Produse tradiţionale pentru masa de Paşte Organizat de Primăria Ovidiu, Târgul Floriilor va deveni o tradiţie (galerie foto)

Timp de două zile, locuitorii din oraşul Ovidiu şi nu numai au fost aşteptaţi la Târgul Floriilor, ajuns la cea de-a doua ediţie. Între 31 martie - 1 aprilie, pe platoul Centrului Cultural din Ovidiu, 35 de producători cu produse variate - legume, fructe, produse preparate din pasăre, miere de albine, miei vii şi produse artizanale - şi-au aşteptat cumpărătorii.
 
Organizat de Primăria Ovidiu în parteneriat cu Clusterul Inomar (preşedinte, Stănică Enache), Asociaţia Poiana lui Ovidiu (preşedinte, Mircea Ovezea), Asociaţia Ţăranii Dobrogeni (Laura Stroe, Ioana Moroşanu, Claudiu Moroşanu, Ciprian Stroe), evenimentul şi-a propus să aducă vizitatorilor produse de calitate autentice direct de la producătorii din Dobrogea.
 
La deschiderea târgului, primarul George Scupra a declarat că organizarea acestui eveniment a devenit o tradiţie pentru localitatea Ovidiu. „Suntem la cea de-a doua ediţie a Târgului Floriilor. Scopul acestui târg este ca locuitorii să fie mai aproape de producătorii locali şi dobrogeni. Primăria încearcă să facă aceste lucruri cu un buget care tinde spre zero“, a spus primarul George Scupra.
 
La rândul său, Georgeta Alexandru, care reprezintă comunitatea ruşilor-lipoveni, a ţinut să precizeze că Jurilovca este renumită pentru produsele din peşte: „Am venit aici cu borşul de peşte deoarece comuna Jurilovca este renumită pentru produsele din peşte şi am venit pentru a reprezenta comunitatea“. Somelierul Carmen Paraschivescu a vorbit despre vinurile dobrogene şi s-a referit la cumpărarea lor, fapt care reprezintă şi un aspect social extrem de important deoarece creează foarte multe locuri de muncă. Ea a spus că spaţiul dobrogean are soluri foarte bune şi clima blândă. „Încercăm să ne folosim rădăcinile şi să ducem tradiţia mai departe“, a precizat şi Bianca Folescu, reprezentant al Casei Tradiţionale Vişina.
 
Stănică Enache, preşedintele Clusterului Inomar, a ţinut să sublinieze că ne plângem de faptul că activitatea pe litoral se desfăşoară doar două luni pe an. „Clusterul are o viziune - cu evenimente mici, reuşim să aducem Dobrogea în atenţia constănţenilor şi să confirmă faptul că ea este frumoasă şi primăvara, şi toamna, nu doar vara. Măsura succesului e lucrul în colaborare. Clusterul nu face ceea ce nu promite“, a punctat Stănică Enache.
 

Degustare de borş de peşte şi saramură

 
Cei prezenţi la eveniment au putut degusta din bunătăţile expuse în cadrul târgului. Casa Tradiţională Vişina, reprezentată de Bianca Folescu, a prezentat şi a oferit spre degustare reţete autentice lipoveneşti de borş de peşte şi saramură. Grupul Angelo, reprezentat de Paula Vals, a venit în întâmpinarea participanţilor la eveniment cu o reţetă autentică de cozonac tradiţional. Oferta Darului Bunicii, magazin specializat în reţete tradiţionale de brutărie, a fost o reţetă de pâine autentică dobrogeană. De asemenea, fondatoarea blogului Garda Culinară, Carmen Paraschivescu, în calitate de somelier, a prezentat vinurile din podgoriile Somova - La Sapata şi i-a învăţat pe participanţi cum să aleagă băutura pentru sărbătorile pascale.
 

Spectacole şi multe surprize

 
În cele doua zile ale târgului au fost prezentate şi momente artistice inedite ale ansamblurilor si grupelor de copii din cadrul Centrului Cultural „Elena Roizen“. Sâmbătă au evoluat Ansamblul „Dobrogeanca“ juniori (Dordea Elena); Dans sportiv (Drăgan Cosmina); Ansamblul „Armânamea“ juniori (Dordea Elena); Grupul vocal „Muguraşii“ (Kocsis Elena); Ansamblul „Dobrogeanca“ seniori (Dordea Elena); membrii Cercului de canto (Daraban Raluca). Duminică, spectatorii s-au delectat cu un program artistic pregătit de: corul DO-RE-MI (Postolache Inga); Drăgan Cosmina - trupa de dans sportiv; Marinescu Laurenţiu - muzică folk - clasa de chitară; Cercul de dans latino (Duşa Cristian); Ansamblul „Armânamea“ seniori (Dordea Elena); Cercul de canto (Eftimie Marius).
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Primăria Constanța pune la bătaie pentru acest eveniment peste 400.000 euro fără TVA Delia, Elena Gheorghe, Motans și Iuliana Beregoi vor concerta la Zilele Constanței 2024!

17 Apr 2024 794

Licitații Primăria Constanța Arasound SRL va asigura serviciile de sunet pentru evenimentele muzicale care vor avea loc în Piața Ovidiu în perioada 4 -6 mai! (DOCUMENT)

11 Apr 2024 556

Evenimente anunțate în minivacanța de 1 Mai și Paște în Constanța

07 Apr 2024 1344

Teren în Piața Ovidiu Judecătorii din București explică de ce UAT Constanța prin primar Vergil Chițac a pierdut procesul deschis de Banca Națională a României (MOTIVARE+DOCUMENT)

07 Apr 2024 3609

Achiziții Constanța Primăria Ovidiu cumpără laptopuri și multifuncționale. Iată suma cheltuită

01 Apr 2024 433

Licitații Constanța Școala Gimnazială din satul Culmea, reabilitată de Leader Construct SRL. Primăria Ovidiu va achita peste 3 milioane de lei (DOCUMENTE)

29 Mar 2024 532

Cumpărări directe Constanța Centrul Cultural Județean „Teodor T. Burada" a semnat cu Art By Fuego SRL. Contract, în valoare de 20.000 de lei (DOCUMENT)

29 Mar 2024 601

Înaintea ședinței CLM Ovidiu Cupșa, candidatul AUR la Primăria Constanța, îi înmânează lui Chițac un bilet către Eforie (FOTO+VIDEO)

28 Mar 2024 1064

Teren de aproximativ 4.000 mp scos la licitație de Primăria Cernavodă, județul Constanța

28 Mar 2024 525

Cumpărări directe Constanța Tecrad Inginerie SRL asigură dirigenția de șantier pentru lucrările de la Școala Gimnazială nr. 3 Culmea, din Ovidiu (DOCUMENT)

26 Mar 2024 585

Primăria Ovidiu lansează licitația pentru creșterea eficienței energetice a Liceului tehnologic „Ion Podaru” (DOCUMENT)

09 Mar 2024 659

Primăria Ovidiu, județul Constanța, a cumpărat echipamente pentru loc de joacă. Iată de la cine (DOCUMENTE)

07 Mar 2024 610

Muftiatul Cultului Musulman a obținut documentul de la Primăria Constanța pentru restaurarea și punerea în valoare a Moscheii Regele Carol I

05 Mar 2024 668

Cumpărări directe Constanța Stan Leader Construct SRL repară, cu peste 85.000 de euro, un trotuar și un drum în Ovidiu (DOCUMENT)

26 Feb 2024 707

Afaceri Constanța Primăria Cernavodă vinde 11 terenuri. Când va avea loc licitația

23 Feb 2024 1625