Administratie locala

Proiect pentru modernizarea iluminatului public din oraşul Ovidiu

În strategia de dezvoltare a oraşului Ovidiu, elaborată pe patru ani ( 2016-2020), sunt cuprinse o serie de proiecte ce vor fi implementate in această perioadă.
 
Bugetele reduse de care dispun administraţiile publice locale impun atragerea de fonduri nerambursabile din alte surse, pentru a asigura dezvoltarea şi modernizarea localităţilor. Aceasta este şi strategia abordată de Primăria Ovidiu. Iată de ce, în strategia de dezvoltare 2016-2020, sunt incluse numeroase proiecte cu finanţare de la bugetul de stat sau din fonduri europene, autoritatea locală urmând să acopere doar cotele de cofinanţare.
 
Potrivit primarului oraşului Ovidiu, George Scupra, unul dintre proiectele importante pentru comunitate vizează creşterea eficienţei energetice prin modernizarea şi extinderea sistemului de iluminat public al oraşului. „Acest aspect va fi soluţionat prin implementarea unui proiect finanţat din fonduri europene prin Programul Operaţional Regional (POR) şi estimat la 4.400.000 de lei“, a menţionat edilul-şef al urbei.
 
Aşadar, pentru siguranţa cetăţenilor, administraţia locală are în vedere „înlocuirea sistemelor de iluminat public cu incandescenţă cu iluminat, prin utilizarea unor lămpi cu eficienţă energetică F9, durată mare de viaţă şi asigurarea confortului corespunzător (prin utilizarea ledurilor), inclusiv prin reabilitarea instalaţiilor electrice - stâlpi, reţele etc. În cadrul acestui proiect, ce trebuie implementat în până în anul 2020, se doreşte instalarea de sisteme de telegestiune a iluminatului public“, a ţinut să precizeze primarului oraşului Ovidiu, George Scupra.
 
De altfel, edilul-şef a subliniat că proiectul în cauză include şi extinderea sistemului de iluminat public ce va utiliza surse regenerabile de energie (de exemplu, panourile fotovoltaice), răspunzându-se astfel cerinţelor şi directivelor europene în vigoare pe care ţara noastră, membră a Uniunii Europene, trebuie să le respecte.

Locuri de relaxare 

Aşezarea oraşului în vecinătatea municipiului Constanţa şi a staţiunii Mamaia impune autorităţilor să asigure localnicilor şi turiştilor care trec prin localitate crearea unor zone de relaxare. Acest aspect nu a fost omis din strategie. Aşa se explică faptul că în document se regăseşte un proiect dedicat realizării unei „zone de relaxare şi agrement în oraşul Ovidiu“. Proiectul, estimat la 22.150.000 de lei, presupune, potrivit primarului George Scupra, reconversia şi refuncţionalizarea unor suprafeţe de teren degradat şi transformarea acestora în zone de agrement şi petrecere a timpului liber pentru comunitate şi vizitatorii localităţii.


Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

#citeşteDobrogea Semnificaţii în proza scriitorului Ovidiu Dunăreanu. Autorul împlineşte astăzi 69 de ani. La mulţi ani, maestre!

21 Feb 2019 483

Parc industrial, înfiinţat de Westhouse Group în oraşul Ovidiu. Detalii

20 Feb 2019 1286

Emoții pentru play-off! FC Viitorul a pierdut meciul de la Ovidiu cu Poli Iași, în care au fost arătate două cartonașe roșii

15 Feb 2019 637

UPDATE. Accident rutier în Ovidiu, județul Constanța. Două autoturisme, printre care și o ambulanță, împlicate. O victimă (galerie foto)

15 Feb 2019 4440

FC Viitorul - Poli Iaşi, azi, la Ovidiu Gică Hagi - „Suntem concentraţi la momentul nostru, care nu e aşa de dulce“ (galerie foto)

15 Feb 2019 793

Lupta pentru play-off. FC Viitorul joacă mâine la Ovidiu cu Poli Iaşi Gică Hagi - „Vrem să facem un meci bun şi să învingem“

14 Feb 2019 482

Peste 100 de jandarmi vor fi prezenţi la meciul de fotbal dintre FC Viitorul – CSM Poli Iași

14 Feb 2019 347

Imobil situat în oraşul Ovidiu, de vânzare O nouă licitaţie organizată de Telekom România Communications SA

14 Feb 2019 246

Investiţii noi Primăria Ovidiu cumpără o ambulanţă tip B, un microbuz şi o autospecială de stins incendii (document)

14 Feb 2019 541

Dezvoltarea oraşului Ovidiu, modernizarea infrastructurii și îmbunătăţirea calităţii vieţii, printre priorităţile administraţiei publice locale

13 Feb 2019 1530

FC Viitorul joacă vineri la Ovidiu cu Poli Iaşi. Biletele de intrare la meci se pot achiziţiona de mâine

12 Feb 2019 603

Sondaj de opinie Sunteţi mulţumiţi de faptul că zona peninsulară a municipiului Constanţa va deveni pietonală?

11 Feb 2019 932

Şoferul judecat pentru accidentul cu trei morţi de la Ovidiu nu scapă de arest (video)

08 Feb 2019 670

Incendiu cu repetiție la o clădire din Piața Ovidiu din municipiul Constanța. Pompierii chemați să intervină la același imobil cuprins de flăcări noaptea trecută

06 Feb 2019 670

Incendiu în zona istorică a municipiului Constanţa. Forţe impresionante la intervenţie. Clădirea a mai ars odată (galerie foto+video)

06 Feb 2019 6619