Proiectul de hotărâre privind înființarea Asociației OMD Mamaia-Constanța intră la vot în Consiliul Local Municipal (DOCUMENTE)

Proiectul de hotărâre privind înființarea Asociației Organizația de Management al Destinației Mamaia-Constanța se află pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Local Municipal de luni, 31 octombrie.

Proiectul de hotărâre s-a aflat în consultare publică din 26 august iar până la data de 06 septembrie acesta a putut fi amendat cu propuneri, sugestii sau opinii cu valoare de recomandare. Tot în luna septembrie s-a organizat și o dezbatere pe marginea proiectului de hotărâre.

Organizația de Management al Destinației Mamaia-Constanța își propune ca scop elaborarea și implementarea strategiei de dezvoltare și marketing turistic al destinației, în conformitate cu dispozițiile legale în vigoare, în vederea dezvoltării și valorificării potențialului turistic, precum și al creșterii competitivității destinației turistice Mamaia-Constanța, prin coalizarea tuturor factorilor interesați.

Acest deziderat poate fi atins prin asigurarea unui management turistic al destinațieiprofesionist, competitiv, coordonat, integrator, reprezentativ pentru toți stakeholderii, respectiv, prin inițierea unei structuri administrative cu scopul unic de a dezvolta și promova turismul în Municipiul Constanța.

Potrivit proiectului, vezi secțiunea „documente”, Primăria Constanța va plăti o cotizație anuală de 100% din taxa pentru promovarea turistică.

Sumele colectate din taxa de promovare a turismului și necheltuite, deja existente la data înființării asociației, se vor vira de către Municipiul Constanța în contul asociației Organizația de Management al Destinației Mamaia – Constanța.

Membrii-fondatori care au adoptat statutul asociației: Municipiul Constanța, Organizația Patronală Mamaia – Constanța, Asociația Patronală RESTO și Patronatul Marea Mamaia – Constanța.
 
Primarul Vergil Chițac urmează să desemneze prin dispoziție reprezentantul municipiului Constanța în Adunarea Generală a Asociaților Organizației de Management al Destinației Mamaia – Constanța. Cel mai probabil acesta va fi consilierul său personal, George Măndilă. PRECIZĂRI:
 

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

 

Citește și:

 OMD Constanța-Mamaia, în chinuirile facerii. Primăria încasează, dar nu poate justifica impactul colectării taxei de promovare asupra turismului
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Ministerul Turismului cere modificarea statutului Organizației de Management al Destinației Constanța - Mamaia. Câți bani sunt în conturile Asociației din taxa de promovare?(DOCUMENTE)

27 Jan 2023 1114

A fost semnat statutul OMD Mamaia-Constanța. Cine face parte din Consiliul Director?

11 Dec 2022 1461

OMD Constanța-Mamaia, în chinuirile facerii. Primăria încasează, dar nu poate justifica impactul colectării taxei de promovare asupra turismului

20 Jun 2022 1361

OMD Mamaia-Constanța va gestiona taxa de promovare turistică. Proiectul de înființare a fost lansat în consultare publică (DOCUMENT)

31 May 2022 1475