Administratie locala

Proiectul care a creat scântei în Consiliul Local Municipal Constanţa. Mărul discordiei - o investiţie imobiliară


Unul dintre proiectele care au lansat scântei în cadrul şedinţei de Consiliu Local Municipal Constanţa din data de 25 iunie a fost cel legat de aprobarea PUD - construire imobil locuire colectivă pe strada Lucian Blaga nr. 15, investitor SC VDT Construct Impex SRL.
 
Este vorba de o investiţie imobiliară în cartierul Palazu Mare, faţă de care mai mulţi locuitori din zonă îşi arată nemulţumirea, din cauză că blocul sau ansamblul de blocuri care ar urma să fie construit aici le va obtura priveliştea.

De altfel, Primăria Constanţa a pus în dezbatere publică proiectul, cu rugămintea ca locuitorii din zonă şi investitorul să discute şi să găsească soluţiile cele mai bune pentru ambele părţi. Totuşi, pe 25 iunie, mai mulţi locuitori din cartierul Palazu Mare care urmează să fie afectaţi de investiţia imobiliară au venit şi au luat cuvântul conform regulamentului, înainte de şedinţă, dar şi-au expus punctele de vedere şi în timpul acesteia, situaţia devenind tensionată.

Cu toate acestea, consilierii locali PNL s-au opus proiectului, însă acesta a trecut cu majoritatea voturilor celorlalţi consilieri. „Mă bucur că dincolo de dezbaterea politică în şedinţele CLM argumentele tehnice sunt cele care primează. Am avut o şedinţă în care şase cetăţeni au luat cuvântul. La Constanţa, de când sunt primar, cetăţenii se exprimă atât la şedinţele de consiliu, cât şi la comisiile de specialitate şi la dezbaterile publice. Nu mai vorbesc de reţelele de socializare sau de aplicaţia pe care am dezvoltat-o special pentru dânşii. Pot să spun că la trei ani de când sunt primar, practic, comunitatea este extrem de atentă în actul decizional.

Vreau să auziţi de la mine exact cum stau lucrurile acolo. Ştiţi că merg în Palazu Mare cel puţin o dată pe săptămână şi cunosc toate străzile. Pot să vă spun că acolo cred că se simte cel mai mult programul de asfaltare şi de normalizare a vieţii într-o comunitate. Locuieşte şi o importantă comunitate de etnie romă şi ştiţi că erau păreri că nu se face nimic acolo. În proporţie de 90%, cartierul Palazul Mare este asfaltat. În urmă cu trei ani, erau doar câteva străzi asfaltate, iar acum mai sunt doar străduţe şi alei neasfaltate.

În Palazu a fost CAP. Acolo nu a existat un plan de sistematizare coerent după Revoluţie. Astăzi vedem efectele şi nu se pot dezvolta proiectele la nivelul la care ar trebui. Ne gândim cum să asfaltăm anumite străzi că nu au loc. Conform reglementărilor urbanistice aprobate şi în vigoare, investitorul care a cumpărat de la un proprietar, care a cumpărat de la un alt proprietar acest teren, avea posibilitatea să vină şi să construiască direct, pentru că avea reglementarea urbanistică necesară, un monobloc - un bloc fără cap şi fără coadă.

În momentul în care mi-a venit această solicitare pentru emiterea certificatului de urbanism, am avut o discuţie cu arhitectul-şef şi am chemat investitorul şi i-am spus că este o zonă importantă şi dorim dezvoltarea zonei într-o armonie cu proprietarul. Ştiu foarte bine istoria celor două case care sunt direct afectate. Ştiu foarte bine străduţa de unde au accesul căci eu am asfaltat-o. Cunosc toate familiile din zonă, cu nume şi prenume. În loc să dau un certificat de urbanism pentru construire, am dat un certificat de urbanism pentru eliberarea PUD, am aşezat la aceeaşi masă toţi deţinătorii de terenuri sau case din zonă”, a spus Decebal Făgădău.

De asemenea, primarul a precizat că la şedinţele de CLM obişnuieşte să vină o femeie care are o proprietate în zona respectivă, dar pe care nu a construit nimic şi al cărei teren nu este îngrijit, aceasta fiind revoltată la fiecare şedinţă. „Situaţia dânsei este diferită faţă de cei ce au construit şi locuiesc deja acolo”, a subliniat primarul.

Despre VDT Construct Impex SRL  

Potrivit Registrului Comerțului, firma VDT Construct Impex SRL a fost înmatriculată în anul 2003 și are sediul social în municipiul Constanța. Capitalul social subscris, de 795.885 de lei, integral vărsat, este compus din 53.059 de părți sociale. Valoarea unei părți sociale este de 15 lei. Asociat unic al firmei este Vasilică Ivan. Tot el este și administratorul firmei, care se ocupă de comerțul cu ridicata al materialului lemnos, al materialelor de construcții și al echipamentelor sanitare.

În anul 2015, societatea cu 66 de angajați a declarat o cifră de afaceri de 14.938.015 lei și un profit net de 561.266 de lei. De asemenea, în anul fiscal 2016, societatea cu 67 de salariați a raportat o cifră de afaceri de 43.406.473 de lei și un profit de 1.0276.673 de lei. Situația financiară pe anul 2017 arată astfel: 57 de salariați, cifră de afaceri de 20.869.587 de lei și un profit de 1.377.593 de lei. Numele lui Vasilică Ivan apare și în AGE General Consulting SRL și Delta Mar Tours SRL.
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Stelian Ion nu va deschide şi lista candidaţilor USR pentru Consiliul Local Municipal Constanţa. Cum explică deputatul alegerea?

07 Oct 2019 909

Consiliul local a aprobat planul de restructurare a obligațiilor fiscale al SC Confort Urban (galerie foto)

23 Sep 2019 547

Consiliul local al municipiului Constanța, convocat în ședință extraordinară. Ce proiect se află pe ordinea de zi

20 Sep 2019 419

Consiliul local al municipiului Constanța, convocare în ședință extraordinară. Ce proiecte sunt pe ordinea de zi

09 Sep 2019 602

Festivalul-concurs „Dan Moisescu” găzduit de comuna constănțeană Topalu, la cea de-a XXIII-a ediție

09 Sep 2019 878

Astăzi la Guvern. Discuţie privind înfiinţarea unui cimitir militar în Constanţa şi a unui monument dedicat Zilei Dobrogei

09 Sep 2019 992

Ședință la Guvern. Consiliul Local al Municipiului Constanța, pe ordinea de zi. Se va dezbate problema burselor elevilor

08 Sep 2019 749

Prefectura Constanţa versus Primăria Mangalia Proces important pentru turismul din sud-estul litoralului! Totul se decide la Curtea de Apel Constanţa

06 Sep 2019 655

Tribunalul Constanţa a anulat parţial hotărârea Consiliului Local privind stabilirea impozitelor şi taxelor locale pentru anul 2018 (document)

04 Sep 2019 1953

Elevi și profesori îndrumători, premiați de primarul municipiului Constanța pentru nota 10 la bacalaureat

03 Sep 2019 856

Schimb de terenuri! SRI încearcă să anuleze în instanţă o hotărâre a Consiliului Local Constanţa din 2000

03 Sep 2019 1611

A fost convocată şedinţa Consiliului Local Municipal Constanţa pe luna august. 25 de proiecte. Care credeţi că sunt cele mai importante

24 Aug 2019 1287

Frontiera Tomis Constanţa participă la Cupa Federaţiei la oină. Întrecerea se dispută la Hârlău

22 Aug 2019 730

PNL îl somează pe Decebal Făgădău să refacă proiectul de reabilitare a rețelei termice și să vină cu el în fața consilierilor

19 Aug 2019 757

Asociaţia „Constanţa Altfel“ pune tunurile pe blocul de pe Zorelelor. Recurs la Curtea de Apel pentru anularea PUZ-ului aprobat de Consiliul Local (galerie foto+document)

19 Aug 2019 1469