Administratie locala

Produse tradiţionale pentru masa de Paşte Organizat de Primăria Ovidiu, Târgul Floriilor va deveni o tradiţie (galerie foto)

Timp de două zile, locuitorii din oraşul Ovidiu şi nu numai au fost aşteptaţi la Târgul Floriilor, ajuns la cea de-a doua ediţie. Între 31 martie - 1 aprilie, pe platoul Centrului Cultural din Ovidiu, 35 de producători cu produse variate - legume, fructe, produse preparate din pasăre, miere de albine, miei vii şi produse artizanale - şi-au aşteptat cumpărătorii.
 
Organizat de Primăria Ovidiu în parteneriat cu Clusterul Inomar (preşedinte, Stănică Enache), Asociaţia Poiana lui Ovidiu (preşedinte, Mircea Ovezea), Asociaţia Ţăranii Dobrogeni (Laura Stroe, Ioana Moroşanu, Claudiu Moroşanu, Ciprian Stroe), evenimentul şi-a propus să aducă vizitatorilor produse de calitate autentice direct de la producătorii din Dobrogea.
 
La deschiderea târgului, primarul George Scupra a declarat că organizarea acestui eveniment a devenit o tradiţie pentru localitatea Ovidiu. „Suntem la cea de-a doua ediţie a Târgului Floriilor. Scopul acestui târg este ca locuitorii să fie mai aproape de producătorii locali şi dobrogeni. Primăria încearcă să facă aceste lucruri cu un buget care tinde spre zero“, a spus primarul George Scupra.
 
La rândul său, Georgeta Alexandru, care reprezintă comunitatea ruşilor-lipoveni, a ţinut să precizeze că Jurilovca este renumită pentru produsele din peşte: „Am venit aici cu borşul de peşte deoarece comuna Jurilovca este renumită pentru produsele din peşte şi am venit pentru a reprezenta comunitatea“. Somelierul Carmen Paraschivescu a vorbit despre vinurile dobrogene şi s-a referit la cumpărarea lor, fapt care reprezintă şi un aspect social extrem de important deoarece creează foarte multe locuri de muncă. Ea a spus că spaţiul dobrogean are soluri foarte bune şi clima blândă. „Încercăm să ne folosim rădăcinile şi să ducem tradiţia mai departe“, a precizat şi Bianca Folescu, reprezentant al Casei Tradiţionale Vişina.
 
Stănică Enache, preşedintele Clusterului Inomar, a ţinut să sublinieze că ne plângem de faptul că activitatea pe litoral se desfăşoară doar două luni pe an. „Clusterul are o viziune - cu evenimente mici, reuşim să aducem Dobrogea în atenţia constănţenilor şi să confirmă faptul că ea este frumoasă şi primăvara, şi toamna, nu doar vara. Măsura succesului e lucrul în colaborare. Clusterul nu face ceea ce nu promite“, a punctat Stănică Enache.
 

Degustare de borş de peşte şi saramură

 
Cei prezenţi la eveniment au putut degusta din bunătăţile expuse în cadrul târgului. Casa Tradiţională Vişina, reprezentată de Bianca Folescu, a prezentat şi a oferit spre degustare reţete autentice lipoveneşti de borş de peşte şi saramură. Grupul Angelo, reprezentat de Paula Vals, a venit în întâmpinarea participanţilor la eveniment cu o reţetă autentică de cozonac tradiţional. Oferta Darului Bunicii, magazin specializat în reţete tradiţionale de brutărie, a fost o reţetă de pâine autentică dobrogeană. De asemenea, fondatoarea blogului Garda Culinară, Carmen Paraschivescu, în calitate de somelier, a prezentat vinurile din podgoriile Somova - La Sapata şi i-a învăţat pe participanţi cum să aleagă băutura pentru sărbătorile pascale.
 

Spectacole şi multe surprize

 
În cele doua zile ale târgului au fost prezentate şi momente artistice inedite ale ansamblurilor si grupelor de copii din cadrul Centrului Cultural „Elena Roizen“. Sâmbătă au evoluat Ansamblul „Dobrogeanca“ juniori (Dordea Elena); Dans sportiv (Drăgan Cosmina); Ansamblul „Armânamea“ juniori (Dordea Elena); Grupul vocal „Muguraşii“ (Kocsis Elena); Ansamblul „Dobrogeanca“ seniori (Dordea Elena); membrii Cercului de canto (Daraban Raluca). Duminică, spectatorii s-au delectat cu un program artistic pregătit de: corul DO-RE-MI (Postolache Inga); Drăgan Cosmina - trupa de dans sportiv; Marinescu Laurenţiu - muzică folk - clasa de chitară; Cercul de dans latino (Duşa Cristian); Ansamblul „Armânamea“ seniori (Dordea Elena); Cercul de canto (Eftimie Marius).
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Comunicat de presă Străzile din localitatea Poiana, reabilitate şi modernizate. Primăria Ovidiu a atribuit contractul (document)

18 Jan 2019 1422

Fost preşedinte al Comisiei Naţionale de Arheologie „Cineva să-şi asume un proiect pentru Constanţa, în care dezvoltarea centrului istoric să nu mai fie abordată în detrimentul monumentelor istorice!“ (galerie foto+documente)

10 Jan 2019 1865

Licitaţie organizată de Primăria Ovidiu pentru lucrările de conservare, reconstituire şi punere în valoare a Castrului Roman (document)

01 Jan 2019 454

Revelion 2019 Muzică live, dans, umor și un spectaculos show de artificii în Piaţa Ovidiu din Constanţa

31 Dec 2018 953

Revelion 2019 în Piața Ovidiu! Restricţii de circulaţie în zona peninsulară

27 Dec 2018 1765

Revelion 2019. Cine va urca pe scena din Piaţa Ovidiu din Constanţa?

23 Dec 2018 1622

Copiii din oraşul Ovidiu şi cei din satele Poiana şi Culmea au primit daruri din partea administraţiei publice locale (galerie foto)

22 Dec 2018 623

Primii colindători au ajuns astăzi la Primăria Municipiului Constanța (galerie foto)

13 Dec 2018 345

Comunicat de presă Burse de merit pentru elevi şi profesori, acordate de Primăria Ovidiu

08 Dec 2018 533

Euro-Audit Service şi Luxten Lighting Company şi-au împărţit contractul iluminatului de sărbători - 1,3 milioane de euro (documente)

07 Dec 2018 533

Investiţie importantă Poiana, primul sat din judeţul Constanţa racordat la reţeaua de gaze naturale (galerie foto)

07 Dec 2018 1189

Suită de evenimente la Ovidiu Inaugurarea ansamblului statuar „Poet Ovidiu“, în aplauzele locuitorilor orașului (galerie foto)

29 Nov 2018 788

LIVE TEXT. Invitaţi de seamă la cea de-a doua ediţie a simpozionului „Ovidienii“, organizat de Primăria Ovidiu (galerie foto)

28 Nov 2018 587

Municipalitatea caută o firmă care să organizeze Revelionul 2019 la Constanța (document)

26 Nov 2018 768

Primarul orașului Ovidiu, George Scupra, invitat de onoare la închidere Bimilenarei ovidiene la Sulmona

25 Nov 2018 462