Printre lansări de carte şi aplauze Elevii fruntaşi, premiaţi de Ziua Liceului Teoretic „Mihail Kogălniceanu“ (galerie foto)

Pentru elevi, Ziua Şcolii reprezintă un bun prilej de a petrece o zi bifând tot felul de activităţi extracurriculare, care mai de care mai deosebite. Liceul Teoretic „Mihail Kogălniceanu“ din comuna Mihail Kogălniceanu a marcat această zi pe 9 noiembrie. Programul zilei a început la ora 8.00 şi s-a încheiat după-amiază, cuprinzând şi antrenând în activităţi toate ciclurile de învăţământ.
 
Alături de conducerea şcoli, din mijlocul copiilor nu au lipsit cadrele didactice pensionare care au activat în instituţia de învăţământ, precum Coca Elena Gheorghiu, Valentina Subţirică, Constantin Dumitrescu sau Wilibald Wişosenschi, dar nici primarul Ancuţa Belu, Consiliul Local fiind reprezentat de consilierul Costel Puiu.
 
Cu sprijinul necondiţionat al conducerii şcolii, elevii şi cadrele didactice au realizat activităţi prin care au marcat sărbătoarea Sfinţilor Mihail şi Gavriil, primul dintre cei doi arhangheli fiind patronul localităţii şi al liceului care îi poartă numele. Cu ocazia Zilelor Liceului, prof. Coca Elena Gheorghiu, fost cadru didactic al şcolii, a lansat trei cărţi semnate de aceasta. De asemenea, revista liceului a fost scoasă de sub tipar cu această ocazie.

„În acest nou an şcolar se pare că elevii liceului vin cu mai mare drag la şcoală. La acest aspect a contribuit, fără îndoială, nouă înfăţişare a liceului a cărui estetică exterioară şi interioară a fost îmbunătăţită prin eforturi conjugate. Îmbucurător, după mulţi ani de indiferenţă ale fostelor autorităţi locale, pentru actualul primar,  Ancuţa
Belu, şcoală a devenit o prioritate pe termen lung“, a declarat prof. Floriana Petre, directorul liceului.
 
De Ziua Liceului, elevii cu rezultate deosebite la concursurile şcolare din anul şcolar 2014-2015 au fost premiaţi de conducerea şcolii şi de primarul comunei cu diplome de excelenţă şi ghiozdane echipate cu cele necesare. Nici cadrele didactice nu au fost uitate, ele primind, de asemenea, câte o diplomă de excelenţă.
 Un moment apreciat de toţi participanţii a fost mini-spectacolul pus în scenă de elevii Liceului Teoretic „Mihail Kogălniceanu“ înscrişi la ansamblul de dansuri aromâne şi la cel de dansuri moderne, spectacol care i-a încântat pe cei prezenţi.

Sărbătoarea Liceului Teoretic a demonstrat că Şcoală este mai mult decât o etapă din viaţă copiilor noştri, este un ambient de idei şi comportamente în care individul descoperă principiile, disciplină şi forţă lucrului în echipa. Iar astfel de evenimente ajută elevul să se descopere pe sine şi să fie mândru de ascendentul sau istoric“, a adăugat directorul instituţiei de învăţământ.

 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Primăria Mihail Kogălniceanu renovează clădirile Liceului Teoretic Mihail Kogălniceanu. Contract de peste 15 milioane lei, semnat (DOCUMENT)

11 Apr 2023 1493

Primăria Mihail Kogălniceanu organizează licitație pentru renovarea clădirilor aparținând liceului teoretic din comună

10 Dec 2022 1357

Liceul Teoretic „Mihail Kogălniceanu”, comuna Mihail Kogălniceanu, județul Constanța angajează. Ce post este scos la concurs

05 Nov 2022 1779

Primăria Mihail Kogălniceanu a atribuit contractul pentru pachete de mâncare din unitățile de învățământ din localitate (DOCUMENT)

01 Nov 2022 1473

Județul Constanța Posturi vacante în cadrul Liceului Teoretic „Mihail Kogălniceanu”

02 Jul 2022 1102

Primăria Mihail Kogălniceanu reabilitează termic Liceul Teoretic „Mihail Kogălniceanu”. Iată ce firmă va executa lucrările (DOCUMENT)

27 Jun 2022 1687

Primele contracte din România finanțate prin PNRR au fost semnate de Ministerul Dezvoltării. Unul dintre contracte vizează județul Constanța

07 Jun 2022 1258

Ce firmă va construi sala de sport de la Liceul Teoretic Mihail Kogălniceanu (document)

11 Aug 2021 5129

Primăria Mihail Kogălniceanu reabilitează liceul teoretic din comună. Ce sumă este investită

16 Jun 2021 2900

Liceul Teoretic Mihail Kogălniceanu va avea o nouă sală de sport

12 May 2021 2901

Primăria Mihail Kogălniceanu cumpără echipamente IT pentru elevii din localitate. Liceul va avea dotări de ultimă generație

31 Mar 2021 2741

Județul Constanța Liceul Teoretic Mihail Kogălniceanu angajează îngrijitor

08 Dec 2020 2113

Actorul Costel Constantin împlinește astăzi 78 de ani

20 Oct 2020 2325

Liceul Teoretic „Mihail Kogălniceanu“, din județul Constanța, angajează îngrijitor

09 Oct 2020 1662

Doliu în învăţământul din Constanţa. A decedat un fost director al Liceului Teoretic ”Mihail Kogălniceanu”

16 Feb 2020 7040