Proiecte sociale şi de infrastructură, în planul autorităţilor locale de la Grădina

Pentru perioada care urmează, administraţiile locale din judeţul Constanţa au în vedere stabilirea bugetelor locale şi planuri pentru ceea ce urmează să se investească în localităţi. În mediul rural, cu sprijin şi din alte surse, primăriile vor continua proiectele de infrastructură. La fel şi la Grădina, unde există mai multe lucrări care trebuie executate, însă nu înainte de a fi consultaţi şi consilierii locali.
 
„Am început anul cu puţin viscol, iar acum am început să ne apucăm de treabă. Aşteptăm să ne vină sumele din buget. Ne vom întâlni în cadrul Consiliului Local Grădina, să discutăm şi să vedem ce proiecte vom realiza în acest an. Avem în vedere să finalizăm casa mortuară pe care am început-o de anul trecut la Grădina. Este construită clădirea, însă mai avem de executat lucrările de finisare interioare şi exterioare. Investiţia aparţine autorităţilor locale, din bugetul propriu, iar costurile se ridică la 100.000 de euro, cu totul. Era o necesitate pentru locuitorii de aici. Intenţionăm şi pentru localitatea Cheia să realizăm un proiect asemănător, să avem şi acolo o casă mortuară, însă toate acestea le vom stabili în discuţiile pe care le vom avea cu cei din Consiliul Local“, a declarat Gabriela Iacobici, primarul comunei Grădina.
 
Având în vedere că mulţi locuitori din mediul rural se confruntă cu probleme financiare şi nu îşi permit să-şi achiziţioneze o locuinţă, autorităţile locale de la Grădina doresc să vină în sprijinul oamenilor mai necăjiţi. Vizate sunt în special familiile care au copii şi au nevoie de un spaţiu în care să locuiască în condiţii decente.
 
„Pentru familiile cu un copil, doi copii, care nu au case şi stau pe la părinţi, bunici, ne dorim să construim nişte case, locuinţe sociale, mai mici, cu două camere, un living, o bucătărie şi o baie. Probabil că le vom percepe o sumă modică pentru chirie, plus că cei care se vor muta în ele vor avea dreptul de a le cumpăra. Sperăm să fie un an bun din punct de vedere financiar, să avem bani să ne ducem planurile la final“, a mai precizat Gabriela Iacobici, primarul comunei Grădina.
 
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

LIVE Conferință de presă a CLM. Chițac vrea să construiască un sediu nou pentru Primărie, dacă va câștiga un nou mandat. Unde va fi acesta? (FOTO+VIDEO)

28 Mar 2024 835

LIVE Consiliul Local Municipal votează rectificarea bugetară și mai multe vânzări de terenuri (FOTO+VIDEO+DOCUMENTE)

28 Mar 2024 863

Gabriel Ciobanu, candidează la funcția de primar Partidul Național Liberal, filiala Constanța susține un pol electoral unit cu toate forțele de dreapta, pentru localitatea Agigea!

27 Mar 2024 933

Costin Răsăuțeanu deschide listele PSD pentru Consiliul Local Municipal Constanța

27 Mar 2024 846

Proiectele, la mâna consilierilor locali Trei grădinițe din municipiul Constanța vor fi reabilitate, modernizate și dotate cu mobilier (DOCUMENTE)

24 Mar 2024 758

După doi ani de demersuri din partea USR Mangalia și urmare a adreselor ISC Construcțiile de pe taluzul Mangaliei ar putea fi oprite de instituțiile statului!

17 Mar 2024 724

Doi consilieri locali USR de la Medgidia, în negocieri cu PSD Constanța. Unul a candidat și la primărie în 2020!

08 Mar 2024 841

Sala de Sport a Şcolii Gimnaziale nr. 29 „Mihai Viteazul” din Constanța ar putea fi închiriată. Deciza aparține consilierilor locali (DOCUMENT)

29 Feb 2024 667

Ședință CLM Constanța Consilieri locali discută despre acordarea unei reduceri de 60% la impozit. Iată cine sunt cei vizați (DOCUMENT)

27 Feb 2024 1035

Consiliul local al municipiului Constanţa a aprobat indicatorii tehnico-economici pentru mai multe proiecte. Sala Polivalentă, peste 10 milioane de euro (VIDEO)

27 Feb 2024 671

MINUTA ședinței ordinare a Consiliului Județean Constanța din data de 21 februarie 2024

23 Feb 2024 166

Învățământ Constanța Componența consiliilor de administrație ale unităților școlare din Constanța. Lista consilierilor locali și școlile de care sunt responsabili (DOCUMENT)

21 Feb 2024 816

Ședință extraordinară a Consiliului Local Constanța. Municipiul Constanța are buget pentru 2024. Consilierii locali USR au votat împotrivă (DOCUMENTE+VIDEO)

14 Feb 2024 1249

Noua reţea şcolară a municipiului Constanţa 73 de unităţi de învăţământ cu personalitate juridică, alte 37 - arondate (DOCUMENT)

11 Feb 2024 978

Negocieri intense Liderii Pro România Constanța discută în aceste zile despre un „transfer” la PNL

09 Feb 2024 934