Proiecte de succes de milioane de euro Lucrările la reţelele de apă şi canalizare din satele comunei Crucea, la start



Încă de la începutul anului trecut, primarul comunei Crucea, Gheorghe Frigioi, a făcut primele demersuri în vederea accesării de fonduri europene pentru alimentarea cu apă a satelor Şiriu şi Crişan, dar şi pentru execuţia lucrărilor de canalizare pentru localitatea Crucea. Acum, aceste lucrări se află la start.
 
„Vineri, s-a dat ordinul de începere a lucrărilor de la reţeaua de apă pentru Stupina şi Gălbiori. Astăzi (n.r. luni) ne-am întâlnit cu firma care a câştigat contractul de lucrări şi pentru satele Şiriu şi Crişan, am predat amplasamentul, iar lucrările sunt pe cale să demareze şi aici“, a declarat primarul comunei Crucea, Gheorghe Frigioi.
 
Valoarea proiectului a fost estimată iniţial la peste 2 milioane de lei fără TVA. Contractul a fost însă adjudecat de o firmă din Brăila - Consivia SA -, care va efectua lucrările pentru 1.651.950,76 de lei fără TVA. Oferta acestei firme s-a remarcat printre celelalte şase primite. „Reţeaua de alimentare cu apă a satelor Şiriu şi Crişan va fi amenajată pe o distanţă de aproximativ 15 kilometri. Peste 8.000 de metri sunt doar la Şiriu şi peste 6.000 de metri la Crişan. Pe 6 noiembrie, am semnat contractul cu firma“, a explicat gospodarul-şef Gheorghe Frigioi.


 
„În momentul de faţă, satele Şiriu şi Crişan nu dispun de sistem centralizat de alimentare cu apă potabilă, alimentarea acestora realizându-se din fântâni, care au un regim intermitent. La sfârşitul anului 2008, au început lucrările pentru modernizarea şi reabilitarea sistemului de alimentare cu apă în localitatea Băltăgeşti. De asemenea, în iunie 2009, au fost demarate lucrările pentru alimentarea cu apă a satelor Stupina şi Gălbiori şi pentru realizarea canalizării menajere în localitatea Crucea“, a adăugat primarul Gheorghe Frigioi.
 
În altă ordine de idei, un alt proiect care, potrivit şefului autorităţii publice locale, decurge conform planului este cel pentru înfiinţarea Centrului de informare turistică. Locuitorii comunei Crucea şi nu numai vor beneficia, în viitorul apropiat, de un loc în care vor putea accesa informaţii referitoare la trasee turistice, obiective sau facilităţi de cazare în zonă. „Deşi lucrările au fost începute mai târziu, suntem în grafic şi cu această investiţie“, a conchis primarul Gheorghe Frigioi.
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Autoritățile locale sunt în alertă! Ploile din ultimele ore au făcut ravagii la Crucea. Fântânile și grădinile oamenilor au fost inundate (galerie foto)

07 Jan 2016 2482

Firmă din Bulgaria, interesată de proiect Comuna Crucea se pregăteşte pentru demararea lucrărilor la reţeaua de apă şi de canalizare (document)

30 Sep 2015 2075

Gheorghe Frigioi, la ceas aniversar Sfârşit de săptămână în sărbătoare pentru primarul comunei Crucea

20 Jul 2015 2266

Gheorghe Frigioi - „Pot să mă declar mulţumit de ritmul lucrărilor“ Sediul Primăriei Crucea şi cel al grădiniţei, reabilitate la foc automat

26 Mar 2015 1820