Proiectul a fost respins! Consilierii municipali USR Constanţa se vor opune aprobării PUD pentru un bloc cu 6 etaje pe strada Rozelor din cartierul Palazu Mare

Pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Local din data de 27 decembrie, figurează proiectul de hotărâre privind aprobarea Planului Urbanistic de Detaliu (PUD) – construire imobile locuințe colective P+4-6E, strada Rozelor nr. 5, investitor Cambela Prod SRL.
 
Deși regimul de construire în Palazu Mare este P+1, iar Inspectoratul de Stat în Construcții a atras atenția Primăriei Constanța cu privire la acest lucru, primarul Chițac a inițiat un proiect de Hotărâre de CLM pentru aprobarea Planului Urbanistic de Detaliu pentru  o nouă investiție imobiliară de tip bloc într-un catier de case.

USR Constanța nu va susține construirea de noi blocuri între case şi, cu atât mai mult, interesele şi lăcomia unor dezvoltatori imobiliari.
În şedinţa de Consiliu Local din data de 27 decembrie, consilierii municipali USR Constanţa se vor opune aprobării Planului Urbanistic de Detaliu (PUD), ce ar permite unui dezvoltator imobiliar să construiască un bloc cu 6 etaje pe strada Rozelor din cartierul Palazu Mare.
 
Un alt bloc între case, deoarece dezvoltatorii imobiliari s-au învăţat că la Constanţa se poate construi orice şi oriunde.
Este mult mai ușor sa previi decât să repari derapajele urbanistice. Deşi în cadrul comisiei au votat „pentru“, sperăm că, în cele din urmă, şi consilierii PNL vor înţelege că locuitorii de pe strada Rozelor din Palazu Mare nu au nevoie de un alt bloc în cartier şi vor vota împotriva acestui proiect.

Proiectul de hotărâre nr. 716/2022 privind aprobarea Planului urbanistic de detaliu – construire imobile locuințe colective P+4-6E, str. Rozelor nr. 5, parcelele VN 387/3/1 și VN 387/4, investitor societatea Cambela Prod SRL a primit aviz negativ de la Comisia nr.2 de Urbanism a Consiliului Local Constanța. 

În timpul ședinței de CLM, consilierul USR, Cristiana Popescu a spus că exista deja și alte proiecte imobiliare în zonă și vor fi mari probleme de acces dacă și acest proiect imobiliar se va realiza.

Aceasta cere ca aleșii locali să țină cont de locuitorii cartierului care au avut încredere în Primăria Constanța în momentul în care s-au mutat în acest cartier și care acum au ajuns să fie sufocați de construcții a unor dezvoltatori imobiliari.

Un locuitor din Palazu Mare a intervenit în ședința de CLM și se declară uimit de avizul dat de primar și de arhitectul-șef pentru proiectul imobiliar de pe strada Rozelor din Palazu Mare.

”Este o stradă de pământ cu acces la bulevardul Tomis de 2.5 m, nu știu cum investitorul ar putea duce aici utilaje. Noi nu avem treabă cu investitorii, însă noi cei care am construit aici în 2009 -2010 am ținut cont de realitățile timpului, când regimul de întălțime era de P+1", a susținut locuitorul din Palazu Mare în fața consilierilor locali. Primarul Vergil Chițac spune că el a propus revocarea PUZ-ului din 2011 valabil pentru Palazu Mare, dar nu a fost susținut de consilierii locali. Se supune la vot acest proiect de oportunitate. 

Proiectul a fost RESPINS cu 8 voturi pentru, 9 împotrivă și 9 pentru.


 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Duc mai departe afacerile imobiliareCe autorizație au obținut de la Primăria Constanța nevestele lui Tărcatu și Niceaev?

24 Mar 2023 1657

Intervenție de urgență la Hârșova! Pompierii solicitați să intervină la un bloc de locuințe

23 Mar 2023 714

IGPR InfotraficTrafic restricționat pe A1

23 Mar 2023 365

Alezzi Beach Resort a primit undă verde de la APM pentru modificarea unui bloc din Mamaia Nord. Va avea 10 etaje

23 Mar 2023 724

Două bătrâne din Medgidia, tâlhărite. Trei tineri au fost arestați

22 Mar 2023 803

Oricând s-ar putea produce o tragedie în zona Piața Ovidiu! Neatenția ar putea costa scump! (FOTO+VIDEO)

22 Mar 2023 1077

UPDATE Incident grav în zona Pieței Ovidiu! Un muncitor din Bacău care lucra la un șantier a murit! (FOTO+VIDEO)

22 Mar 2023 2456

Bloc de locuințe construit ilegal! Proprietarii, suspectați că ar fi falsificat mai multe înscrisuri pentru a putea vinde apartamentele

21 Mar 2023 935

Incendiu la terasa unui bloc! Pompierii intervin în forță

20 Mar 2023 567

UPDATE Alertă pe strada Baba Novac din Constanța! Un incendiu a izbucnit la etajul șapte al unui bloc de locuințe (GALERIE FOTO+VIDEO)

19 Mar 2023 2773

Ministerul Apărării Naționale reface capacitatea de luptă a vedetei Venus 287 (DOCUMENT)

18 Mar 2023 945

Un polițist din Constanța erou după ce a intervenit în cazul unui incendiu izbucnit într-un apartament de pe strada Baba Novac

17 Mar 2023 2195

PUZ pentru un bloc de șase etaje, în cartierul Faleză Nord, în centrul unui proces de strămutare!

17 Mar 2023 822

Autorizație de construire pentru un bloc de 7 etaje, la Constanța!

17 Mar 2023 870

Antrenorul de fotbal Ioan Andone va construi un bloc în județul Constanța! Firma unde este asociat a depus documentația la Mediu

16 Mar 2023 1599