa: „În data de 24-25 noiembrie, o patrulă de jandarmi din cadrul grupei de supraveghere şi ordine publică Hârşova a participat la misiunea de menţinere a ordinii publice, între orele 20.00 şi 8.00. Jandarmii din cadrul patrulei menţionate anterior nu au fost solicitaţi să intervină sau să-şi acorde sprijinul pentru prinderea autorilor sustragerii de bunuri din locuinţă. Am precizat aceste aspecte în spiritul respectului pe care îl purtăm cetăţenilor, dar şi reprezentanţilor mass-media, asigurându-vă de faptul că ne vom desfăşura activitatea exclusiv pe baza şi în executarea legii.“

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

viorel

02 Dec, 2014 16:20

Nu este adevarat jandarmi isi fac treaba

viorel

01 Dec, 2014 16:50

BravO primare

viorel

01 Dec, 2014 16:46

BravO primare

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.