Proiectul a fost respins! Consilierii municipali USR Constanţa se vor opune aprobării PUD pentru un bloc cu 6 etaje pe strada Rozelor din cartierul Palazu Mare

Pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Local din data de 27 decembrie, figurează proiectul de hotărâre privind aprobarea Planului Urbanistic de Detaliu (PUD) – construire imobile locuințe colective P+4-6E, strada Rozelor nr. 5, investitor Cambela Prod SRL.
 
Deși regimul de construire în Palazu Mare este P+1, iar Inspectoratul de Stat în Construcții a atras atenția Primăriei Constanța cu privire la acest lucru, primarul Chițac a inițiat un proiect de Hotărâre de CLM pentru aprobarea Planului Urbanistic de Detaliu pentru  o nouă investiție imobiliară de tip bloc într-un catier de case.

USR Constanța nu va susține construirea de noi blocuri între case şi, cu atât mai mult, interesele şi lăcomia unor dezvoltatori imobiliari.
În şedinţa de Consiliu Local din data de 27 decembrie, consilierii municipali USR Constanţa se vor opune aprobării Planului Urbanistic de Detaliu (PUD), ce ar permite unui dezvoltator imobiliar să construiască un bloc cu 6 etaje pe strada Rozelor din cartierul Palazu Mare.
 
Un alt bloc între case, deoarece dezvoltatorii imobiliari s-au învăţat că la Constanţa se poate construi orice şi oriunde.
Este mult mai ușor sa previi decât să repari derapajele urbanistice. Deşi în cadrul comisiei au votat „pentru“, sperăm că, în cele din urmă, şi consilierii PNL vor înţelege că locuitorii de pe strada Rozelor din Palazu Mare nu au nevoie de un alt bloc în cartier şi vor vota împotriva acestui proiect.

Proiectul de hotărâre nr. 716/2022 privind aprobarea Planului urbanistic de detaliu – construire imobile locuințe colective P+4-6E, str. Rozelor nr. 5, parcelele VN 387/3/1 și VN 387/4, investitor societatea Cambela Prod SRL a primit aviz negativ de la Comisia nr.2 de Urbanism a Consiliului Local Constanța. 

În timpul ședinței de CLM, consilierul USR, Cristiana Popescu a spus că exista deja și alte proiecte imobiliare în zonă și vor fi mari probleme de acces dacă și acest proiect imobiliar se va realiza.

Aceasta cere ca aleșii locali să țină cont de locuitorii cartierului care au avut încredere în Primăria Constanța în momentul în care s-au mutat în acest cartier și care acum au ajuns să fie sufocați de construcții a unor dezvoltatori imobiliari.

Un locuitor din Palazu Mare a intervenit în ședința de CLM și se declară uimit de avizul dat de primar și de arhitectul-șef pentru proiectul imobiliar de pe strada Rozelor din Palazu Mare.

”Este o stradă de pământ cu acces la bulevardul Tomis de 2.5 m, nu știu cum investitorul ar putea duce aici utilaje. Noi nu avem treabă cu investitorii, însă noi cei care am construit aici în 2009 -2010 am ținut cont de realitățile timpului, când regimul de întălțime era de P+1", a susținut locuitorul din Palazu Mare în fața consilierilor locali. Primarul Vergil Chițac spune că el a propus revocarea PUZ-ului din 2011 valabil pentru Palazu Mare, dar nu a fost susținut de consilierii locali. Se supune la vot acest proiect de oportunitate. 

Proiectul a fost RESPINS cu 8 voturi pentru, 9 împotrivă și 9 pentru.


 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Firme Constanța Decizii ale Adunării Generale a Acţionarilor Mamaia SA!

28 Mar 2024 307

UPDATE Demisie în bloc la PSD Valu lui Traian! Întreaga organizație s-a alăturat Partidului Național Liberal. Ce spune Mirela Matichescu

27 Mar 2024 1364

Imobiliare Bucureștenii Floriștean și Chirănescu vor să construiască un bloc pe Bulevardul 1 Mai Vechi din Constanța. PUZ-ul a fost lansat în consultare publică (DOCUMENTE)

27 Mar 2024 512

Certificat de urbanism, emis de Primăria Constanța Un bloc de două etaje, edificat Holiday Beach SRL pe bulevardul Aurel Vlaicu

27 Mar 2024 442

Primăria Năvodari repară locul de joacă din Parcul Ion Dobre. Ce societate se va ocupa de lucrări (DOCUMENT)

26 Mar 2024 502

Bloc de 20 de etaje, în municipiul Constanța! Demersurile făcute de Maritimo Residence SRL

26 Mar 2024 3668

Imobiliare Constanța Grain Sistem Service SRL va ridica un bloc de opt etaje în zona La Butoaie din Mamaia

26 Mar 2024 767

Atenție, se oprește apa caldă și căldura pentru anumiți consumatori, în municipiul Constanța!

26 Mar 2024 709

Repartizarea unor spații către Teatrul „Căluțul de Mare” și către Centrul Cultural Județean „Teodor Burada” Constanța, pe masa consilierilor județeni (DOCUMENTE)

25 Mar 2024 598

SC Macchina Per Te SRL solicită de la Agenţia de Protecţie a Mediului, obţinerea autorizaţiei de mediu pentru obiectiv amplasat în jud. Constanța, Loc. Constanța

21 Mar 2024 311

Tulcea Doi bărbați în stare de ebrietate au distrus interfonul din scara unui bloc

18 Mar 2024 392

Bloc de 11 etaje, în sudul litoralului. Ce a decis Agenția pentru Protecția Mediului Constanța?

17 Mar 2024 696

Primarul Chițac învins de familia Racu la Curtea de Apel Instanța l-a obligat să elibereze un certificat de urbanism pentru edificarea unui bloc în centrul Constanței!

17 Mar 2024 4854

Constanța Imagini din dronă cu apartamentul afectat de incendiul de pe Aleea Egretei! O femeie de 93 de ani, transportată la spital (GALERIE FOTO+VIDEO)

17 Mar 2024 1527

LIVE VIDEO. Constanța Incendiu la etajul al nouălea al unui bloc de locuințe de pe Aleea Egretei (GALERIE FOTO+VIDEO)

17 Mar 2024 4029