Administratie locala

Primarul Traian Dragomir, învestit cu încredere pentru un nou mandat Planuri pentru o cantină socială la Ciocârlia

 

Primarul comunei Ciocârlia, Traian Dragomir, a depus, săptămâna trecută, jurământul pentru un nou mandat. După momentul festiv, aleşii din Ciocârlia au trecut la treabă. Încă de luna trecută, după mai multe lupte birocratice, aleşii au inaugurat o nouă bază sportivă, unde tinerii comunei formate din 3.000 de locuitori să poată juca fotbal sau baschet.
 
Alte două proiecte ale administraţiei locale sunt în plină desfăşurare. Ambele vizează construirea a două capele mortuare de 90 de metri pătraţi. Una dintre capelele mortuare este  gata încă de la începutul anului, însă, pentru cea de-a doua, s-au aşteptat fonduri. Ele sunt amplasate în localităţile Ciocârlia de Jos şi Ciocârlia de Sus, iar în momentul de faţă, se lucrează la pictura pe interior. Ambele capele mortuare au necesitat o investiţie de la bugetul local de aproximativ 150.000 de lei.
 
Pentru asfaltarea comunei, autoritatea publică locală a solicitat, în urmă cu câteva luni, două milioane de euro de la Guvern, însă răspunsul Executivului nu a venit nici până acum. Reprezentanţii administraţiei susţin că nici măcar nu ştiu dacă proiectul a rămas în evaluare la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice (MDRAP).


 
De asemenea, un alt proiect pentru care se caută soluţii este cel privind dezvoltarea infrastructurii comunei. Planurile implică asfaltarea comunei, construcţia unei cantine sociale şi organizarea unor cursuri de dans popular. Prin proiectul cantinei sociale ar fi trebuit ca pensionarii comunei care au venituri reduse să primească, zilnic, o masă caldă. Administraţia a renunţat pentru moment la acest proiect, motivul fiind acelaşi: lipsa banilor.
 
„Vorbim de o comunitate formată din 3.350 de locuitori. Foarte mulţi sunt pensionari. Pensia medie în comună este de 4 milioane de lei vechi. Unui bătrân îi este foarte greu să trăiască cu aceşti bani o lună întreagă. Unde mai pui că trebuie să îşi cumpere şi medicamente din aceşti bani! O cantină socială, în care aceştia ar putea primi o masă caldă, reprezintă salvarea pentru mulţi dintre ei“, a explicat primarul comunei Ciocârlia, Traian Dragomir.

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.