Proiect pentru alimentarea cu gaze a oraşului Techirghiol

Administraţia publică locală din Techirghiol încearcă să rezolve cât mai multe probleme, astfel încât localnicii şi turiştii să fie în siguranţă şi să beneficieze de condiţii optime.
 
În ultimii ani, tot mai multe unităţi administrativ-teritoriale încearcă, prin diverse proiecte, să soluţioneze aspecte ce ţin, în principal, de asigurarea utilităţilor pentru întreaga comunitate.
 
Pe lângă lucrările ce vizează extinderea sau, după caz, construirea reţelelor de alimentare cu apă potabilă şi canalizare şi prelungirea reţelei de electricitate, cetăţenii vor să-şi asigure apa caldă şi căldura în locuinţe prin conectarea la reţelele de gaz, considerând că astfel îşi vor putea reduce cheltuielile lunare. Iată de ce tot mai mulţi primari fac eforturi pentru a răspunde acestei cerinţe.
 
 
Printre unităţile administrativ-teritoriale din judeţul Constanţa care fac demersuri în acest sens se regăseşte şi Primăria oraşului Techirghiol. Într-o discuţie purtată recent cu primarul urbei, Iulian Constantin Soceanu, acesta a declarat, pentru ZIUA de Constanţa, că speră ca, în acest an, lucrările pentru realizarea reţelei privind alimentarea cu gaze a oraşului să fie demarate.
 
„În scurt timp, Primăria Techirghiol va depune un studiu de fezabilitate pentru proiectul privind racordarea localităţii la conducta de gaz“, a precizat Iulian Constantin Soceanu. Acesta a afirmat că, din informaţiile pe care le deţine la ora actuală, ar fi fost începute lucrările pentru magistrala de gaz Negru Vodă - Techirghiol, ceea ce îi dă speranţe cu privire la aducerea, cât mai curând, a gazelor în localitatea pe care o administrează.

Speranţe în obţinerea de fonduri guvernamentale 

O lucrare de acest gen nu doar că este foarte amplă, ci presupune şi costuri importante, pe care administraţiile locale nu le pot suporta din bugetele proprii. Aşadar, primarii sunt obligaţi de situaţie să caute alte surse de finanţare a proiectelor privind racordarea la sistemul de alimentare cu gaze. În cazul oraşului Techirghiol, se pare că primarul a găsit soluţia salvatoare. „Noi realizăm din fonduri proprii studiul de fezabilitate pentru această lucrare importantă şi, ulterior, vom încerca să obţinem fonduri guvernamentale, deoarece pe fonduri europene nu cred că vom putea face acest proiect, iar din bugetul local ar fi destul de dificil de acoperit toate costurile“, a explicat şeful administraţiei locale a oraşului Techirghiol, Iulian Constantin Soceanu.
 
În pofida dificultăţilor financiare, edilul-şef are planul de bătaie pregătit şi s-a gândit deja de unde va începe lucrarea şi care vor fi primii concetăţeni beneficiari. „Prin tema de proiectare, vom face în aşa fel încât reţeaua de alimentare cu gaze să ajungă la toate cartierele din oraş şi, ulterior, vom face ramificaţii pe fiecare stradă secundară. Iniţial, vom duce conducta pe străzile principale şi apoi vom ajunge şi pe cele secundare“, a conchis primarul oraşului Techirghiol, Iulian Constantin Soceanu.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Istoria Dobrogei Povestea lui Ioan Movilă și a înființării primei stațiuni pe litoral, Techirghiol

19 Apr 2024 281

Constanța Femeie, reținută pentru înșelăciune – încasa avans pentru apartamente

19 Apr 2024 252

Licitații Constanța Primăria Techirghiol va reabilita Biblioteca Orășenească și Grădinița cu Program Prelungit (DOCUMENT)

17 Apr 2024 291

Locuri de muncă Constanța Serviciul Public de Gospodărie Comunală Techirghiol angajează. Detalii

17 Apr 2024 409

Contract în valoare de peste 3,7 milioane de lei Primăria Techirghiol a concesionat sistemul de iluminat public din oraș firmei Euro-Audit Service SRL (DOCUMENT)

16 Apr 2024 414

​Prefectul județului Constanța, în instanță alături de Primarul orașului Techirghiol. Dosarul, pe rolul Tribunalului

12 Apr 2024 476

Știri Constanța azi UPDATE. Incendiu în Techirghiol!

12 Apr 2024 532

Taina Sfântului Maslu și Sfinți Tămăduitori la Sanatoriul Balnear Techirghiol (GALERIE FOTO)

11 Apr 2024 529

CJC face plângerea penală împotriva Asociației de Dezvoltare pentru demararea unor achiziții de lucrări pentru două drumuri din județ

10 Apr 2024 683

Constanța Bărbat suspectat că ar fi agresat o femeie de 75 de ani. Individul a ajuns după gratii

10 Apr 2024 361

UPDATE Licitații publice. Proiectarea și execuția pentru modernizarea DJ393 și DJ391, lansate în licitație de ADD. Ce spune Consiliul Județean Constanța!

10 Apr 2024 859

Pieton rănit într-un accident rutier pe bulevardul Aurel Vlaicu din Constanța

09 Apr 2024 681

„Techirghiol 2024 – Glasul Speranțelor“, Editiția XXIII, organizată de Iory’s Travel World SRL, cu peste 33.000 de euro (DOCUMENT)

09 Apr 2024 598

Accident rutier în localitatea Techirghiol, județul Constanța. Pompierii au intervenit

09 Apr 2024 632

DGASPC Constanța, licitație deschisă pentru lucrări de proiectare, achiziționare și montare echipamente la CRRN Artemia Techirghiol (DOCUMENT)

08 Apr 2024 496